Η Ορόρα Σκάι Κάστνερ από το Τέξας γεννήθηκε στη φυλακή αλλά αποφοίτησε από το λύκειο ως μία από τις καλύτερες μαθήτριες και πλέον ετοιμάζεται να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, η Ορόρα Σκάι Κάστνερ γεννήθηκε πριν από 18 χρόνια στη φυλακή της κομητείας Γκάλβεστον και χθες αποφοίτησε ως η τρίτη στη σειρά καλύτερη μαθήτρια της τάξης της, σύμφωνα με τη Houston Chronicle.

«Γεννήθηκα στη φυλακή», με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε την έκθεση για την αίτησή της στο Ivy League η 18χρονη. Το Ivy League είναι η ένωση οκτώ ιδιωτικών πανεπιστημίων στη βορειοανατολική πλευρά των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Χάρβαρντ.

Η μητέρα της Ορόρα Σκάι Κάστνερ ήταν ήδη στη φυλακή όταν τη γέννησε και συνεπώς δεν βρισκόταν δίπλα της καθώς αυτή μεγάλωνε. Ο πατέρας της την παρέλαβε νεογέννητη από τη φυλακή και τη μεγάλωσε ως ανύπαντρος.

Με τη βοήθεια της κοινότητας του Κονρόε, η Ορόρα Σκάι Κάστνερ κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της, δηλαδή να γίνει δεκτή στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η ίδια σκοπεύει να σπουδάσει νομική.

Το προσωπικό του δημοτικού της σχολείου την εισήγαγε σε ένα κοινοτικό πρόγραμμα καθοδήγησης. Σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα ενήλικες εθελοντές τρώνε μεσημεριανό γεύμα με νεαρούς μαθητές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και τους συμβουλεύουν για τις ανάγκες, τους στόχους, τους φόβους αλλά και το μέλλον τους. Ανάμεσα στους εθελοντές και τους μαθητές δημιουργούνται σχέσεις ετών και η Ορόρα Σκάι Καστνερ δεν αποτελούσε εξαίρεση.

Η Μόνα Χάμπι, η ενήλικη εθελόντρια, αποτελεί μέρος της ζωής της Ορόρα Σκάι Κάστνερ εδώ και μια δεκαετία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Μου έδωσαν ένα έγγραφο για εκείνη. Ηρωίδα της ήταν η Ρόζα Παρκς, το αγαπημένο της φαγητό ήταν τα τάκος από το Dairy Queen, ενώ της άρεσε πολύ το διάβασμα. Συμπέρανα πως πρόκειται για ένα έξυπνο μικρό κορίτσι», δήλωσε η Μόνα Χάμπι στην εφημερίδα και συμπλήρωσε πως «Έχω μέχρι και σήμερα εκείνο το έγγραφο».

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Μόνα Χάμπι δεν είχε τη μητέρα της στη ζωή της.

«Μου είπε “έχω πάει φυλακή”. Είπα “Όχι, αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό”», είπε για την τότε 8χρονη Ορόρα Σκάι Κάστνερ. «Ήξερα ότι δεν μπορώ απλά να πάω να φάω μεσημεριανό με αυτό το παιδί μία φορά την εβδομάδα. Χρειαζόταν περισσότερα».

Η Μόνα Χάμπι πήγε στην Ορόρα Σκάι Κάστνερ για το πρώτο της κούρεμα σε κομμωτήριο, τη βοήθησε να βγάλει γυαλιά και την πήγε μέχρι και για ξενάγηση στην πανεπιστημιούπολη του Χάρβαρντ τον Μάρτιο του 2022, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ύστερα από εκείνο το ταξίδι είδα την αγάπη της για το σχολείο να μεγαλώνει», δήλωσε η ίδια.

Η μαθήτρια είπε ότι βρήκε αξία στη ζωή της τόσο πριν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθοδήγησης όσο και μετά.

«Ήταν ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον από αυτό στο οποίο μεγάλωσα και αυτό δεν είναι κακό», δήλωσε η Ορόρα Σκάι Κάστνερ στο Houston Chronicle. «Όλα όσα μου δίδαξε η Μόνα ήταν τόσο πολύτιμα όσο και όσα είχα ζήσει πριν τη γνωρίσω».

Άλλα πρόσωπα στην κοινότητα φρόντισαν επίσης για τη μαθήτρια, από το να τη βοηθήσουν να βρει οδοντιατρική περίθαλψη μέχρι να της χαρίσουν την εμπειρία της καλοκαιρινής κατασκήνωσης. Ένας καθηγητής του πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο Τζέμις Γουάλας συμβούλευσε την Ορόρα Σκάι Κάστνερ ακόμη και στην αίτησή της για το Χάρβαρντ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Με βοήθησε να πω την ιστορία μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε η ίδια.

Αξίζει να αναφερθεί πως η πειθαρχεία της Ορόρα Σκάι Κάστνερ ξεκινούσε από τον ίδιο της τον εαυτό. Μεγάλωσε από νωρίς με έντονη αναγνωστική δραστηριότητα και εντάχθηκε στην Ακαδημία Επαγγελμάτων Υγείας και Επιστημών του λυκείου της, η οποία βοηθά στην προετοιμασία των νέων για καριέρες στις επιστήμες και τα μαθηματικά.

«Ικανοποιούμουν πολύ όταν βαθμολογούμουν με άριστα. Οι βαθμοί σήμαιναν πολλά για μένα», ανάφερε η μαθήτρια.

Η Ορόρα Σκάι Κάστνερ δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να σπουδάσει ψυχολογία και φιλοσοφία στο Χάρβαρντ με στόχο ένα μελλοντικό πτυχίο νομικής σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε με άλλους νεοεισερχόμενους φοιτητές του Χάρβαρντ.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα φοιτήσω στο κολέγιο του Χάρβαρντ το φθινόπωρο», ανέφερε στην ανάρτησή της και συμπλήρωσε πως «Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμφοιτητές μου, οπότε μη φοβάστε να επικοινωνήσετε μαζί μου!».

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΑπό ποια φίδια κινδυνεύουμε στην Ελλάδα και πόσο – Τι ισχύει για τις οχιές
Επόμενο άρθροΗ δολοφονία που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ – Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Νώντα Γερασιμόπουλου