Όταν αναφερόμαστε σε μια πολυσύχναστη πόλη που αποτελεί και σημαντικό τουριστικό προορισμό, συνήθως σκεφτόμαστε το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο ή την Μπανγκόκ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Euromonitor International, κανένας από αυτούς τους μεγάλους κόμβους δεν διεκδίκησε την πρώτη θέση για την πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις το 2023, καθώς η Κωνσταντινούπολη ήταν η πόλη που κατέγραψε τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις την περασμένη χρονιά.

Η οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Τουρκίας υποδέχθηκε 20,2 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023 και για το 2024 ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Η Τουρκία πρόσφατα χαλάρωσε τις απαιτήσεις βίζας για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, και με τον πλούτο των εκθαμβωτικών πολιτιστικών τοποθεσιών και τη διασταύρωση της ασιατικής και ευρωπαϊκής κουλτούρας δεν είναι περίεργο που η Κωνσταντινούπολη είναι τόσο δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Η Αγία Σοφία υποδέχεται περίπου 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, με την είσοδο να κοστίζει σύντομα στους επισκέπτες 25 ευρώ. Ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό να γίνονται προσπάθειες για τη διατήρηση τέτοιων ιστορικών στοιχείων και μνημείων της σημαντικής αυτής πόλης, που αποτελεί μια πύλη της Τουρκίας στη Δύση.

Το Λονδίνο διεκδικεί τη δεύτερη θέση στη λίστα με 18,8 εκατομμύρια, και δεδομένου ότι ο αριθμός των επισκεπτών έχει ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το Ντουμπάι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16,8 εκατομμύρια, ενώ η Αττάλεια, άλλη μια τουρκική πόλη, βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Αυτές ήταν οι 10 πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο το 2023:

Κωνσταντινούπολη
Λονδίνο
Ντουμπάι
Αττάλεια
Παρίσι
Χονγκ Κονγκ
Μπανγκόκ
Νέα Υόρκη
Κανκούν
Μέκκα

 

 

 

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΑπαλλάχτηκε με βούλευμα ο 42χρονος που κατηγορήθηκε ότι συνέθλιψε με το πόδι του γατάκι
Επόμενο άρθροΓάλλος ξόδεψε 8 χρόνια και 707.000 σπίρτα για να φτιάξει ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ (vid)