Ένας 59χρονος αρχιτέκτονας από τη Νέα Υόρκη συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον τριών σεξεργατριών στο Λονγκ Άιλαντ, το 2009 και το 2010, όπως ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή (14/7) από τις αρχές της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο Ρεξ Χιούερμαν, όπως ονομάζεται, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (13/7) και χθες οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, όπου δήλωσε αθώος για τις δολοφονίες της Μελίσα Μπαρτέλεμι, της Μέγκαν Γουότερμαν και της Άμπερ Κοστέλο. Σύμφωνα με έγγραφο της εισαγγελίας της κομητείας Σάφολκ, θεωρείται επίσης ως ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση δολοφονίας της Μορίν Μπρέιναρντ-Μπαρνς.

Ο Χιούερμαν συνελήφθη κοντά στο γραφείο του στο Μανχάταν, ενώ αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του στον οικισμό Μασαπίκουα, που βρίσκεται κοντά στην παραλία όπου είχαν εντοπιστεί τα θύματα, ηλικίας 22-27 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, οι ντετέκτιβ υποστηρίζουν ότι “ταίριαξαν” το DNA από πίτσα που έφαγε ο ύποπτος με γενετικό υλικό που βρέθηκε στα λείψανα των γυναικών.

Μετά την απολογία του στο δικαστήριο, ο Χιούερμαν φέρεται να ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας στον δικηγόρο του: “Δεν το έκανα εγώ αυτό”. Ο δικηγόρος του, Μάικλ Μπράουν, δήλωσε ότι ο πελάτης του ήταν “συντετριμμένος” και χαρακτήρισε τα στοιχεία “εξαιρετικά περιστασιακά”. “Ανυπομονούμε να πολεμήσουμε αυτή την υπόθεση στο δικαστήριο και όχι στο δικαστήριο της κοινής γνώμης”, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής της κομητείας Σάφολκ, Ρόντνεϊ Χάρισον κατά τη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (14/7), δήλωσε πως, “Ο Ρεξ Χιούερμαν είναι ένας δαίμονας που κυκλοφορεί ανάμεσά μας – ένα αρπακτικό που κατέστρεψε οικογένειες”.

Τα θύματα του φερόμενου serial killer

Ο Χιούερμαν κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον τριών σεξεργατριών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε μια παραλία του Λονγκ Μπιτς, σε ακτίνα μικρότερη των 500 μέτρων από το σπίτι του στον οικισμό Μασαπίκουα.

“Βρέθηκαν δεμένες με ταινία ή ζώνη, οι τρεις τυλιγμένες σε λινάτσα”, ανέφερε ο εισαγγελέας Ρέι Τίρνι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι τρίχες που βρέθηκαν σε ένα κομμάτι λινάτσας “ταίριαξαν” με γενετικό υλικό του Χιούερμαν που εντόπισαν οι ερευνητές σε ένα κουτί πίτσας, που πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στο Μανχάταν, τον Ιανουάριο του 2023.

Τα τηλεφωνικά αρχεία επέτρεψαν επίσης στους ερευνητές να διαπιστώσουν ότι οι δολοφονίες είχαν τελεστεί χώρα όταν η σύζυγος και τα παιδιά του Χιούερμαν έλειπαν από την πόλη.

Το κουβάρι των φρικιαστικών αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται τον Μάιο του 2010, μετά την εξαφάνιση μιας 24χρονης σεξεργάτριας από το Νιου Τζέρσι, της Σάνον Γκίλμπερτ, για την οποία ο Ρεξ Χιούερμαν δεν διώκεται.

Μεταξύ 2010 και 2011, στους αμμόλοφους των περιοχών Γκίλγκο Μπιτς και Όουκ Μπιτς εντοπίστηκαν τα λείψανα εννέα γυναικών, ενός κοριτσιού και ενός άνδρα. Τα μακάβρια ευρήματα είχαν αναστατώσει τους κατοίκους, ενώ τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής έκαναν λόγο για “κατά συρροή δολοφόνο”.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο, ο αρχιτέκτονας βρέθηκε στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών τον Φεβρουάριο του 2022, όταν και συγκροτήθηκε νέα ειδική ομάδα για τη διερεύνηση των φόνων στην παραλία Γκίλγκο.

Τότε διαπιστώθηκε πως ένα από τα θύματα είχε θεαθεί σε αυτοκίνητο που ανήκε στον Χιούερμαν λίγο πριν από την εξαφάνισή του. Έκτοτε οι ερευνητές ανακάλυψαν γενετικό υλικό που ενοχοποιούσε τον κατηγορούμενο.

Στον υπολογιστή του Χιούερμαν εντοπίστηκε πορνογραφικό υλικό με εικόνες βασανιστηρίων και “απεικονίσεις γυναικών που κακοποιούνται και σκοτώνονται”, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας. Υπογράμμισε επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε πραγματοποιήσει εκατοντάδες αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την πορεία των ερευνών, με ερωτήματα όπως “Γιατί δεν έχει συλληφθεί ο κατά συρροή δολοφόνος του Λονγκ Άιλαντ;”.

Η έρευνα για τα υπόλοιπα θύματα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το προφίλ του αρχιτέκτονα – δολοφόνου

Ο Χιούερμαν είναι ιδιοκτήτης της RH Consultants and Associates, μιας αρχιτεκτονικής εταιρείας στο Μανχάταν που αυτοπροσδιορίζεται ως “η κορυφαία αρχιτεκτονική εταιρεία της Νέας Υόρκης”.

Το Associated Press ανέφερε ότι έχει μια κόρη και έναν θετό γιο. Ένας γείτονας περιέγραψε τον ύποπτο, ύψους 1,80 μ., που πηγαίνει στη δουλειά του κάθε πρωί, ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα και κρατώντας χαρτοφύλακα.

Ο εισαγγελέας Ρέι Τίρνι είπε ότι ο κ. Χιούερμαν είχε άδειες για 92 όπλα και ένα “πολύ μεγάλο χρηματοκιβώτιο” στο οποίο φυλάσσονταν πυροβόλα όπλα.

Σε μια συνέντευξη στο YouTube για ένα κανάλι που ασχολείται με ακίνητα, είπε ότι εργαζόταν στην καρδιά της Νέας Υόρκης από το 1987, περιγράφοντας τον εαυτό του ως “άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα”. Πρόσθεσε ότι η δουλειά του τον βοήθησε να μάθει να “καταλαβαίνει τους ανθρώπους”.

Άνθρωποι που ζούσαν κοντά στο σπίτι του στο Massapequa Park του Λονγκ Άιλαντ εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη σύλληψή του. “Ο τύπος ήταν ήσυχος, δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γείτονας Etienne DeVilliers στο CBS. “Είμαστε σοκαρισμένοι. Επειδή πρόκειται για μια πολύ, πολύ ήσυχη γειτονιά. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, όλοι οι γείτονές μας, είμαστε όλοι φιλικοί”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗnews247.gr
Προηγούμενο άρθροΕκτέλεσαν ιδιοκτήτη καζίνο στο σπίτι που νοίκιαζε στη Χαλκιδική
Επόμενο άρθροΒασίλης Λουίζος: «Ο κάθε τόπος έχει την πληγή του κι η Ελλάδα τους Έλληνες»