Ένας 30χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύντροφό του τον περασμένο Ιανουάριο, προκειμένου να συνάψει ερωτική σχέση με μία γυναίκα που είχε γνωρίσει στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η γυναίκα που «γνώρισε« στο Internet αποδείχτηκε ανύπαρκτη, προϊόν της φαντασίας απατεώνων από την Ακτή Ελεφαντοστού, όπως ανέφεραν οι δικαστικές αρχές της Γαλλίας.

Στις 28 Ιανουαρίου βρέθηκε το πτώμα της γυναίκας μέσα στο σπίτι της στο Μπεσάν της βόρειας Γαλλίας. Ο σύντροφός της ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές και αρχικά ισχυρίστηκε ότι την βρήκε νεκρή επιστρέφοντας από τα ψώνια του στον φούρνο. Υποστήριξε μάλιστα ότι μάλλον επρόκειτο για απόπειρα κλοπής που δεν πήγε καλά, επειδή έλλειπε από το σπίτι ένας κουμπαράς, όπως είπε ο εισαγγελέας Γκιρέκ Λε Μπρα.

Η αστυνομία ωστόσο, από την έρευνα που έκανε, απέκλεισε αυτήν την εκδοχή. Διαπίστωσε παράλληλα ότι ο άνδρας διατηρούσε μία «ερωτική σχέση εξ αποστάσεως» με μία γυναίκα, της οποίας αγνοούσε την «πραγματική ταυτότητα». Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, που αποκάλυψε την υπόθεση, το πρόσωπο αυτό διατηρούσε σελίδα στο Facebook με το όνομα «Μπεατρίς Λερού, έμπορος (sic) στη Βρέστη».

Στην πραγματικότητα, η διαδικτυακή «ερωμένη» ήταν ανύπαρκτη. Την είχε «δημιουργήσει» ένας απατεώνας που κατάφερε μάλιστα να αποσπάσει από τον άνδρα το ποσό των 2.200 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο απατεώνας αυτός βρίσκεται στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τη σύντροφό του, ελπίζοντας ότι θα έβγαζε από τη μέση το εμπόδιο για να συνάψει σχέση με την ανύπαρκτη «Μπεατρίς».

Κατά μέσο όρο διαπράττεται στη Γαλλία μία γυναικοκτονία κάθε τρεις ημέρες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέγραψε 94 γυναικοκτονίες το 2023.

Προηγούμενο άρθροΜεγιστάνας κουράστηκε να μετρά τα λεφτά του και κατασκευάζει τον Τιτανικό ΙΙ
Επόμενο άρθροΣυνέλαβαν ιερέα που έγραψε πως… «πρέπει να πυροβολούνται τα αδέσποτα και οι φιλόζωοι»