Επί επτά ολόκληρες ώρες το Κέντρο Υγείας της Βάρδας Ηλείας δεχόταν κόσμο με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά από το πανηγύρι που έκαναν οι κάτοικοι του χωριού Βουπρασίας, στο προαύλιο χώρο εκκλησίας για να γιορτάσουν τον Άγιο Γεώργιο.

Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου κατέφτασαν σταδιακά στο Κέντρο Υγείας στη Βάρδα Ηλείας, 37 άτομα τα οποία προσβλήθηκαν από τροφική δηλητηρίαση, έχοντας καταναλώσει το ίδιο φαγητό, βραστό κρέας – προβατίνα – και γλυκά, κατά το πανηγύρι, που στήθηκε έξω από την Εκκλησία, όπως γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.

Οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, κατά τη μία το μεσημέρι. Σιγά σιγά όμως άρχισαν να νιώθουν αδιαθεσία. Αρχικά δύο νεαροί 15 και 16 ετών με τη μητέρα τους προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Ωστόσο σταδιακά, από τις 14:30 ώρα το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με τους γιατρούς άρχισαν να προσέρχονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι, εμφανίζοντας συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης και εκείνοι. Με τη βοήθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού όλα πήγαν καλά και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί κάποιος στο νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι η τροφική δηλητηρίαση οφείλεται στο κρέας το οποίο πιθανώς να εκτέθηκε παραπάνω από όσο έπρεπε σε εξωτερικό χώρο ενώ άλλοι κάνουν λόγο για το καζάνι στο οποίο έβρασε το κρέας η παπαδιά του χωριού.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο Μάτι: «Μέχρι τελευταία στιγμή καιγόμουν, είναι απαίτηση να υπάρξει Δικαιοσύνη»
Επόμενο άρθροΟ δήμος Μαραθώνος ρίχνει drones στη μάχη κατά των πυρκαγιών