Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον, μέσα από τη στήλη του, θα μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Pasta alla Norma με μελιτζάνα, βασιλικό & τυρί πεκορίνο

(~800 kcal • 21 gr λίπος • 120 gr υδατάνθρακες • 26 gr πρωτεΐνες / μερίδα)

υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (ριγκατόνι ή πέννες)
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη στα δύο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ σκόρδο
  • 1 κονσέρβα με ντομάτα con case
  • 1 κγ κόκκινο πιπέρι
  • 1 κγ ρίγανη
  • 1/4 της κούπας βασιλικό
  • 1/4 της κούπας μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα κομμάτια μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι μόλις ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας στη συνέχεια το σκόρδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο γι’ ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Όσο η σάλτσα μας βράζει, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας al dente και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τα μακαρόνια, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το πεκορίνο.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Buon appetito!

Διαβάστε τη συνταγή για το Ψητό κοτόπουλο με κρέμα μπαλσάμικου και κράνμπερι εδώ

Διαβάστε τη συνταγή για τα Μπισκότα με καραμέλα, καρύδα και σοκολάτα εδώ