Ο Τζον Τσικς, κάτοικος της Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο του 2023 πίστεψε πως ήταν από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο αφού βλέποντας δημοσιευμένους τους ”χρυσούς αριθμούς” του Powerball (τυχερό παιχνίδι λοταρίας) διαπίστωσε πως ήταν ίδιοι με αυτούς στο δελτίο που είχε αγοράσει. Για την ακρίβεια φαινόταν πως είχε πιάσει τζακ ποτ και πως σύντομα θα ήταν πλούσιος αποκομίζοντας κέρδη ύψους 340 εκατ. δολαρίων.

Όταν όμως πήγε με το δελτίο του στο Γραφείο Λοταρίας και Τυχερών Παιχνιδιών (OLG) τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. «Ένας από υπεύθυνους στην υπηρεσία αξιώσεων μου είπε ότι το δελτίο μου δεν είχε καμία αξία και πως πρέπει απλά να το πετάξω στα σκουπίδια», εξήγησε στο BBC.

Ο Τσικς όμως δεν ακολούθησε αυτή την συμβουλή. Κράτησε το δελτίο βρήκε δικηγόρο και κατέθεσε αγωγή κατά της λαχειοφόρου αγοράς για αποζημίωση, αξιώνοντας το αρχικό ποσό που υποστηρίζει πως κέρδισε συν τους τόκους για έναν χρόνο.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Powerball και ένας ανάδοχος λαχειοφόρων αγορών, η Taoti Enterprises με έδρα την Ουάσιγκτον ισχυρίζονται ότι η σύγχυση προκλήθηκε από ένα τεχνικό σφάλμα.

Υπάλληλος της Taoti αναφέρει πως στις 6 Ιανουαρίου 2023 – την ημέρα που ο Τσικς αγόρασε το δελτίο του – μια ομάδα διασφάλισης ποιότητας έκανε δοκιμές στον ιστότοπο της εταιρείας. Εκείνη την ημέρα σε δοκιμαστική βάση, ένα σύνολο αριθμών του Powerball, που ταίριαζε με τους αριθμούς του δελτίου του Τσικς, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο «κατά λάθος».

Αυτοί οι αριθμοί παρέμειναν στο διαδίκτυο για τρεις ημέρες, έως τις 9 Ιανουαρίου και δεν ταίριαζαν με εκείνους της τελευταίας κλήρωσης.

Ο Τσικς, τώρα κάνει αγωγή βάσει οκτώ διαφορετικών κατηγοριών, μεταξύ των οποίων παραβίαση σύμβασης, αμέλεια, πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. και απάτη.

Ο δικηγόρος του, Ρίτσαρντ Έβανς, αναφέρει στα δικόγραφα ότι επειδή οι τυχεροί αριθμοί ταίριαζαν με τους αριθμούς στο δελτίο του πελάτη του, αυτός δικαιούται «ολόκληρο το τζακ ποτ». Διαφορετικά, είπε ο Έβανς, ο Τσικς δικαιούται αποζημίωση για το λάθος.

«Αυτή η αγωγή εγείρει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα και τη λογοδοσία των λαχειοφόρων αγορών και τις διασφαλίσεις -ή την έλλειψή τους- έναντι του είδους των σφαλμάτων που ισχυρίζονται ότι συνέβησαν σε αυτήν την υπόθεση Powerball και DC Lottery», είπε ο Έβανς στο BBC

Όπως λέει, δεν πρόκειται απλώς για αριθμούς σε έναν ιστότοπο, αλλά για την αξιοπιστία των ιδρυμάτων που υπόσχονται ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων, ενώ αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από την όλη διαδικασία.

Ο Τσικς είπε στο BBC ότι είναι αισιόδοξος. «Ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει», είπε, προσθέτοντας ότι τα κέρδη του λαχείου θα άλλαζαν τη ζωή του και της οικογένειάς του.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Τσικς ή οποιοσδήποτε άλλος το τζάκποτ είναι εξαιρετικά σπάνιες, περίπου μία στα 292,2 εκατομμύρια. Συγκριτικά, οι πιθανότητες να χτυπήσει κάποιον κεραυνός το επόμενο έτος είναι 1 στα 1,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗhuffpost.gr
Προηγούμενο άρθροΟ ορισμός της εμμονής: Βγήκαν πρώτο ραντεβού και σε 10 μήνες του έστειλε 159.000 μηνύματα
Επόμενο άρθροΜανώλης Γεωργάτος: «Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη του»