Δεν σταματά να κόβει πρόστιμα το φανάρι που βρίσκεται στον Νότιο Τομέα του λεκανοπεδίου Αθηνών, φωτογραφίζοντας τους οδηγούς που «καίνε» τον ερυθρό σηματοδότη, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πρόκειται για τον φωτεινό σηματοδότη με την ενσωματωμένη κάμερα που βρίσκεται στον Άλιμο και συγκεκριμένα στη συμβολή της Λεωφόρος Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά.

Όπως ανέφερε προ ημερών ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, μέσα σε μια ημέρα ο συγκεκριμένος φωτεινός σηματοδότης καταγράφει 250-300 παραβιάσεις.

Συμβολή Λεωφ. Ποσειδώνος με Καλαμακίου/ Φωτογραφία:carandmotor

Αντίστοιχο έργο εκτελεί και ακόμη ένα φανάρι που βρίσκεται στο σημείο, στο αντίθετο ρεύμα, προς Γλυφάδα.

 Ρεύμα προς Γλυφάδα/Φωτογραφία:carandmotor

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση των φαναριών στη Λεωφόρο Ποσειδώνος πραγματοποιήθηκε πριν αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης της Περιφέρειας για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων από τα οποία θα εξαγόντουσαν συμπεράσματα αναφορικά με τη γενίκευση ή μη της χρήσης των εν λόγω ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης των παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη.

Όπως, ωστόσο, αποδεικνύεται, τα φανάρια στον Άλιμο δουλεύουν… συνεχώς στα «κόκκινα», πιάνοντας καθημερινά στην τσιμπίδα τους δεκάδες οδηγούς που υιοθετούν μια ανικοινωνική οδική συμπεριφορά.

Ως προς τη λειτουργία του συστήματος, αυτό αποθηκεύει έξι διαδοχικές φωτογραφίες όπου φαίνεται η πορεία του οχήματος κατά τη διάρκεια της παραβίασης, και δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πινακίδας του οχήματος. Ακόμα, αποθηκεύεται και βιντεοκλίπ της παραβίασης και τη φάσης του σηματοδότη (ήταν κόκκινος).

Το εν λόγω υλικό κατόπιν αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες δρομολογούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η ύπαρξη των «έξυπνων» φαναριών στη Λεωφ. Ποσειδώνος αρχίζει και γίνεται γνωστή στους οδηγούς. Πριν τοποθετηθεί ο καταγραφικός μηχανισμός, οι παραβιάσεις εντός 24ώρου υπερέβαιναν τις 800.