Σε πολλές οικογένειες έχει συμβεί να έρθει η κατάλληλη ώρα να πάρουν την μεγάλη απόφαση να αποχωριστούν τους δικούς τους ανθρώπους. Η επιλογή του κατάλληλου γηροκομείου μπορεί να είναι μια δύσκολη επιλογή.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε ένα μέρος που θα είναι ασφαλές, άνετο και θα προσφέρει την κατάλληλη φροντίδα στους ανθρώπους που αγαπάτε. Επιπλέον, δεν θα θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα απ’ όσα έχετε υπολογίσει και είστε πρόθυμοι να δώσετε, βάση των υπολογισμών που έχετε κάνει.

Σε ένα γηροκομείο οι τιμές https://www.agstylianos.gr/ εξαρτώνται από τις παροχές που διαθέτει στους ηλικιωμένους και κατά πόσο σύγχρονες είναι οι εγκαταστάσεις του.

Υπάρχουν ιδρύματα που παρέχουν τις βασικές υπηρεσίες φύλαξης φροντίδας και υγειονομικής περίθαλψης πάντα σε συνεργασία με νοσηλευτές και γιατρούς. Επίσης, λόγω του διοικητικού καθεστώτος, οι συνθήκες μπορεί να μην είναι αυτές που περιμένετε, κάτι που μπορεί να σας απογοητεύσει.

Βέβαια, υπάρχουν και τα ιδιωτικά ιδρύματα που είναι ανώτερης κλάσης και ποιότητας. Ας δούμε μερικές συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην έρευνα σας:

1. Αρχίστε να προβληματίζεστε από νωρίς

Μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να ξεκινήσετε την έρευνά σας. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχετε για να συγκρίνετε επιλογές και να βρείτε το καλύτερο γηροκομείο για τις ανάγκες των δικών σας ανθρώπων.

2. Βγάλτε ένα πλάνο κόστους

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση είναι σημαντικό να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε κάτι που θα είναι προσιτό για εσάς.

3. Λάβετε υπόψη τις ανάγκες του αγαπημένου σας προσώπου

Κάθε γηροκομείο προσφέρει διαφορετικά επίπεδα φροντίδας. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ανάγκες του αγαπημένου σας προσώπου όταν επιλέγετε ένα γηροκομείο. Για παράδειγμα:

Χρειάζονται βοήθεια στις βασικές δραστηριότητες καθημερινά, όπως το ντύσιμο ή το μπάνιο, την παροχή φαρμάκων κλπ.;

Χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα;

Έχουν άνοια; Για ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν άνοια, υπάρχει ειδική φροντίδα για τέτοιες περιπτώσεις. Ρωτήστε αν το γηροκομείο που θέλετε να επισκεφθείτε έχει τέτοιες υπηρεσίες. Οι τιμές σε γηροκομείο για άτομα με άνοια μπορεί να ξεπερνούν τον προϋπολογισμό που έχετε θέσει.

4. Επισκεφθείτε γηροκομεία

Μόλις καταλήξετε στις επιλογές σας, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τα γηροκομεία που σας ενδιαφέρουν. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε τις εγκαταστάσεις, να μιλήσετε με το προσωπικό και να αξιολογήσετε το περιβάλλον και την συμπεριφορά των υπαλλήλων. Όταν μιλάτε με το προσωπικό, μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε, τόσο καλύτερη απόφασή θα πάρετε.

5. Μιλήστε με άλλους ανθρώπους

Καλό θα είναι να ρωτήστε τους φίλους, την οικογένεια και το γιατρό σας για συστάσεις. Πολλές φορές, οι απόψεις αυτών που έχουν κάνει πρώτοι το βήμα από εμάς, μπορεί να μας καθησυχάσουν και να μας απαλλάξουν από λάθος επιλογές ή συστάσεις. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ταμείο των ηλικιωμένων και να πάρετε πληροφορίες σχετικά με χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις που μπορεί να έχετε. Τα περισσότερα ταμεία επιδοτούν τέτοιες ενέργειες.

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε το διάσημο και θρεπτικό Overnight Oatmeal
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα μεσιτικού γραφείου: Ποιες είναι οι επιλογές και τα οφέλη που έχει μια εταιρεία πωλήσεων και διαχείρισης ακινήτων