Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Καρπουζόπιτα από τη Μήλο

υλικά:

  • 500 γρ ψίχα καρπούζι
  • 110 γρ αλεύρι
  • 50 ml + 2 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 1 κσ σιμιγδάλι ψιλό
  • 60 γρ + 2 κσ μέλι
  • 1 κσ κανέλα
  • σουσάμι

εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα σποράκια του και με το χέρι μας το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα 50 ml ελαιόλαδο, το αλεύρι, τα 60 γρ μέλι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε καλά το ταψί μας, πασπαλίζοντάς το ταυτόχρονα με σιμιγδάλι. Μεταφέρουμε το μείγμα και το απλώνουμε ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκατ.

Ψήνουμε στους 180 οC στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για περίπου 50-60’. Μόλις η πίτα μας είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τη φωτιά και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τις δυο κουταλιές μέλι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και λίγη κανέλα και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε, είτε ζεστή είτε παγωμένη. Μόλις κρυώσει διατηρείται στο ψυγείο.