Ένα νοσοκομείο άγριας ζωής έλυσε μια αστεία υπόθεση λάθος ταυτότητας, όταν μια γυναίκα απευθύνθηκε στους ειδικούς για να σώσει τον σκαντζόχοιρο που βρήκε. Αυτό όμως που η γυναίκα θεωρούσε μωρό σκαντζόχοιρου αποδείχτηκε ότι ήταν pom pom από σκούφο.

Μια γυναίκα από την Βρεατανία απευθύνθηκε στο Lower Moss Nature Reserve and Wildlife Hospital στο Cheshire της Αγγλίας για να σώσει ένα μικρό ζώο. Αφού όμως πήγε τον μικρό σκαντζόχοιρο στο νοσοκομείο άγριας ζωής ενημερώθηκε ότι δεν ήταν ζώο σε ανάγκη αλλά ένα πομ-πομ από έναν σκούφο.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Independent, η στοργική γυναίκα είχε σηκώσει τον «σκαντζόχοιρο» από την άκρη του δρόμου αφού παρατήρησε ότι «δεν είχε κουνηθεί ή ενεργηθεί όλη τη νύχτα».

«Από απόσταση θα μπορούσες να το μπερδέψεις. Δεν το κράτησε καθόλου – το έβαλε σε ένα κουτί με τροφή για γάτες και το άφησε μόνο του σε ένα ζεστό, σκοτεινό μέρος», είπε η κτηνίατρος Τζένετ Κότζε, η οποία είχε βάρδια στο νοσοκομείο εκείνη την ώρα. «Τα έκανε όλα τόσο καλά. Μετά βίας το κοίταξε γιατί δεν ήθελε να το αγχώσει».

Η κτηνίατρος είπε ότι η γυναίκα που μπέρδεψε την μικρή φούντα για σκαντζόχοιρο ήταν γύρω στα «εξήντα ή εβδομήντα» με «καλές προθέσεις».

Η Τζένετ Κότζε είπε ότι η ίδια όταν είδε το κουτί με τον «σκαντζόχοιρο» κατάλαβε κατευθείαν τι ήταν στην πραγματικότητα. «Ήταν αρκετά προφανές για εμάς, αλλά μπορώ επίσης να δω πώς έκανε λάθος. Τότε είπε: «Πλάκα κάνεις! Θεέ μου, πώς το έκανα αυτό;»

«Ήταν τόσο συγκεντρωμένη στο να κάνει το σωστό. Ανησυχούσε ότι δεν είχε μετακινηθεί ή ενεργηθεί όλη τη νύχτα – αυτό θα ήταν πράγματι τρομακτικό αν ήταν μικρό ζώο», πρόσθεσε η κτηνίατρος.

Το νοσοκομείο άγριας ζωής έγραψε για την απόπειρα διάσωσης στο Facebook, «οι καρδιές μας έλιωσαν καθώς μια ευγενική ψυχή νόμιζε ότι έσωζε ένα μωρό σκαντζόχοιρο».

«Θυμήσου, η ευγένεια δεν έχει όρια, ακόμα κι όταν είναι για έναν φίλο με ψεύτικη γούνα!», πρόσθεσε το νοσοκομείο στην ανάρτησή του, ενώ τόνισε τη σημασία της διάσωσης σκαντζόχοιρων σε ευάλωτες καταστάσεις. «Θυμηθείτε, αν εντοπίσετε έναν σκαντζόχοιρο έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα ζεστό κουτί και ζητήστε βοήθεια από τους τοπικούς κτηνιάτρους σας. Ας κρατήσουμε ασφαλείς τους αγκαθωτούς φίλους μας!».

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΠοδοσφαιρίστρια στραγγαλίστηκε από τον πρώην σύζυγό της όσο τα παιδιά τους έπαιζαν play station
Επόμενο άρθροΣε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας