Σχετικά με το θλιβερό επεισόδιο της περασμένης Τετάρτης στο οποίο αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας καταδικάζοντας «την απαράδεκτη λεκτική και σωματική επίθεση που δέχθηκε αναίτια και απρόκλητα ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Κυπαρίσσης από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα Σπύρο Ηλία και Κοινοτικούς του Συμβούλους στην κεντρική πλατεία του Βαρνάβα», η Marathon Press επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Κυπαρίσση.

«Το περιστατικό εξελίχθηκε την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Βαρνάβα όπου μας την είχαν στημένη. Νωρίτερα, ενώ βρισκόμουν στο Γραμματικό με τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Αλικιώτη, δέχθηκα τηλέφωνο από κάτοικο της περιοχής που μου ζήτησε βοήθεια γιατί δήθεν κινδύνευε. Φθάνοντας στον Βαρνάβα με σκοπό να δώσουμε λύση στο πρόβλημα, στην άδεια εκείνη την ώρα κεντρική πλατεία, εκτός από αυτόν που μου τηλεφώνησε, μας την είχαν στημένη άλλα επτά άτομα με επικεφαλής τον Σπύρο Ηλία και αμέσως δέχθηκα επίθεση χωρίς καν κουβέντα.

Ευτυχώς που είχα μαζί μου τον Βασίλη Αλικιώτη. Μιλάμε καθαρά για μια τραμπούκικη ενέργεια με τη χειρότερη εκδοχή της. Δεν θέλησα να δώσω συνέχεια στο θέμα κι ούτε επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός. Οι τραμπουκισμοί δεν με πτοούν. Εγώ θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου μέχρι να τελειώσει η κρίση και μόλις τελειώσει θα τα πούμε όλα.»

Από το πρωί της Τετάρτης είχε δημιουργηθεί μια έντονη οξύτητα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Πρόεδρο Κοινότητας Βαρνάβα κ. Σπύρο Ηλία, εκλεγμένο από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», να εκδίδει ανακοίνωση που μεταξύ των άλλων ανέφερε πως «ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κυπαρίσσης έχει το θράσος να παραπληροφορεί τους συγχωριανούς μας, λέγοντας τους ότι έχει δεσμεύσει εννέα αποχιονιστικά μηχανήματα και ότι εμείς ως Κοινοτική αρχή δεν τα διαχειριζόμαστε. Ο κυρίως οικισμός καθαρίζεται από ΕΝΑ bobcat και ΕΝΑ JCB με την φιλότιμη προσπάθεια συγχωριανών μας, ύστερα από δικές μας ενέργειες!!!»

Στη σχετική με το επεισόδιο ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, πέρα από τη στήριξή του και την αμέριστη συμπαράστασή του στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση, αναφέρει ακόμα ότι «Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες συμπεριφορές βίας και τραμπουκισμού είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και στρέφονται κατά των θεσμών, ενώ δεν έχουν θέση όχι μόνο στον Δήμο Μαραθώνος αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία μας, ειδικά δε όταν προέρχονται από θεσμικούς παράγοντες. Πέρα από κομματικές και πολιτικές διαφορές, τονίζω ότι η βία και η χειροδικία δεν αποτελούν λύση. Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τα όποια προβλήματα με συνεργασία και χωρίς να ξεχνάμε ότι ο στόχος, δηλαδή το καλό του Δήμου μας, είναι κοινό για όλους.»