Με σεβασμό στο περιβάλλον χάρη στο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και με κύριο highlight τις μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις, το γαλλικό όχημα μικροκινητικότητας Citroen Ami μπορεί να ελιχθεί απρόσκοπτα εντός της αστικής ζούγκλας, απαλλάσσοντας του οδηγούς από το καθημερινό άγχος της εύρεσης μιας θέσης στάθμευσης και τις αυξημένες τιμές καυσίμων.

Ταυτόχρονα όμως, χάρη στις πλευρικές πόρτες (αντίθετα ανοιγόμενη του οδηγού) και την οροφή με την μεγάλη γυάλινη επιφάνεια που εξασφαλίζει ένα ευήλιο περιβάλλον μετακίνησης, οι δύο επιβάτες απολαμβάνουν αυξημένη προστασία σε σχέση με ένα δίκυκλο ή τρίκυκλο όχημα, εξαλείφοντας τον κίνδυνο ανατροπής.

Ένα πολύ μεγάλο προσόν του νέου Citroen Ami είναι η προσβασιμότητα που προσφέρει, δεδομένου ότι ανήκει στην κατηγορία L6e (ελαφρά τετράκυκλα) και μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα από τους κατόχους διπλώματος μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ), με κατώτατο όριο ηλικίας τα 16 έτη.

Με μήκος 2,41 μέτρα, πλάτος 1,36 μέτρα και ύψος 1.53 μέτρα, το Citroen Ami κάνει την διαδικασία παρκαρίσματος… παιχνιδάκι, ενώ χάρη στη ζωηρή του σχεδίαση μαγνητίζει τα βλέμματα στον δρόμο.

Διαθέτει ένα ηλεκτρομοτέρ 8 ίππων στον πίσω άξονα που εξασφαλίζει ανώτερη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 5,5 kWh που χαρίζει αυτονομία 75 χιλιομέτρων.Η φόρτισή του είναι απλοποιημένη, καθώς σε μόλις τρεις ώρες μέσω μιας κανονικής/οικιακής πρίζας 220V επανακτά την πλήρη αυτονομία.

Ο βασικός εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, και περιλαμβάνει φώτα διασταύρωσης / θέσης LED, εμπρός υαλοκαθαριστήρα, γυάλινη πανοραμική οροφή, θύρα USB και σύστημα θέρμανσης που κρατά τους δύο επιβάτες ζεστούς κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το νέο γαλλικό premium gadget αστικών μετακινήσεων διατίθεται σε 10 διαφορετικές εκδόσεις για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και πλέον μπορείτε να το κάνετε δικό σας μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας που είναι διαθέσιμη στο Επίσημο Δίκτυο Διανομέων της Citroen και διαρκεί μόλις 5 λεπτά. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν και online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της γαλλικής εταιρείας.

ΠΗΓΗcarnandmotor.gr
Προηγούμενο άρθροΗ επιστήμη μίλησε: Αυτά είναι τα πιο ανατριχιαστικά επαγγέλματα
Επόμενο άρθροΒρέθηκε το αμάξι τους να κρέμεται στον αέρα από γέφυρα – Πώς τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική