Τα παιδιά μας, στα καλύτερα χέρια! 

 

Επισκέψεις σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μαραθώνος πραγματοποίησε, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος, συνοδευόμενος από τον Δημ. Σύμβουλο και Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Τετράπολις» κ. Ιάκωβο Αρμάο, με σκοπό την επιτόπου ενημέρωσή για θέματα λειτουργίας τους.  

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από τον Παιδικό Σταθμό του Βαρνάβα, ένα νεοσύστατο σταθμό που βρίσκεται ήδη στον 2ο χρόνο λειτουργίας του. Ο Δήμαρχος συνομίλησε με την υπεύθυνη κα Γιώτα Καρυώτου και το προσωπικό του σταθμού και τους συνεχάρη για την άψογη εργασία τους και την άριστη λειτουργία του. Παράλληλα ενημερώθηκε για τις εργασίες και τις προμήθειες σε εξοπλισμό που έγιναν στο σταθμό και για τις εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου, με τοποθέτηση ειδικού πλαστικού τάπητα ασφαλείας στις κούνιες, που πρόκειται να ξεκινήσουν στο τέλος Μαρτίου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ο κ. Αρμάος επισκέφθηκαν στον Μαραθώνα τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Αμάλθεια», τον Παιδικό Σταθμό Μαραθώνα και τον Παιδικό Σταθμό «Πολυτέκνων» όπου έγινε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία των σταθμών, με τις υπεύθυνες των σταθμών κα Έφη Γεραμάνη, κα Βιολέτα Μωραΐτου και κα Μαντώ Κωστοπούλου καθώς και τους εργαζόμενους εκεί. Επίσης ο Δήμαρχος ενημερώθηκε σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ειδικότητας βρεφονηπιοκόμων, για τις εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα στον Παιδικό Σταθμό «Πολυτέκνων», που ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, καθώς και για τις εργασίες και τις προμήθειες που έχουν γίνει στους σταθμούς, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του για την άψογή λειτουργία τους, διατυπώνοντας την άποψη ότι αυτό οφείλεται στην ομαδική εργασία όλων.

Οι πέντε Παιδικοί Σταθμοί που λειτουργούν στον Δήμο Μαραθώνος, στη φετινή σχολική περίοδο φιλοξενούν συνολικά 293 παιδιά, 144 επιδοτούνται από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και 80 παιδιά έχουν μείωση ή απαλλαγή στην καταβολή τροφείων καθώς ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά οικογένειες. Η σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στις επιδοτήσεις από τον Πρόεδρο κ. Ιάκωβο Αρμάο, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους έχει ανακουφίσει, σε δύσκολους καιρούς, δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας!

Με την ολοκλήρωση του νέου Παιδικού Σταθμού που κατασκευάζεται ήδη στη Νέα Μάκρη και πρόκειται να λειτουργήσει από την προσεχή σχολική περίοδο, προβλέπεται πλέον ότι θα υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι ανάγκες φιλοξενίας μικρών παιδιών για τα επόμενα χρόνια!

Ο Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους για την εξαιρετική τους δουλειά και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα τους Παιδικούς Σταθμούς, διότι πραγματικά το χαμόγελο των μικρών παιδιών τον γέμισε με αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσει το έργο του.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στις κυρίες Ελένη Χρυσούλα και Ρένα Τσούτσουρα για τη σημαντική δουλειά που κάνουν!!

*Λυπούμαστε που η νομοθεσία μας υποχρεώνει να αλλοιώσουμε τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων!

Προηγούμενο άρθροΚέντρο Πρόληψης και Υγείας στον Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΟ Τελμησσός τιμά και βραβεύει