Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Oatmeal με μπανάνα και φυστικοβούτυρο 

υλικά:

  • 2 φλ γάλα αμυγδάλου
  • 1 φλ νερό
  • 1 φλ νιφάδες βρώμης
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 μπανάνα
  • 1 κγ σπόρους τσία
  • 2 κσ φυστικοβούτυρο
  • 1 κγ κανέλα

εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα φέρνουμε σε βράση. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας καλά, για περίπου 8-10’, μέχρι όλα μας τα υλικά να μαλακώσουν και το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Σιγουρευόμαστε ότι οι μπανάνες έχουν λιώσει και η βρώμη έχει ρουφήξει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3’. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα μας σε δύο μπολ. Γαρνίρουμε, εάν θέλουμε, με ροδέλες μπανάνας, φυστικοβούτυρο και σπόρους τσία.

Το γεύμα μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες, αρκεί να το αποθηκεύσουμε εκεί αφού νωρίτερα το αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.