Ήταν μέσα του περασμένου Νοεμβρίου όταν με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», του Αθλητικού Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και του Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΜΑΤΙ», οργανώθηκε μια πρώτη συνάντηση κατοίκων της περιοχής για να συζητηθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Οι φορείς είχαν τότε προτείνει στον δήμο κάποια μέτρα για να μειωθούν οι πολλές διαρρήξεις, που εκείνη την εποχή αλλά και νωρίτερα, το καλοκαίρι, βρίσκονταν σε έξαρση.

Ο δήμος από την πλευρά του, γνωρίζοντας ήδη το πρόβλημα, είχε κάνει κάποιες πρώτες κινήσεις για να το καταπολεμήσει και χθες έγιναν και οι επόμενες υπό την έννοια ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας και ο συμβουλός του σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, Άρης Μωραίτης, επισκέφθηκαν τον υφυπουργού ΠροΠο Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Με ανάρτησή του, ο κ. Τσίρκας έκανε γνωστό ότι «έγιναν προτάσεις που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση σε αριθμό του οργανικού προσωπικού στο Α.Τ. Μαραθώνα, ενίσχυση σε οχήματα, καθημερινές και σε 24ωρη βάση περιπολίες με δραστηριοποίηση και των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. – Δ.Ι.Α.Σ., καθώς και Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου και Υ.ΠΡΟ.ΠΟ που, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει και τη σύσταση Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου μεταξύ Α.Τ. Μαραθώνα και Δημοτικής Αστυνομίας -εξαιρετικά χρήσιμο και σε περιστατικά Πολιτικής Προστασίας.

Η δημοτική αρχή εγκύπτει στα προβλήματα, αφουγκράζεται τις αγωνίες και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να καταπολεμηθεί κάθε είδους παραβατικότητα, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Μαραθώνα».

Προηγούμενο άρθροΝέα Μάκρη: ΙΧ «βούλιαξε» στη Λαμέρα σε σημείο που υποχώρησε το οδόστρωμα
Επόμενο άρθροTears in Heaven: Η μπαλάντα του Έρικ Κλάπτον για τον θάνατο του 4χρονου γιου του που έπεσε από τον 53ο όροφο