του Πέτρου Κατσαμάκη,

Αστρολόγος-Ερευνητής, “ΗΛΙΟΦΩΤΟ”
Λ.Μεσογείων 330, Αγ.Παρασκευή, Τηλ. 2103300145

ΚΡΙΟΣ

Ο μήνας που ξεκινούν τα γενέθλιά σου, ο πρώτος της άνοιξης, σου επιφυλάσσει σημαντικές ευκαιρίες, αρκεί να φερθείς με μέτρο, πειθαρχία και ωριμότητα και να μην κάνεις γιούργια με όλη την παρορμητικότητα που σε διέπει παραμάσχαλα. Η όψη της Αφροδίτης και του Άρη στο ζώδιό σου με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, σου καθιστούν σαφές πως ο μόνος που μπορείς να αλλάξεις σε αυτό τον κόσμο είσαι εσύ και μόνο εσύ. Η τάση σου πάλι να θες να αλλάξεις όλους τους άλλους γύρω σου, εκτός από εσένα, λέγεται απλώς βία και παραβατικότητα, και τιμωρείται με τις γνωστές κυρώσεις ως γνωρίζεις. Η ανάγκη σου να πας τη ζωή σου παρακάτω, έχει γίνει πλέον καθοριστική, και αν αλλάξεις τρόπους και μεθόδους, σοβαρά υλοποιήσιμη. Αρκεί να δεχθείς πως αυτό το παρακάτω αφορά εσένα και κανένα άλλο που δεν έχει τη διάθεση να ακολουθήσει. Κοινώς θα χρειαστεί να δεχθείς ότι σε αυτό το παρακάτω, πολύ πιθανό να πας μόνος σου και να σταματήσεις να εξαναγκάζεις παντοιοτρόπως και τους άλλους να ακολουθήσουν με το ζόρι. Τώρα, αν φοβάσαι να πας παρακάτω μόνος σου, σεβάσου το, αποδέξου το φόβο σου, χαμήλωσε, ζήτα βοήθεια και καθοδήγηση, σταματώντας επιτόπου να κρίνεις τους άλλους για αδύναμους προβάλλοντας την δική σου αδυναμία. Αυτή την περίοδο χρειάζεται να αναθεωρήσεις τη στρεβλή πεποίθηση της λάθος αυτοδυναμίας, κατανοώντας πως έχεις ανάγκη από στήριξη, ασφάλεια και σημαντικές συμμαχίες, για να εξελιχθείς και όχι από οπαδούς και τσιράκια. Δύναμη δεν είναι να μην φοβάσαι. Δύναμη είναι να σέβεσαι τον φόβο σου και να προχωράς, ζητώντας βοήθεια.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος στο φιλικό σου ζώδιο της Παρθένου, σε προτρέπει να βάλεις σε τάξη και οργάνωση όλα αυτά που παραπαίουν εδώ και καιρό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ασάφειας και χάωσης. Στην προσπάθειά σου να ξεκαθαρίσεις τους «κόπρους του Αυγεία» αυτό το μήνα, θα βρεθείς συχνά αντιμέτωπος με την ανάγκη να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά που σε βαραίνουν και σε καθηλώνουν. Το να αφήσεις πίσω σου – εσύ συγκεκριμένα – είναι αυτό που φοβάσαι τόσο πολύ και που σαν αποτέλεσμα έχει να έχουν καταντήσει διάφοροι τομείς της ζωής σου σαν αποθήκη γεμάτη άχρηστα στοιβαγμένα αντικείμενα. Η τάση σου να «κρατάς» και να προσκολλάσαι σε ό,τι είναι πλέον για «πέταμα» είναι το βασικό Καρμικό μάθημα αυτής της περιόδου. Όλο το Σύμπαν το διαλαλεί εδώ και καιρό, πως αν δεν κάνεις «χώρο», δεν έχει που να σου αφήσει τα καινούργια δώρα που προορίζει για σένα. Όσο κρατάς παθολογικές σχέσεις και επιλογές και πανάρχαιες ανεδαφικές πεποιθήσεις και παιδικά κουσούρια, σου το λένε οι δύο Εκλείψεις αυτή την περίοδο και μια σωρεία Αστρολογικών Όψεων, εξέλιξη δεν θα συμβεί. Αυτός ο μήνας σου δίνει όλα τα περιθώρια να αποχαιρετίσεις οριστικά το παλιό και με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο σου στο δεύτερο ήμισυ του μήνα, να υποδεχθείς το καινούριο που ταιριάζει ταμάμ στις ανάγκες σου.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Μάρτιος έρχεται ντουγρού καταπάνω σου με στόχο να σε εξαναγκάσει, μέσα από γεγονότα έντονα και καρμικά, να οριοθετήσεις και να ξεκαθαρίσεις παθολογικές επιλογές και συμπεριφορές, που κλυδωνίζουν έντονα την ζωή σου εδώ και καιρό. Η Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύες, ο Ερμής εκεί και η Όψη του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, καθιστούν πλέον ως αναγκαιότητα τη διάκριση ανάμεσα στο υγιές και το παθολογικό, την ισορροπία και την αποδιοργάνωση, τη διαύγεια και την καθαρότητα σε σχέση με την παράνοια και την τρέλα, την πραγματικότητα από την φαντασία. Σου καθιστούν σαφές πως όσο θέλεις να παίζεις, μία το ανεύθυνο παιδάκι και μία τον επαναστατημένο έφηβο, η ενήλικη ζωή σου θα είναι αυτή που πλήττεται και αποδιοργανώνεται. Αυτή την περίοδο αλλά και τα επόμενα δυόμιση χρόνια που έρχονται, θα χρειαστεί μέσα από ισχυρές Καρμικές ανατροπές να αποδεχθείς ότι «μεγάλωσες» και να αναλάβεις την ευθύνη να υπάρχεις, να σχετίζεσαι, να πράττεις και να επιλέγεις ως μεγάλος, εξυγιαίνοντας σε βάθος παιδικές αρρώστιες, εξαρτήσεις, παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και την απαίτηση οι άλλοι να σε δέχονται χωρίς όρους και όρια. Μία πλειάδα ισχυρών Πλανητικών Όψεων και Θέσεων έχει βάλει σκοπό να σε «μεγαλώσει» και να σε ωριμάσει. Εσύ πάλι είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ο πόνος που θα αντιμετωπίσεις θα είναι αντιστρόφως ανάλογος με την αντίστασή σου σ’ αυτό το «μεγάλωμα».

