Μία από τις πιο κουραστικές -από κάθε άποψη- περιόδους στη ζωή ενός άντρα είναι σίγουρα ο στρατός. Και αν κάτι μαθαίνει κάποιος εκεί, πέρα από το να καθαρίζει τουαλέτες και να μαζεύει γόπες τσιγάρων, είναι το να κοιμάται οπουδήποτε.

Επειδή όμως ο ΕΣ δεν διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, άκου τι συμβουλές έχουν να σου δώσουν βετεράνοι πεζοναύτες των ΗΠΑ, που όσο να ‘ναι έχουν μάθει να κοιμούνται σε πολύ πιο ζόρικες συνθήκες.

Χαλάρωσε το νου σου

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να αφήσεις το μυαλό σου και τη σκέψη σου να ηρεμήσουν. Ειδικά αν -όπως οι πεζοναύτες των ΗΠΑ- έχεις εμπλακεί σε ζόρικες αποστολές και έχουν δει πολλά τα μάτια σου. «Φτιάχνω στο μυαλό μου μια λίστα με πράγματα που θέλω να κάνω μόλις γυρίσω στο σπίτι μου μετά από κάποια αποστολή ή κάποιο ταξίδι που θέλω να κάνω με τους δικούς μου. Γενικά φτιάχνω λίστες και αυτό ξεγελά το μυαλό μου, βοηθώντας με να ηρεμήσω» λέει ο Ben Feibleman, λοχίας του στρατού των ΗΠΑ.

Xρησιμοποίησε τον εξοπλισμό σου

Πολλές φορές, οι θωρακίσεις του σώματος καθώς και πολλά από τα εργαλεία που κουβαλά μαζί του ένας στρατιωτικός μπορεί να λειτουργήσουν ως «στρώμα», που θα βοηθήσει κάποιον να μπορέσει να νιώσει άνετα ακόμη και σε θεωρητικά άβολα σημεία.

Εκμεταλλεύσου τις μετακινήσεις

Αν μετακινείσαι με τα ΜΜΜ ξέρεις καλά πώς λειτουργεί αυτό. Μέχρι να φτάσεις στη δουλειά η στον προορισμό σου, ένας υπνάκος στο συνήθως άβολο κάθισμα του λεωφορείου ή του τρένου μπορεί να αποδειχθεί μια ένεση ενέργειας.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μετακινήσεις μας είναι μεγάλες, μπορεί να αλλάξουμε ακόμη και ήπειρο. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να έχουμε όση περισσότερη ενέργεια όταν φτάσουμε. Οπότε το κάθισμα ενός αεροπλάνου λειτουργεί σαν κρεβάτι» αναφέρει ο πρώην πεζοναύτης του Αμερικάνικου Ναυτικού Ricky Ryba.

ΠΗΓΗgr.askmen.com
Προηγούμενο άρθρο«Ο απατεώνας του Tinder»: Εξαπατούσε γυναίκες παριστάνοντας τον δισεκατομμυριούχο
Επόμενο άρθροΝέα ψυχρή εισβολή: Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο από το Σαββατοκύριακο