Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί από τον εισαγγελέα ο σεναριογράφος Αλέξανδρος Κακαβάς, ο οποίος καταγγέλλεται από δέκα γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) προέρχονται από ηθοποιούς που πέρασαν το κατώφλι του γραφείου του σεναριογράφου, ο οποίος κατέχει και θεσμικό ρόλο στον κλάδο του, για να περάσουν από οντισιόν για ταινία, τα γυρίσματα της οποίας, όμως, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Σύμφωνα με την έρευνα της Realnews, o σεναριογράφος διαφήμιζε πως χάρη σε αυτόν έχουν κάνει καριέρα ηχηρά ονόματα στον χώρο της υποκριτικής.

Μεταξύ των καταγγελιών ξεχωρίζει αυτή που προέρχεται από γυναίκα, η οποία μόλις είχε ενηλικιωθεί όταν έλαβε χώρα το γεγονός. Η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι το 2007 συναντήθηκε με τον σεναριογράφο, προκειμένου να περάσει από οντισιόν για ρόλο σε ταινία. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, την οποία έχει στη διάθεσή της η «R», ο σεναριογράφος ήταν ιδιαίτερα πιεστικός.

«Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά καταλαβαίνεις τι πρέπει να συμβεί. Πρέπει να μου κάτσεις!», της είπε. Σε άλλο σημείο η καταγγέλλουσα αναφέρει: «Στην προσπάθειά του να με πείσει να ενδώσω στην ανήθικη πρότασή του, μου ανέφερε διάφορες ηθοποιούς που έχει βοηθήσει να ανελιχθούν, με αντίτιμο φυσικά να δεχθούν να υποκύψουν στις ανήθικες προτάσεις του». Η γυναίκα δηλώνει πως ο σεναριογράφος προχώρησε και σε σωματική επαφή.

«Μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου και να μείνω με το εσώρουχό μου από πάνω… Ανεβαίνοντας επάνω στο κορμί μου, χωρίς προηγουμένως να με ρωτήσει, προχώρησε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου, αφού μάλιστα ήμουν και ημίγυμνη, όπως ο ίδιος είχε απαιτήσει, και άγγιξε το κορμί μου πιάνοντας το στήθος μου… Μετά από αυτό, έντρομη, μουδιασμένη και σε σοκ έβαλα την μπλούζα μου και απευθείας έφυγα από τον χώρο που βρισκόμουν».

«Θα σου υποδείξω και με ποιους άλλους»

Δεν μπορεί να ξεχάσει όσα συνέβησαν το 2005 23χρονη τότε ηθοποιός κατά την ακρόαση που είχε με τον σεναριογράφο. «Ο Αλέξανδρος Κακαβάς δεν δίστασε να προσβάλει ακόμα και τη μητρότητα αναφέροντάς μου: “Προς Θεού, μην τολμήσεις να κάνεις παιδί πριν γίνεις διάσημη, γιατί κανείς δεν θα σε ξαναπάρει στη δουλειά του”». Σε ένα άλλο σημείο της καταγγελίας της, αναφέρει πως ο σεναριογράφος τής είπε:

«Ξεκάθαρα πρέπει να κοιμηθείς μαζί μου, πέντε-έξι φορές» και έπειτα «και θα σου υποδείξω με ποιους άλλους πρέπει να κοιμηθείς, ώστε να έχεις μια βέβαιη καριέρα στον χώρο μας».

«Στο αμάξι του και κατά τη διάρκεια της επιστροφής μου προς το σπίτι μου, χωρίς κανένα ερωτικό έρεισμα εκ μέρους μου, προσπάθησε να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει. Αντιλαμβανόμενη τις προθέσεις του, τον έσπρωξα και βγήκα τρέχοντας από το αυτοκίνητο», καταλήγει η καταγγέλλουσα.

Παρόμοια τακτική ακολούθησε ο σεναριογράφος όταν το 2008 παρενόχλησε σεξουαλικά άλλη ηθοποιό στο γραφείο του, ενώ ήταν παρούσα και η σύντροφός του. «Συναντήθηκα με τον Αλέξανδρο Κακαβά, ο οποίος με κάλεσε στην οικία του, στην οποία στέγαζε και το επαγγελματικό του γραφείο…

Φτάνοντας στο σπίτι του, μου σύστησε τη γυναίκα αυτή, της οποίας μάλιστα προσέδωσε ρόλο της “συντρόφου-βοηθού” του… “Εάν θέλεις να γίνεις πραγματικά ηθοποιός και να αναγνωριστείς και να κάνεις καριέρα, τότε θα πρέπει να σε δοκιμάσω. Να νιώσω ότι είσαι η μούσα μου. Να εμπνέομαι από εσένα. Και γι’ αυτό δεν χρειάζονται πολλά. 5-6 κρεβάτια και μετά θα έχεις διαρκώς δουλειές. Πρέπει να είσαι απελευθερωμένη και έτοιμη, για να σου δώσω μεγάλους ρόλους”», της πρότεινε ο σεναριογράφος, σύμφωνα με την καταγγελία.