Η αστυνομία της Ινδίας ισχυρίζεται πως ποντίκια έχουν καταστρέψει σχεδόν 200 κιλά κάνναβης, η οποία είχε κατασχεθεί από λαθρεμπόρους και φυλασσόταν σε αστυνομικά τμήματα.

«Τα ποντίκια είναι μικροσκοπικά ζώα και δεν φοβούνται την αστυνομία. Είναι δύσκολο να προστατεύεις ναρκωτικά απ΄αυτά» αναφέρθηκε σε δικαστήριο στην επαρχία Ουτάρ Πραντές όπου εκδικαζόταν υπόθεση σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί έπρεπε να προσκομίσουν τα κατασχεθέντα ως αποδείξεις, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Οι δικαστές σημείωσαν πως υπάρχουν τουλάχιστον τρεις υποθέσεις κατά τις οποίες τα τρωκτικά είχαν καταστρέψει μαριχουάνα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος σημείωσε πως σε υπόθεση που αφορούσε 195 κιλά κάνναβης, όταν ζητήθηκε από τους αστυνομικούς να φέρουν τα ναρκωτικά η απάντηση που έδωσαν είναι ότι έχουν «καταστραφεί» από ποντίκια. Αντίστοιχη ήταν και η απάντηση που δόθηκε για άλλη περίπτωση, με 386 κιλά: «Τα έφαγαν ποντίκια», είπαν για την ποσότητα που έλειπε – δεν είχαν καταστραφεί όλα.

Ο δικαστής δήλωσε ότι περίπου 700 κιλά μαριχουάνας που κατασχέθηκαν από την αστυνομία βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα στην περιοχή Μαθούρα και ότι «όλα αυτά διέτρεχαν κίνδυνο από αρουραίους».

Εξήγησε πως η αστυνομία δεν είχε καμία εμπειρία στην αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς τα ποντίκια ήταν «πολύ μικρά». Ο μόνος τρόπος να προστατευθούν τα κατασχεθέντα αγαθά από «τέτοια ατρόμητα ποντίκια» πρόσθεσε, ήταν να δημοπρατηθούν τα κατασχεθέντα σε ερευνητικά εργαστήρια και φαρμακευτικές εταιρείες, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην κυβέρνηση.

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Χειμωνιάζει – επιτέλους – σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΜουντιάλ: Ξενοδοχείο στο Κατάρ χρεώνει 30.000 ευρώ την μπύρα στον τελικό