Δεκέμβριος 2011. Τόσο μακρινός, όσο η… προηγούμενη απογραφή. Αλλά συγχρόνως και τόσο κοντινός που θυμάμαι τις πρώτες κουβέντες που κάναμε τότε. «Η ονομασία να έχει κάτι το ελληνικό μέσα. Να τραβήξει τον κόσμο».

Και να οι σκέψεις, οι ιδέες και οι προτάσεις. Και να η έμπνευση της στιγμής από τον «νονό», Μάκη Κουλουμπή με μια… αφοπλιστική ερώτηση τύπου «γιατί, το Marathon Press θα σας πείραζε;». Και να τα πρώτα ξενύχτια και τα πρώτα άγχη.

Για να φτάσουμε σήμερα, Δεκέμβριο του 2021, οι δεκάδες που έχουν γράψει έστω και δύο λέξεις και όσοι συνεχίζουμε, να καμαρώνουμε «την πιο όμορφη εφημερίδα της Ανατολικής Αττικής».

Η Marathon Press είναι οι άνθρωποί της. Είναι οι επιχειρηματίες που βρίσκονται στο πλάι της από την πρώτη μέρα και τη στηρίζουν, γνωρίζοντας ότι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νιώθουν κάθε μήνα δικαιωμένοι.
Είναι οι εκατοντάδες που την έχουν ξεχωρίσει και εμπιστευθεί έστω και μία φορά για να διαφημιστούν.

Μα πάνω από όλα είστε εσείς. Η εικόνα να την κρατάτε στα χέρια σας και να τη διαβάζετε είναι αυτή που δυναμώνει μέσα μας τη σπίθα.

Γι’ αυτά τα 10 χρόνια… Σας ευχαριστούμε!

Και μέσα σε όλη αυτή τη χαρά και τη γιορτή, φτάσαμε μέσα Δεκεμβρίου για να ανάψουν τα πρώτα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στον δήμο Μαραθώνα. Πρωτοφανής η καθυστέρηση και μεγάλη η υστέρηση. Ίσως να είμαστε ο μοναδικός Δήμος που παραμονές Χριστουγέννων παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα και οι συγκρίσεις είναι αμείλικτες. Για τη Ραφήνα και το Πικέρμι έχω να πω -όπως κάθε χρόνο- μόνο τα καλύτερα.

Κι επειδή μου το σχολιάζετε αρκετοί, εγώ προσωπικά δεν έχω σκοπό τώρα να ασχοληθώ ούτε με το ποσό που δαπανήθηκε, ούτε αν έπρεπε ο Δήμος Μαραθώνα να αγοράσει ή να νοικιάσει τα στολίδια, ούτε με το αν τηρήθηκαν σωστά οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, εγκλεισμού, περιοριστικών μέτρων, μετά από τέτοια «σφαλιάρα» που δέχθηκε λόγω κορονοϊού η τοπική αγορά, το πρώτο που ήθελα, με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος, είναι ο στολισμός φέτος να… μην έχει προηγούμενο! Ήλπιζα να θέλουμε να κυκλοφορούμε στην πόλη για να μας φτιάχνεται η διάθεση. Αυτό είχαμε ανάγκη, αυτό είναι που εγώ καταλογίζω στη Δημοτική Αρχή και δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ. Είναι κρίμα και δεν μας αξίζει.

Παρόλα αυτά, εμείς στη Marathon Press παραμένουμε σε γιορτινή διάθεση. Περισσότερα σχόλια και κριτική τα αφήνω για άλλη φορά και μένω μόνο στις ευχές.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ ευχόμαστε σε όλες και σε όλους υγεία, ελπίδα, υπομονή και δύναμη. Ο νέος χρόνος να είναι λιγότερο δύσκολος για όλους μας και να μας κάνει λίγο πιο χαρούμενους, λίγο πιο ευτυχισμένους. Χρόνια πολλά!