Ήταν Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ακριβώς όπως και χθες, πριν από έξι χρόνια όταν η Νέα Μάκρη και ο αθλητισμός της ευρύτερης περιοχής βυθίστηκαν στο πένθος.

Ο Γιάννης Δημητριάδης έφευγε από τη ζωή μετά από τεράστια και γενναία πλην όμως άνιση μάχη, αλλά είχε προλάβει να αφήσει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τον θάνατό του αλλά κανείς δεν τον λησμονεί και πολύ περισσότεροι οι άνθρωποι που περιστρέφονται πίσω από τον ΕΣΝΜ.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του κειμένου που είχε αφιερώσει η MP στον Γιάννη Δημητριάδη το 2017, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του

«Στο τρίπτυχο αθλητισμός, παράδοση, προσφορά κινήθηκε και έζησε ο Γιάννης Δημητριάδης με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και υπευθυνότητα. Αφού για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του έκανε τα ταξίδια του γεμίζοντας το μυαλό του με γνώσεις και εικόνες, επέστρεψε στον τόπο που γεννήθηκε και από το 1980 εντάχτηκε στο δυναμικό του Επιμορφωτικού Συλλόγου.

Σε συνθήκες αντίξοες και χωρίς τότε να έχει στη διάθεσή του κατάλληλους χώρους άθλησης, οργάνωσε τα πρώτα τμήματα μπάσκετ, στίβου και βόλεϊ με τους καλύτερους προπονητές. Συνόδευε ακούραστος τις ομάδες του Συλλόγου σε ανοιχτά υποτυπώδη γήπεδα, δημοτικά ή ιδιωτικά. Μετά από πολλές συζητήσεις και πιέσεις κατάφερε να πείσει την τότε Δημοτική Αρχή του κ. Βασίλη Τζιλάβη να κατασκευαστούν τα πρώτα γήπεδα μπάσκετ πίσω από το Δημαρχείο. Η αρχή είχε γίνει.

Εκείνο όμως για το οποίο ήταν ιδιαίτερα περήφανος είναι το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, «το κόσμημα» του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης. Ο τότε Δήμαρχος, κ. Ιορδάνης Λουίζος, αναγνωρίζοντας το έργο του και βλέποντας τις προσπάθειες του Γιάννη να κρατήσει όρθιο τον Επιμορφωτικό, του εμπιστεύθηκε τη διαχείριση του Κλειστού Γηπέδου αλλά και των αθλητικών δομών του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου, που μόλις είχαν ολοκληρωθεί. Και δικαιώθηκε.

Οι δραστηριότητες του Επιμορφωτικού Συλλόγου απογειώθηκαν. Οι συνθήκες λειτουργίας στους νέους χώρους ήταν εξαιρετικές. Ο Γιάννης Δημητριάδης πρωτοστάτησε στη δημιουργία πολλών νέων τμημάτων. Έζησε και είδε τον αγώνα και την προσπάθειά του να δικαιώνονται. Σήμερα, ο Σύλλογος αριθμεί 14 τμήματα και 800 μέλη. Μικροί και μεγάλοι, αθλούνται, γυμνάζονται και παράγουν πολιτισμό κάθε εβδομάδα.

Ο Γιάννης, πάντα εκεί, χαιρόταν με κάθε δράση του Συλλόγου, αθλητική και πολιτιστική, σεμνά, χωρίς προβολές. Απολάμβανε το «γεια σου, Πρόεδρε!» των παικτών των αγωνιστικών τμημάτων και το «κύριε Γιάννη» των μικρών των ακαδημιών! Έχαιρε της εκτίμησης των μελών όλων των τμημάτων, αλλά και άλλων συμπολιτών του και εκτός Επιμορφωτικού Συλλόγου. Είχε την υπομονή να συζητά κάθε πρόταση με ευγένεια και θετική διάθεση».

Προηγούμενο άρθροΟι μαρτυρίες για τον εξαφανισμένο από τη Νέα Μάκρη Κωνσταντίνο και το μυστήριο με το κινητό του
Επόμενο άρθροΘα μιλούσες μέσω τεχνητής νοημοσύνης με αγαπημένο σου πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή;