Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Σαλάτα μανιταριών με πρασινάδα και γκοργκονζόλα

υλικά:

  • 6 φλ μείγμα πρασινάδα (ρόκα, λόλα κλπ)
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 500 γρ μανιτάρια
  • 15 γρ βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 1/4 φλ κόκκινο κρασί
  • 3 κσ κρέμα λευκό μπαλσάμικο
  • 2 κγ μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κγ μέλι
  • 85 γρ γκοργκοντζόλα
  • αλάτι-πιπέρι

εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 2 κσ ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους, για περίπου 10’. Χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι μας και μαγειρεύουμε για περίπου 4’, ώστε να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα βαζάκι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε την πρασινάδα μας και λίγη από τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και ρίχνουμε επιπλέον σάλτσα, κατά το δοκούν. Ξανά ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με την γκορκοντζόλα.