Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες μας για την θερμή υποδοχή της εφημερίδας που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τους χορηγούς μας για την υποστήριξη τους!
 Επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στην στήριξη της τοπικής αγοράς. Στους δύσκολους καιρούς η αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να εκφραστεί με κάθε δυνατό τρόπο.
Η χώρα μας περνά την μεγαλύτερη κρίση στην μεταπολεμική ιστορία. Κρίση οικονομική, πολιτική, κοινωνική. Οι συντονισμένες προσπάθειες κάποιων κύκλων να μας ταπεινώσουν και να μας απαξιώσουν γεννούν τις πρώτες αντιδράσεις.
Η ιστορία δεν παραγράφεται. Σε αυτή τη μικρή χώρα δεν αξίζει αυτή η τύχη, δεν αρμόζει αυτή η στάση. Έχει και η Ελλάδα μας το δικό της μνημόνιο με την Οικουμένη.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το μήνυμα που αντηχεί απ’ άκρη σε άκρη… ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!! Και είμαστε περήφανοι, ΝΑΙ είμαστε περήφανοι, εμείς οι Νεοέλληνες ως κληρονόμοι μιας τεράστιας Πολιτιστικής Κληρονομίας.
Σε κάθε κρίσιμη περίοδο της ιστορίας μας υπήρχε πάντα ένας Φιλέλληνας, ένας Λόρδος Βύρωνας για να στηρίξει, για να θυμίσει. Είναι και σήμερα παρών, στα πρόσωπα των Δημάρχων της Ιταλίας, Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πρόσωπο του Κύπριου Βουλευτή, μα κυρίως μέσα στο ανώνυμο πλήθος που συγκεντρώνεται στις πλατείες της Ευρώπης και της Αμερικής σε αυτό το Παγκόσμιο Κίνημα… ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Είναι καιρός να διδαχθούμε όλοι μας από τα λάθη της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Τέλος στις κομματικές εξαρτήσεις και στις εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις! Το «ανάθεμα» μόνο του δεν είναι αρκετό… Αυστηροί κριτές μα συνάμα δίκαιοι απέναντι στην όποια εξουσία. Δεν υπάρχει πια χώρος για «χούλιγκαν» και για οπαδούς παρά μόνο για φιλάθλους σε αυτό το υπέροχο άθλημα της Δημοκρατίας.
Είμαι βέβαιος πως μπορούμε χωρίς κομματικά δεκανίκια να σταθούμε όρθιοι, αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο, και να χτίσουμε την ζωή μας με αξιοπρέπεια. Σεβόμαστε όλα τα κόμματα μόνο γιατί πιστεύουμε και σεβόμαστε απόλυτα την Δημοκρατία. Από την κρίση αυτή πρέπει να βγούμε πιο ώριμοι, πιο σοφοί και πιο πιστοί στις αρχές και στις αξίες που αυτή η χώρα γέννησε και τόσο απλόχερα δώρισε σε όλη την Οικουμένη.
Σ’ αυτή την φιλοσοφία της αλληλεγγύης και της ισότιμης προβολής κινείται από την αρχή της έκδοσής της η εφημερίδα μας και σ’ αυτή θα συνεχίσει να κινείται και στα επόμενα τεύχη.
Είναι σημαντικό στις μέρες μας μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι τα έντυπα μέσα καταρρέουν να επιμένουμε στην κυκλοφορία ενός τοπικού εντύπου που με την παρουσία του στα πιο σημαντικά σημεία της πόλης θυμίζει κάτι από τις παλιές καλές μέρες της έντυπης δημοσιογραφίας. Είμαστε εδώ κι αυτό το μήνα για να δώσουμε μια πινελιά ψυχαγωγίας σε όλους όσους μας διαβάζουν. Εργαζόμαστε σκληρά για να ενημερώσουμε όλους τους δημότες του Νέου Δήμου για τα γεγονότα που συμβαίνουν στις περιοχές μας . Συμμετέχουμε ενεργά στην διάδοση και μετάδοση των νέων μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης μέσω της ηλεκτρονικής μας σελίδας www.marathonpress.gr  που από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της στον κυβερνοχώρο δέχτηκε «κλικς» ακόμα και από κατοίκους της Ευρώπης που ενδιαφέρονται για τον ιστορικό Δήμο Μαραθώνα.
Αγαπητοί φίλοι της Marathon Press,( όσοι καταφέρατε να διαβάσετε μέχρι τέλους αυτό μικρό κομμάτι των σκέψεών μας που σας καταθέτουμε κάθε μήνα ), γι’ αυτό το μήνα σκεφτόμαστε την φράση του μεγάλου θεωρητικού των μέσων Marshall McLuhan που έλεγε ότι : «Το μέσο είναι το μήνυμα» γιατί μέσα από την εφημερίδα μας σας μεταφέρουμε ένα και μοναδικό μήνυμα ελπίδας «Στις μικρές μας πόλεις υπάρχει ακόμα ζωή… γι’ αυτήν σας γράφουμε»


Προηγούμενο άρθροCOLOMBIANA
Επόμενο άρθροJoseph Kony, ο χασάπης της Αφρικής