Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Παγωτό σύκο με τσιπς σοκολάτας

υλικά:

  • 700 γρ φρέσκα σύκα, χωρίς τα κοτσάνια
  • χυμό από 1 λεμόνι και δύο φλούδες
  • ½ φλ νερό
  • 2/3 φλ λευκή ζάχαρη
  • 2 κσ μαύρη ζάχαρη
  • 1½ κρέμα γάλακτος
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ τσιπς σοκολάτας

Κόβουμε τα σύκα στα έξι. Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με το νερό, τον χυμό και τις φλούδες από το λεμόνι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν (~10’). Προσθέτουμε τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μας δίνει την αίσθηση της μαρμελάδας (~10’). Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και μπλεντάρουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα τσιπς σοκολάτας και με μια μαρίζ ανακατεύουμε. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες ή ιδανικά για όλο το βράδυ.