Γράφει ο ΚΩΣTΑΣ ΖΟΡΓΙΟΣ

Νέα δημοτική αρχή, νέα εποχή για τον Δήμο Μαραθώνα, νέο ξεκίνημα και για το ΔΗΘΕΜΑ και τις δράσεις του. Η ιδέα στριφογύριζε εδώ και καιρό στο μυαλό όσων παραδοσιακά ασχολούνται με το Δημοτικό Θέατρο, αλλά, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στον Δήμο, ήταν από δύσκολο έως ακατόρθωτο να υλοποιηθεί.

Τα καινούρια δεδομένα, ωστόσο, επιτρέπουν το εγχείρημα, το οποίο εδώ που τα λέμε ήταν αναγκαίο να γίνει. Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ξεκίνησε να λειτουργεί το Εφηβικό Εργαστήρι και η Νεανική Σκηνή του θεάτρου και μάλιστα όχι απλώς για να λέμε ότι έχουμε και τέτοια στο ΔΗΘΕΜΑ, αλλά με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές.

Διότι η παρουσία της Στέλλας Κωστοπούλου ως καθηγήτριας προσφέρει εγγυήσεις ότι θα γίνει σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά με την ελπίδα, από τα νέα παιδιά που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα παρακολουθήσουν μαθήματα, να προκύψουν τα επόμενα ταλέντα του ερασιτεχνικού θεάτρου και γιατί όχι και ηθοποιοί που θα κάνουν καριέρa.

Ποια είναι η Στέλλα Κωστοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στον Γέρακα, η Στέλλα Κωστοπούλου ζει τα τελευταία χρόνια στη Νέα Μάκρη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2011 και από τότε παίζει ως ηθοποιός τόσο σε σίριαλ όσο και σε θεατρικές παραστάσεις. Χαρακτηριστικές δουλειές στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι το «Μπρούσκο» και το «Σαν Οικογένεια» στην τηλεόραση, ενώ αποτελεί και φέτος μέλος της εξαιρετικής θεατρικής παράστασης «Τοκ Τοκ», η οποία έχει αποσπάσει αποθεωτικές κριτικές και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι εξακολουθεί να παίζεται για έκτη διαδοχική χρονιά.

Ο λόγος που θεωρείται κατάλληλη, όμως, για να διδάξει νέα παιδιά δεν έχει να κάνει τόσο με την υποκριτική της εμπειρία, όσο με το ότι έχει σπουδάσει και Θεατρολογία. Από το 2005 έως και σήμερα έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε Δήμους, Θεατρικά Εργαστήρια, Δραματικές Σχολές, ενώ έχει παραχωρήσει σεμινάρια τόσο στην Ακαδημία των Πολιτών όσο και στον ΘΟΚ (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου). Επιπλέον, είχε δικό της Θεατρικό Εργαστήρι στην Κέρκυρα, όπου έζησε για κάποια χρόνια, διδάσκοντας από νήπια μέχρι και ενήλικες.

«Πρόκληση»

Μιλώντας στη MP για το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας στο ΔΗΘΕΜΑ, η Στέλλα Κωστοπούλου δεν κρύβει ότι γι’ αυτήν είναι μια τεράστια πρόκληση. «Μου έγινε μια ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση και θα ήταν παράλογο να αρνηθώ. Θέλω να μεταφέρω όλη τη γνώση από τις σπουδές μου, από την εμπειρία μου ως εκπαιδευτικός, αλλά και από τη συμμετοχή μου σε παραστάσεις ως ηθοποιός, στο μέρος που πλέον αποκαλώ τόπο μου και τι καλύτερο να το πράξω, διδάσκοντας εφήβους και νέους! Απώτερος στόχος είναι να προετοιμαστούν με σωστές βάσεις για να ανεβάσουν στο εγγύς μέλλον και παραστάσεις».
Εδώ, βέβαια, προκύπτει το ερώτημα «θα συμβούλευες νεότερους να ασχοληθούν με την ηθοποιία, δεδομένου ότι είναι κοινός τόπος πως πρόκειται για κακοπληρωμένο επάγγελμα;».
Δεν σκέφτεται καν για να απαντήσει, αλλά εντελώς αυθόρμητα και με ενθουσιασμό κοριτσιού που τώρα ξεκινά την πορεία της μάς διακόπτει πριν καν ολοκληρώσουμε το ερώτημα…

«Σίγουρα χρειάζεται πολλή υπομονή, πολύ γερό στομάχι και πείσμα, αλλά αν αυτό σε γεμίζει και σε κάνει ευτυχισμένο, αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις. Μπορεί τα λεφτά να έρχονται δύσκολα, αλλά καμία χρηματική απολαβή δεν συγκρίνεται με την ανταμοιβή που σου προσφέρει το να δίνεις χαρά στον κόσμο και την επιβεβαίωση που παίρνεις όταν ένας άνθρωπος έρχεται στο τέλος της παράστασης για να σου πει ότι τον έκανες να προβληματιστεί και να νιώσει, τον έκανες να σκεφτεί διαφορετικά ή του άλλαξες τη ζωή. Αυτό καθιστά τη δουλειά αυτή λειτούργημα».

Συμβολικό κόστος

Οι βάσεις για το εγχείρημα του ΔΗΘΕΜΑ είναι στέρεες και ήδη αρκετά παιδιά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Το κόστος είναι συμβολικό και τα ραντεβού των… μελλοντικών ηθοποιών με την κυρία Κωστοπούλου είναι κάθε Κυριακή 11:00 με 13:00 στον χώρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου στη Νέα Μάκρη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Δημοτικού Θεάτρου στο τηλέφωνο 6972766524.