Τρομακτική προσγείωση για ένα εμπορικό αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς δεν άνοιξε το μπροστινό σκέλος προσγείωσης.

Σύμφωνα με το Anadolu, ένα εμπορευματικό αεροπλάνο τύπου Boeing 763 της εταιρείας Fedex Airlines, που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κωνσταντινούπολη, παρουσίασε βλάβη στο σύστημα προσγείωσης.

Επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και ζήτησε άδεια προσγείωσης. Κατόπιν τούτου, λήφθηκαν οι απαραίτητες προφυλάξεις και στάλθηκαν ομάδες της Υπηρεσίας Διάσωσης και Πυρόσβεσης του αεροδρομίου.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, αναπόφευκτα σύρθηκε στην άσφαλτο βγάζοντας σπίθες από την τριβή. Ο διάδρομος 16R του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο, έκλεισε επίσης για τις πτήσεις.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιούλ, απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου κατά τη συνάντηση αξιολόγησης της ασφάλειας για τους πρώτους 4 μήνες του 2024, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επαρχιακής Διεύθυνσης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) της Κωνσταντινούπολης στο Hasdal, δήλωσε: «Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και πιο εξειδικευμένα αεροδρόμια στον κόσμο. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διαταραχή στον διάδρομο προσγείωσης δεν επηρεάζει τις πτήσεις, οι πτήσεις συνεχίζονται».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης İGA σχετικά με το ατύχημα, υπενθυμίζεται ότι το Boeing 767 με αριθμό πτήσης FX6238, προερχόμενο από το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού, πραγματοποίησε επιτυχή προσγείωση υπό την καθοδήγηση του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας χωρίς να ανοίξει το μπροστινό σκέλος προσγείωσης για τεχνικό λόγο.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΜάτι: Έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου – Επιστρέφουν ολοι στο εδώλιο
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 46χρονη οδηγός για το δυστύχημα στη Ραφήνα με θύμα ηλικιωμένο