Άθλια και χυδαία χαρακτήρισε την τακτική στελεχών της προηγούμενης Κυβέρνησης να ρίχνουν την ευθύνη στα θύματα η Χριστίνα Φράγκου.

Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι τόνισε στο δικαστήριο ότι «ήταν σαν να ξαναζούμε την καταστροφή της Σμύρνης. Προσπάθησα να κινητοποιήσω την οικογένεια μου, μάζευα τα ζώα μας, έδιωξα τους φίλους του γιου μου…. Καμία ειδοποιήση, καμία σειρήνα, το απόλυτο τίποτα. Ξαφνικά έγινε μια τεράστια έκρηξη πεύκου. Και λαμπάδιασε αμέσως. Συνταρακτικό. Σε δευτερόλεπτα αρχίζει να καίγεται κόσμος όλων των ηλικιών, ζητώντας βοήθεια.

Νέοι, γέροι, όλοι….. φώναξε ο σύζυγος μου, ελάτε, να σωθούμε από το γκρεμό, άνοιξε την πόρτα του οικοπέδου και τρέξαμε όλοι προς το γκρεμό.

Πολλοί έπεσαν στη θάλασσα. Μεταξύ αυτών και ο γιος μου που χάθηκε για δυόμιση ώρες. Σώθηκαν από τη διαφορά ύψους που έχει το σπίτι από τα βράχια. Για δυο με δυόμιση ώρες δεν είχε καμία ορατότητα.

Ο ουρανός σκοτείνιασε σε δευτερόλεπτα. Δεν ξαναείδαμε τίποτα και μείναμε εκεί μέχρι τις 12 ώρα που ήρθε μια βάρκα. Σαν την καταστροφή της Σμύρνης.

Που περιμέναμε εκεί μια κάποια σωτηρία. Αν ο παππούς μου δεν είχε σμιλέψει τα σκαλοπάτια θα είχαν καεί όλοι, δεν είχε σκαλοπάτια» ανέφερε η κ. Φράγκου η οποία χαρακτήρισε ως «καθήκον» της οικογένειας να ανοίξει τις πόρτες του κτήματος για να σωθεί ο κόσμος.

«Δεν μπορέσαμε όμως να σώσουμε τους 26. Υπεστήκαμε διασυρμό πανελληνίως ότι είμαστε καταπατητές. Ήταν νόμιμη έκταση. Το αφήγημα που επικεντρώθηκε στην οικογένειά μου αυτό ήταν. Δεν είμαστε ούτε καταπατητές, ούτε αυθαίρετοι. Και αυτό το αφήγημα που ξεκίνησε πρώτα για την οικογένειά μου και μετά επεκτάθηκε σε όλη την περιοχή δεν είναι αλήθεια. Δεν φταίνε τα σπίτια. Χωρίς καμία ειδοποίηση καήκαμε σαν τα ποντίκια. Είναι άθλιο και χυδαίο και παγκόσμια πρωτοτυπία να υβρίζουν τα θύματα. Το σπίτι της οικογένειας Φράγκου αγοράστηκε από τον παππού μου, εργατολόγο και αριστερών πεποιθήσεων».

Προηγούμενο άρθροΔίκη για το Μάτι: «Νόμιζα πως έπιανα ξύλο στη θάλασσα και ήταν πτώματα»
Επόμενο άρθροΔίκη για Μάτι: «Γιατί γιαγιά ούτε μία Πυροσβεστική;»