Οι φορείς της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (Α.Σ.) «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» με διακριτικό τίτλο «Εχετλαίος», ΠΡΟΟΨΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. – Συντονιστής Φορέας, ΜΕΔΗΜ ΜΑΡΑΘΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ Α.Ε., Α&Β ADVERTISING ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ διοργάνωσαν με επιτυχία την Κεντρική Ημερίδα Παρουσίασης του έργου:

«Πολιτιστική Παρέμβαση για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιοχή του Μαραθώνα»

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13-03-2014 και ώρα 10.00 πμ στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα και συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, ενδιαφερόμενοι/δυνητικοί ωφελούμενοι του έργου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης & εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου της Μάραθων Επενδυτική Α.Ε. Δήμου Μαραθώνα, κ. Αθανάσιου Ζέρβα, ο οποίος υπογράμμισε τα οφέλη που πρόκειται να προκύψουν για την τοπική κοινωνία από την υλοποίηση του έργου και μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Λουίζου για την διαρκή στήριξη της τοπικής Δημοτικής Αρχής στις ενέργειες και τις δράσεις του έργου. Ακολούθως καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης κ. Μιχάλης Ξανθόπουλος, παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του προγράμματος. Στην συνέχεια ο κ. Νίκος Πιτσούλης, εκπρόσωπος του εταίρου ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε. πραγματοποίησε μία πολύ αναλυτική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση του έργου «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ». Στην παρουσίασή του ο κ. Πιτσούλης περιέγραψε την ομάδα-στόχου των δυνητικών  ωφελουμένων, τα κριτήρια επιλογής, την επιμέρους στοχοθέτηση του προγράμματος και ανέλυσε το σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης που φιλοδοξεί να επιτύχει το έργο μέσα από την δημιουργία του Πάρκου «Η Ζωή στην Αρχαία Αθήνα», την Παραγωγή και Διάθεση Τοπικών Προϊόντων και την δραστηριοποίηση σε Δημιουργικά-Τουριστικά και Πολιτιστικά Επαγγέλματα, τονίζοντας τα οφέλη τόσο για τους 78 ανέργους-ωφελούμενους του έργου, όσο και για την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Μαραθώνα. Τέλος ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι συμμετέχοντες υπέβαλαν τα ερωτήματα και τα σχόλια τους. Οι φορείς της ΑΣ ανακοίνωσαν ότι η υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή στο έργο, παρατείνεται έως την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014.

Το έργο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» με διακριτικό τίτλο «ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 8 «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 (Προσανατολισμός στον Άνθρωπο)», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Προηγούμενο άρθροΠοια διασημότητα;
Επόμενο άρθροO εθελοντισμός, άτυπη εκπαίδευση – σύστημα διαπαιδαγώγης και η κοινωνική προσφορά