Η Οξάνα μεγαλώνει πέντε υιοθετημένες κόρες με σύνδρομο Down και αντιμετωπίζει συχνά προκαταλήψεις, αλλά δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά καθώς μια ολόκληρη οικογένεια βασίζεται πάνω της.

Αυτή η πολύτεκνη μητέρα από τη Ρωσία έχει 12 παιδιά – τα δύο είναι δικά της και τα υπόλοιπα 10 έχουν υιοθετηθεί.

Tα πέντε από τα δέκα παιδιά που έχει υιοθετήσει και μεγαλώνει η Οξάνα, είναι κορίτσια με σύνδρομο Down.

«Ανιδιοτελής αγάπη της μάνας. Τι είναι ανιδιοτελής αγάπη; Δεν απαιτεί, δεν ζητά τίποτα για αντάλλαγμα. Η μάνα απλά τη δίνει επειδή σε αγαπάει», δηλώνει η Οξάνα.

Η ίδια αναφέρει ότι στον δρόμο λαμβάνει συχνά επικριτικά σχόλια και άσχημες συμπεριφορές για τα πέντε κοριτσάκια αλλά δεν πτοείται.

Η Οξάνα και ο σύζυγός της ξεκινάνε τη μέρα τους στις πέντε το πρωί και πρέπει να προλάβουν να ετοιμάσουν τα κορίτσια για το σχολείο και τον παιδικό σταθμό.

«Τα συνηθισμένα παιδιά βουρτσίζουν μόνα τους τα δόντια. Στην περίπτωσή μας εγώ πηγαίνω από το χέρι το κάθε παιδάκι. Χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο εύκολο, επειδή αποκτούν την καθημερινή εμπειρία», αναφέρει η μητέρα.

«Τα μεγαλύτερα κορίτσια μόνα τους τρέχουν να πιάσουν τις οδοντόβουρτσες. Ποτέ δεν θα ξεκινήσουν το σχολείο χωρίς να πλυθούν», συμπληρώνει.

Ο 20χρονος γιος της, ο Ρουσλάν, αναγνωρίζει τις δυσκολίες της μητέρας του. «Στο σπίτι μας μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα πέντε λίτρων. Ταυτόχρονα και στις δυο κουζίνες κάτι μαγειρεύεται. Η μαμά προλαβαίνει και να καθαρίσει τα πιάτα και να σκουπίσει τα παιδιά».

Η Οξάνα προσπαθεί να κοινωνικοποιήσει τα κορίτσια της καθώς τα πηγαίνει σχολείο και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Η πολύτεκνη μητέρα αντιμετωπίζει συχνά προκαταλήψεις, αλλά δεν έχει χρόνο να ασχολείται με αυτά. Άλλωστε, η ζωή της περιστρέφεται γύρω από 12 παιδιά που, χάρη στην ίδια, γνώρισαν τι είναι μια πραγματική οικογένεια.