Μια δεύτερη ευκαιρία όλοι μπορεί να έχουμε στη ζωή, ακόμη και οι τετράποδοι φίλοι μας. Όπως ο Ταϊβανέζος σκύλος-διασώστης Ρότζερ, ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ που έγινε σταρ στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ την περασμένη εβδομάδα.

Η ζωή του Ρότζερ είχε αρχίσει με μια αποτυχία, καθώς δεν κατάφερε να γίνει σκύλος που θα εργαζόταν στη δίωξη ναρκωτικών.

Μπορεί να γεννήθηκε σε κέντρο για σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών, ωστόσο, όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης στην Ταϊβάν, η αγάπη του για τη διασκέδαση, το φαγητό και τους ανθρώπους τον αποσπούσαν από τα καθήκοντά του.

Η πληθωρική του προσωπικότητα και η ευφυΐα του τον έκαναν πολύ καλύτερο υποψήφιο για να γίνει σκύλος-διασώστης, δηλαδή για τον εντοπισμό ανθρώπων μέσα σε ερείπια, είτε ζουν ακόμη είτε όχι.

Η μεγάλη στιγμή του Ρότζερ, που σήμερα είναι 8 ετών, ήλθε με τον σεισμό που έπληξε την ανατολική ακτή του νησιού.

Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη στη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια. Προκάλεσε κατολισθήσεις σε εθνικό πάρκο και την κατάρρευση αρκετών κτιρίων.

Ο Ρότζερ ήταν μεταξύ των σκύλων που στάλθηκαν σε ερειπωμένα κτίρια, βοηθώντας στον εντοπισμό της σορού ενός από τους 13 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τον σεισμό, σύμφωνα με τις αρχές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος και οι εκπαιδευτές του επιχείρησαν σε μονοπάτι του εθνικού πάρκου, εντοπίζοντας το πτώμα μιας 21χρονης.

Αν και παρουσιάστηκαν και άλλα σκυλιά στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν, ο Ρότζερ κατέκτησε τη φαντασία του κοινού και λόγω της ιστορίας του, αναφέρει το CNN.

Σε μια συνέντευξη μάλιστα με τον εκπαιδευτή του, ο Ρότζερ όρμησε στο μικρόφωνο ενός δημοσιογράφου.

Ο Ρότζερ είναι πλέον κάτι σαν βετεράνος των σεισμών. Έχει λάβει μέρος σε επτά επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, με πρώτη αυτή μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή το 2018.

Είναι ένα πολύ καλό κλείσιμο, μάλιστα, για την καριέρα του Ρότζερ, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποσύρει από την ενεργό υπηρεσία τα σκυλιά-διασώστες μόλις φτάσουν 9 ετών. Οι τετράποδοι ήρωες περνούν τα τελευταία χρόνια της ζωή τους με άνεση σε ειδικό κέντρο.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΖοφερή προειδοποίηση από τον ΟΗΕ: Μας μένουν δύο χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη
Επόμενο άρθροΗμερίδα για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά και την προστασία του από τους Πολίτες εν Δράσει