Επιτήρηση με drones κατά την αντιπυρική περίοδο προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος για τους πολίτες ανακοίνωσαν από κοινού οι δήμοι Μαραθώνος, Κηφισιάς και Πεντέλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Μαραθώνος:

Η Πολιτική Προστασία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι εντατικές, ειδικά μετά και από την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου).

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Μαραθώνος, σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και το Δήμο Πεντέλης,συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών με τη χρήση έξι, συνολικά, drones που θα περιπολούν από αέρος τις δασικές εκτάσεις, αλλά και τις αστικές δομές του Πεντελικού Όρους.

Τα τρία κέντρα επιχειρήσεων (ένα σε κάθε Δήμο) θα αναπτυχθούν ανεξάρτητα, θα βρίσκονται όμως σε πλήρη συνεργασία, ώστε να είναι δυνατή η κοινή δράση σε περίπτωση ανάγκης.

Το πιο πάνω σχέδιο συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν στον Δήμο Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου και ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς.

Να τονίσουμε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η ένταξη στο σχέδιο και άλλων Δήμων του Πεντελικού Όρους, ώστε αυτό το “εναέριο τείχος” έγκαιρης προειδοποίησης να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση.

Προηγούμενο άρθροΓια 7 ώρες το Κέντρο Υγείας στη Βάρδα δεχόταν κόσμο μετά την… προβατίνα που οδήγησε σε μαζική δηλητηρίαση
Επόμενο άρθροΜικρό Ταρανδάκι: Η πραγματική «Μάρθα» ξεσπά – «Δεν είμαι stalker, ο Γκαντ είχε εμμονή μαζί μου»