Ένα αυτοκίνητο που φέρει όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αντικείμενα και στοιχεία, μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό του να αντιμετωπίσει εύκολα και έγκαιρα μια δύσκολη στιγμή.

Ο νόμος είναι σαφής για το ποια αντικείμενα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο αυτοκίνητο, τα οποία πρέπει να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή. Καλό είναι επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τα ελέγχουμε για να δούμε αν βρίσκονται σε κατάσταση που επιτρέπει την ασφαλή χρήση τους.

Πέρα όμως από το τρίγωνο, τον πυροσβεστήρα και το φαρμακείο που όλοι θυμόμαστε ( ; ) να έχουμε στο αυτοκίνητό μας, είναι υποχρεωτικό να φέρουμε μαζί μας και ένα ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας.

Το ανακλαστικό γιλέκο δεν είναι μόνο υποχρεωτικό από το νόμο, αλλά θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (αν για παράδειγμα πάθουμε ένα κλατάρισμα και πρέπει να αλλάξουμε τον τροχό). Φορώντας το ανακλαστικό γιλέκο όταν βρισκόμαστε εκτός αυτοκινήτου, η ασφάλεια μας αυξάνεται κατακόρυφα μέρα και νύχτα.

Γενικά, τα ανακλαστικά γιλέκα ασφαλείας είναι αναγκαία σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή μιας βλάβης. Και αυτό γιατί κάνουν τον οδηγό ορατό στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας ή όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα ανακλαστικά γιλέκα ασφαλείας πωλούνται στο εμπόριο σε διάφορες ποιότητες (πολυεστέρα ή νάιλον) και έχουν έντονο χρώμα με ανακλαστικές λωρίδες και κλείνουν γύρω από τον κορμό του σώματος με velcro.

Είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και εκτός από αυτά για του ενήλικους, υπάρχουν στο εμπόριο και αντίστοιχα ανακλαστικά γιλέκα ασφαλείας για παιδιά, και μάλιστα με βάση την ηλικία του ανήλικου.

Το ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας πρέπει να φυλάσσεται είτε στην τσέπη της πόρτας του οδηγού είτε στο ντουλαπάκι μπροστά από τον συνοδηγό για να είναι εύκολα προσβάσιμο και να μπορείτε να το φορέσετε πριν βγείτε από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.

Το διοικητικό πρόστιμο για την απουσία των υποχρεωτικών, από το νόμο, αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου και του ανακλαστικού γιλέκου είναι 80 ευρώ.

ΠΗΓΗcarandmotor.gr
Προηγούμενο άρθροΝα σου πω τον καφέ; Η τουρκική παράδοση έγινε app, δημοφιλέστερο από το Tinder
Επόμενο άρθροΈκαναν μεγάλη ζωή κι έπαιζαν περιουσίες στο καζίνο τα μέλη της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα