Την έγκριση των αρχιτεκτονικών σχεδίων για την ανάπλαση των δύο πλατειών του Μαραθώνα, στον Άγιο Ιωάννη και στην οδό Αθήνας, ακολούθησε και η έγκριση της χρηματοδότησης και πλέον μετράμε αντίστροφα για να ξεκινήσει ένα έργο που θα αλλάξει την όψη της ιστορικής πόλης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανάπλασης ανέρχεται στα 700.000 ευρώ εκ των οποίων τα 376.000 θα καλύψει το Πράσινο Ταμείο, κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα κοστίσει στον δήμο Μαραθώνα 324.000 ευρώ.

Ο Στέργιος Τσίρκας έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook γνωστοποιώντας τις εξελίξεις αλλά και προχωρώντας σε έναν μίνι απολογισμό.

«Μετά την έγκριση των αρχιτεκτονικών σχεδίων για τις πλατείες του Μαραθώνα στον Αγ. Ιωάννη και στην οδό Αθηνάς, εγκρίθηκε και η χρηματοδότησή τους από το Πράσινο Ταμείο με 376.000 €. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περ. 700.000 € και η διαφορά θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.

Στα τρία αυτά χρόνια κοιτάζω όλους του συμπολίτες μου στα μάτια και είμαι σε θέση να τους πω ότι προχωράμε μπροστά, αλλάζοντας τον τόπο μας για το καλύτερο. Επιδιώκουμε την εξωστρέφεια και το «άνοιγμα» της πόλης μας, όμως γι’ αυτό δεν φτάνουν μόνον τα μεγαλεπήβολα οράματα. Χρειάζεται σκληρή και καθημερινή δουλειά, ν’ αρχίσουμε από τη βάση, να νοικοκυρέψουμε το Δήμο, να μπουν προτεραιότητες για βασικές υποδομές, με επιμονή και υπομονή.

Δεν μπορεί κανείς να έχει όραμα και να ζητάει εξωστρέφεια, όταν δεν έχουν λυθεί προβλήματα όπως η αποχέτευση, τα σχέδια πόλης και άλλες βασικές υποδομές. Πολλές φορές μου έχουν πει συμπολίτες μας ‘παραμελείτε τις δικές μας περιοχές’ και ‘κάνετε έργα αλλού κι’ εμάς μας έχετε ξεχάσει’. Ο Δήμος μας, αυτός ο παραμελημένος Δήμος Μαραθώνος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Ό,τι φτιάχνεται για τη μια περιοχή είναι καλό και για τη διπλανή και τελικά για το καλό ολόκληρου του Δήμου.

Όταν αναλάβαμε, έριξα το βάρος στην καθημερινότητα των συμπολιτών μου. Δεν είχαμε μια παιδική χαρά, τα σχολεία ήταν παρατημένα και ασυντήρητα, το οδικό δίκτυο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο και ταυτόχρονα διαπιστώσαμε πάμπολλες εκκρεμότητες και προβλήματα. Υποσχέθηκα όμως ότι η διοίκησή μας δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω.

Ξεκινήσαμε να νοικοκυρέψουμε το Μαραθώνα και το καταφέραμε. Μπήκαν μπροστά έργα για τις βασικές υποδομές και προχωράμε δυναμικά από τη μια άκρη του Δήμου ως την άλλη.

Αφήνω πίσω μου κακεντρεχείς, άβουλους, ευθυνόφοβους και ανεπαρκείς που κράτησαν το Μαραθώνα βαλτωμένο στην αδράνειά τους και όλους όσοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι με συκοφαντίες θα κρύψουν την άγνοιά τους και θα εμποδίσουν την ανάπτυξη της πόλης μας.

Με τη σημερινή μου ανάρτηση δεν αναφέρομαι μόνο σε ένα έργο που θα δώσει μια νέα πνοή στο Μαραθώνα, αλλά θέλω να τονίσω πως πρέπει όλοι μαζί να έχουμε και να υπηρετούμε έναν κοινό σκοπό. Ο Δήμος Μαραθώνος είναι ενιαίος και έτσι θα γίνει και πιο ισχυρός!

Σύντομα έρχονται και άλλα καλά νέα για το Μαραθώνα μας».

Προηγούμενο άρθροΘλίψη στη Νέα Μάκρη: Πέθανε ο επιχειρηματίας Γιάννης Τουλουπιάδης
Επόμενο άρθροΖητείται κυρία εσωτερική για συντροφιά σε ηλικιωμένη στη Νέα Μάκρη