Κύριε Διευθυντά,

  • Τελικά θες ν’ αγιάσεις και δε σ’ αφήνουν. Εκεί που λέγαμε να επιτρέψουμε στον λατρεμένο μας Δήμαρχο ν’ απολαύσει ήσυχος τους τελευταίους μήνες της θητείας του, παρέα με τη βότκα και την κόκα-κόλα του, αυτός έκανε πάλι το θαύμα του. Ανακοίνωσε ανερυθρίαστα, εις γνήσια ψηνακικήν γλώσσαν, τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό για σεβασμό. «Θα σέβεστε», μας απείλησε. Ο άνθρωπος που «δίδαξε» τι θα πει σεβασμός στους δημότες του, στους ψηφοφόρους του, στους συνεργάτες του, αλλά πρωτίστως στους 101 νεκρούς και τους εκατοντάδες σωματικά και ψυχικά τραυματίες, κουνά το δάκτυλο και μας ενημερώνει ότι όσοι δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που μόνο αυτός συγκεντρώνει, θα πάρουν τον «μπούλο».
  • Λατρεμένε μας Δήμαρχε, έχεις κάθε δικαίωμα να κατέβεις σε Ευρωεκλογές, βουλευτικές ή τοπικές εκλογές. Ακόμα και στη Eurovision αν θες. Έχεις δικαίωμα να ψάξεις υποψηφίους (αν βρεις) και στη συνέχεια ψηφοφόρους (αν, επίσης, βρεις). Αλλά να μιλάς εσύ για σεβασμό… Ε όχι… δε γίνεται!
  • Στον δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές τελικά όλοι χρησιμοποιούν τα νέα όπλα της εποχής. Επικοινωνιολόγοι, γραφίστες, επιτελεία και στρατηγοί, κοκορομαχίες στο facebook, όλα για τη μάχη της εικόνας. Λες και δε ζούμε εδώ, δε γνωριζόμαστε τόσα χρόνια. Είδατε που λέτε ότι δεν άφησε παρακαταθήκη ο Ψηνάκης; Τέλος πάντων, «άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα ευαγγέλια λένε!»
  • Εκείνο πάντως που με ξεπερνά είναι το πώς συστεγάζονται σε συνδυασμό οι πλέον αντιψηνακικές φωνές με τις πλέον φιλοψηνακικές. Αυτοί που κατηγορούσαν τους άλλους «κλέφτες» και οι «κλέφτες», οι διώκτες και οι διωκόμενοι. Οι κατήγοροι, γενικώς και οι κατηγορούμενοι, γενικώς.
  • Τελικά, είμαστε το άθροισμα των επιλογών μας, φίλτατοι… Ή όπως λένε και στο χωριό μου «Ή οκτώ λογιώ φαγί, ή σαρδέλα μοναχή.»
  • Αυτός πάντως που δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι ο γνωστός φερόμενος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υποψήφιος Δήμαρχος. Για μία ακόμη φορά ο τόπος έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει προς τα μπρος, αφού απέσυρε την υποψηφιότητά του. Στους διαχρονικούς εχθρούς του, Λουίζο-Τζιλάβη, αλλά και στους ανίκανους άλλους υποψηφίους, προστέθηκε φέτος και η γενικώς αντιπαθής τάξη των ιατρών, οι οποίοι δεν κάνουν για την πολιτική και τη διοίκηση. Πώς δεν τους πρόσταξε να… αφήσουν και τον μάταιο τούτο κόσμο για να μην ενοχλούν τον αιώνιο υποψήφιο Δήμαρχο;
  • Εξάλλου, πολλά από αυτά που διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι γιατροί ασχολούμενοι με την πολιτική… παραμελούν τους ασθενείς τους!
  • Στο μεταξύ, τρόμο έζησε ένα ζευγάρι όταν από τη ντουλάπα της κρεβατοκάμαράς τους πετάχτηκε ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που τους ζήτησε να τον ψηφίσουν.
  • Στην Τουρκία πάντως οι δημοτικές εκλογές έφεραν αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη ήττα της καριέρας του, τον Ταγίπ Ερντογάν. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος παρέμεινε ψύχραιμος και, μεγαλόψυχος όπως είναι, έδωσε στους πολίτες της χώρας του μία ολόκληρη εβδομάδα να το ξανασκεφτούν. Έτσι αποφάσισε να προκηρύξει επαναληπτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, ώστε οι κάτοικοι να σκεφτούν καλύτερα τις επιλογές τους.
  • Κι επειδή υπήρχαν και πραγματικά καλές ειδήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, τυχερός στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός. Τελικά τους απέφυγε όλους τους αντιπάλους. Άσε που αποχωρεί κι από το πρωτάθλημα. Άσχημα νέα. Τέλος εποχής για Ολυμπιακό, τέλος εξοχής για Παναθηναϊκό.
Προηγούμενο άρθροΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ #11: Οι χρήσιμες και… λιγότερο χρήσιμες πληροφορίες του μήνα
Επόμενο άρθροΟι «12 εντολές» της τουριστικής ανάπτυξης στον Δήμο Μαραθώνα