Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι για τυφλά παιδιά, η τρίλιζα, πρώτο από τα τρία ηλεκτρονικά παιχνίδια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου LISTEN-LEARN-PLAY. Το έργο αναπτύσσει μία σειρά ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για μερικώς βλέποντα και τυφλά παιδιά.

Συνδυάζοντας υψηλή τεχνογνωσία και ανοικτές πρακτικές ανάπτυξης, η SciFY οραματίζεται το LISTEN-LEARN-PLAY να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός οικοδομήματος προσβάσιμων παιγνιδιών, με άμεση εφαρμογή στα παιγνίδια σοβαρού σκοπού και την εκπαίδευση, κάτω από μία ενιαία, σταδιακή και συστηματική προσέγγιση. Να συμβάλλει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων στους βασικούς χώρους αλληλεπίδρασης των παιδιών, στους “δικούς” τους χώρους: το παιχνίδι και την εκπαίδευση.

Και τα τρία παιχνίδια που αναπτύσσονται είναι δωρεάν εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές ή και φορητές συσκευές και το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ηχητική επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής.

 

Πηγή: enlefko.fm

Προηγούμενο άρθροΗ Μεγάλη Βρετανία ολοταχώς προς δημοψήφισμα για να φύγει από την Ευρώπη
Επόμενο άρθροΑδιανόητα στοιχεία και αποκαλύψεις για την υπόθεση της άτυχης Άννυ