Μια 23χρονη από τη Γαλλία, με διασχιστική διαταραχή ταυτότητας, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο Βέλγιο.

Η 23χρονη Ολυμπί έχει 40 προσωπικότητες και δηλώνει εξαντλημένη. Η ίδια μάλιστα είναι εκείνη που αποκάλυψε βρίσκεται ήδη στο Βέλγιο για να προχωρήσει με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Ωστόσο, η 23χρονη υποστηρίζει ότι οι γιατροί δεν της επιτρέπουν δώσει τέλος στη ζωή της, λέγοντάς της ότι οι κλινικές δεν είναι διανομείς ευθανασίας.

Από την πλευρά του, ένας γιατρός που έχει έρθει σε επαφή μαζί της ξεκαθάρισε ότι μπορεί να γίνει ευθανασία σε νέους ανθρώπους, αλλά χρειάζεται μια μακρά διαδικασία. «Δεν έχω δει ακόμα τον ιατρικό της φάκελο, αλλά έχω διαβάσει τα e-mail που μου έχει στείλει.

Μπορούμε να κάνουμε ευθανασία σε νεαρά άτομα, αλλά χρειάζονται πιστοποιητικά ή ιατρικά έγγραφα από την ψυχιατρική γνωμάτευση που να πιστοποιούν ότι, παρ’ όλες τις θεραπείες, είναι αδύνατο να θεραπευτεί. Θα είναι για την ίδια ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος».

Η διαδικασία πάντως θα μπορούσε να διαρκέσει πολλούς μήνες ή ακόμα και χρόνια μέχρι κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

«Η ζωή μου δεν είναι ταινία. Δεν είναι σειρά στο Netflix. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τέλος. Δεν μπορούμε να συζητάμε για το πώς θα τελειώσει», τονίζει η Ολυμπί.

To 2022 μια άλλη 23χρονη με προβλήματα ψυχικής υγείας έβαλε τέλος στη ζωής της με υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Η κοπέλα είχε επικαλεστεί ψυχική δυσφορία, καθώς είχε τραυματιστεί ψυχικά ως μάρτυρας της επίθεσης του ISIS στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το 2016.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΗ συγκινητική στιγμή που κωφό μωράκι ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του (vid)
Επόμενο άρθροΚωνσταντοπούλου: «Στο Μάτι χάθηκαν ζωές από κακουργηματική ευθύνη»