«Με τις ανήλικες ήταν χειριστικός και μπορούσε να τις ελέγχει απόλυτα με τον φόβο, ενώ στους γονείς εμφανιζόταν με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Φιλικός, προστατευτικός με τα παιδιά, ένας άνθρωπος που μπορούσες να εμπιστευτείς. Γι’ αυτό και άργησε να αποκαλυφθεί».

Έτσι περιγράφει στέλεχος της Ασφάλειας τον 44χρονο προπονητή πολεμικών τεχνών από την Ηλιούπολη, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για συστηματικούς βιασμούς ανήλικων αθλητριών του μέσα σε διάστημα τουλάχιστον 12 ετών. Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι της 14ης τακτικής ανακρίτριας.

Η αρχή για την αποκάλυψη της φρικιαστικής δράσης του έγινε από τρεις πρώην αθλήτριές του -και θύματά του-, οι οποίες προσέφυγαν στον εισαγγελέα. Ηταν εκείνες που υπέδειξαν και δύο ακόμη κοπέλες, οι οποίες επίσης ήταν θύματα του 44χρονου παιδοβιαστή. Οι δικαστικές και οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, αφού θεωρούν πολύ πιθανό η κακοποιητική συμπεριφορά του προπονητή να μην περιορίζεται στο χρονικό διάστημα από το 2009 έως το 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, έτσι ώστε, αν υπάρχουν και άλλα θύματα, να σπεύσουν για να καταθέσουν εναντίον του.

Η αποκάλυψη

Οι τρεις αθλήτριες του συλλόγου “Ίρις”, 19 έως 25 ετών σήμερα, είχαν πέσει θύματα του προπονητή τους, με τα αρχικά Α.Δ., μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Από το 2009, όταν ήταν ακόμα ανήλικες, παρακολουθούσαν μαθήματα τάε κβον ντο, σε γυμναστήριο της οδού Μαρίνου Αντύπα.

Φοβούνταν να μιλήσουν για τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που είχαν υποστεί και κρατούσαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό επί σειρά ετών. Οπως έχουν οι ίδιες καταθέσει, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν συζητήσει ούτε μεταξύ τους το δράμα που βίωναν. Αυτό ωστόσο ίσχυε μέχρι την ενηλικίωσή τους, που συνέπεσε με την περίοδο των αποκαλύψεων για τις κακοποιήσεις γυναικών, στο πλαίσιο του κινήματος #MeΤoo.

Τότε άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους, να ανακαλύπτουν πως υπέστησαν την ίδια κακοποίηση και να ρωτούν και άλλες πρώην συναθλήτριές τους. Τελικά, και οι τρεις κατέφυγαν στον εισαγγελέα όπου κατήγγειλαν τον 44χρονο πλέον βιαστή τους και υπέδειξαν και δύο ακόμη ανήλικες τότε κοπέλες που είχαν πέσει επίσης θύματα.

«Τον βλέπαμε σαν Θεό»

Στις καταθέσεις που έδωσαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ξεδίπλωσαν όλο το σκηνικό που είχε στήσει ο προπονητής-βιαστής τους. Επέλεγε τα θύματά του και στη συνέχεια τα πλησίαζε ένα προς ένα και τους έλεγε πως έχουν μεγάλο ταλέντο στο άθλημα. Ετσι τα έπειθε πως θα έπρεπε να προπονούνται συστηματικά για πρωταθλητισμό. «Τον βλέπαμε σαν θεό», κατέθεσαν για τον προπονητή τους οι πέντε αθλήτριες, τονίζοντας πως τον ακολουθούσαν πιστά ό,τι και αν τους έλεγε.

Ο δράστης όμως δεν έμενε εκεί. Το επόμενο βήμα ήταν να πλησιάσει και τις οικογένειες των θυμάτων του, ώστε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους. Οταν ολοκλήρωνε και αυτό το μέρος του σχεδίου του, ξεκινούσαν οι βιασμοί. Σύμφωνα με τις καταθέσεις και των πέντε θυμάτων του, η αρχή γινόταν στα αποδυτήρια και σε έναν ειδικά διαμορφωμένο σαν γκαρσονιέρα χώρο, στο πατάρι του γυμναστηρίου.

Σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούσε τα θύματά του ακόμα και στο σπίτι του, ενώ υπήρξαν και βιασμοί ανήλικων αθλητριών που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια αθλητικών αποστολών εκτός Αττικής, σε ξενοδοχεία όπου διέμεναν. Ο 44χρονος βιαστής είχε κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οικογενειών των θυμάτων του, με αποτέλεσμα να του εμπιστεύονται τα κορίτσια τους όταν υπήρχαν αθλητικές διοργανώσεις σε άλλες πόλεις.

Στις καταθέσεις τους οι πέντε κοπέλες περιγράφουν, πέρα από τους βιασμούς τους, και τη σκληρή, κακοποιητική συμπεριφορά από τον προπονητή τους, κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επιθέσεων. Αυτή η συμπεριφορά άρχισε να προκαλεί και τις πρώτες αντιδράσεις από τα θύματά του, παρά τον φόβο που είχαν.

Οι απειλές

Και εκεί ξεκινούσε μια άλλη τακτική, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι αθλήτριες. Μόλις κάποια από αυτές ανέφερε πως θα τον καταγγείλει, το προσωπείο του σκληρού και αυστηρού προπονητή άλλαζε.

Φερόταν χειριστικά στα μικρά και τρομοκρατημένα κορίτσια, λέγοντάς τους πως αν έλεγαν το παραμικρό στους γονείς τους θα αυτοκτονούσε και «θα είχαν την ευθύνη του θανάτου του»! Και ο κύκλος της φρίκης για τις ανήλικες αθλήτριες συνεχιζόταν.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας, ο 44χρονος, ο οποίος έχει έναν γιο εννέα ετών σήμερα, συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο και στην οικογένειά του. Οπως αναφέρουν, όταν ο γάμος του περνούσε κρίση, προσπαθούσε να πείσει την πρώην σύζυγό του να μη χωρίσουν, με την απειλή ότι θα αυτοκτονούσε. Μάλιστα, σε μια περίπτωση είχε ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους κρατώντας μια καραμπίνα, επαναλαμβάνοντας αυτή την απειλή, με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία.

ΠΗΓΗRealnews
Προηγούμενο άρθροMr Zara: Ο έμπορος που πουλούσε ρόμπες πόρτα – πόρτα και μετρά τα δισεκατομμύριά του
Επόμενο άρθροΗ ελληνική αυτοκρατορία που ξεκίνησε από μια ερώτηση και γλυκαίνει 61 χώρες σε πέντε ηπείρους