Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον, μέσα από τη στήλη του, θα μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Μπισκότα με καραμέλα, καρύδα και σοκολάτα

υλικά:

  • 45 ml φρέσκο γάλα
  • 85 gr βούτυρο
  • 110 gr καραμέλα σε κομματάκια
  • 300 gr καρύδα σε σκόνη
  • 110 gr μαύρη σοκολάτα
  • χοντρό αλάτι

εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και την καραμέλα σε ένα βαθύ τηγάνι και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την καρύδα και κάνουμε ένα ωραίο μίγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και τη βάζουμε σε ένα μπολάκι.

Από το μίγμα μας με την καρύδα και την καραμέλα, σχηματίζουμε μικρές μπάλες με ένα κουτάλι ή ακόμα καλύτερα -εάν έχουμε- με ένα σκουπ παγωτού και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Μολις κρυώσουν οι μπάλες καραμέλας που φτιάξαμε, τις βουτάμε στη σοκολάτα μέχρι τη μέση και τις βάζουμε πάλι σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη σοκολάτα που περίσσεψε, όπως στη φωτογραφία, και προσθέτουμε χοντρό αλάτι.

Πρόκειται για ένα απλό μπισκότο, που δεν απαιτεί ψήσιμο. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε τη συνταγή για το Ψητό κοτόπουλο με κρέμα μπαλσάμικου και κράνμπερι εδώ

Διαβάστε τη συνταγή για την Pasta alla Norma με μελιτζάνα, βασιλικό & τυρί πεκορίνο εδώ