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με εμπόλεμη διάθεση κινείται για σένα ο Μάρτιος, με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Κριό, τον Ουρανό αλλά και τον Πλούτωνα απέναντί σου στον Αιγόκερω. Αν βάλεις και την επιρροή των Εκλείψεων στο λογαριασμό, σίγουρα έχεις να διαχειριστείς ένα μπαράζ ανατροπών και σημαντικών-απαραίτητων αλλαγών με στόχο να ξεκαθαριστεί σε βάθος, τι σημαίνει αγαπάω και αγαπιέμαι. Σημαντικά θέματα σχέσεων και «αποχωρισμών» που σε πονάνε εδώ και καιρό, αν θελήσεις να τα δεις με διαύγεια και καθαρό μάτι, θα διαπιστώσεις ότι η ρίζα που τα παράγει είναι αυτή καθαυτή η εξάρτηση. Εκεί είναι που έχεις να δώσεις τις εξετάσεις σου Καρμικά όλο αυτό το διάστημα, κυρίως μέσα σου και σε δεύτερη φάση – με απόσταση μεγάλη από την πρώτη – με το περιβάλλον σου. Η ανάγκη σου να αγαπάς και να αγαπιέσαι δεν πρόκειται ποτέ να καλυφθεί, όσο σχετίζεσαι με ρόλους, όπως σου λέει και ο Δίας ανάδρομος στο γειτονικό σου Λέοντα. Διότι απλούστατα δεν αγαπιέσαι εσύ, αλλά ο «ρόλος» που παίζεις. Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας σε Όψη τετραγώνου, η συμμετοχή στην Έκλειψη της Κυβερνήτιδάς σου της Σελήνης που πλησιάζει και η Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύες, σου καθιστούν σαφές ότι μπορείς να βάλεις νερό στο κρασί σου σε οτιδήποτε άλλο πέρα του τρόπου που αγαπάς και αγαπιέσαι, αποδιαστρεβλώνοντας σε βάθος κάθε τι που «αρρωσταίνει» την εν λόγω αγάπη. Θα χρειαστεί αυτό το μήνα να ξεκαθαρίσεις όχι σαν θύμα που οδύρεται, αλλά σαν ενήλικας που αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των επιλογών του, οικογενειακές σχέσεις, προσωπικές, οικονομικά θέματα αλλά και συνεργασίες, κλείνοντας οριστικά αρνητικούς φαύλους κύκλους.

ΛΕΩΝ

Την αναγκαιότητα να αναμετρηθείς με τους «ρόλους» και τα «παιχνίδια» που παίζεις σε ημερήσια διάταξη, για να κρατάς τον εαυτό σου στο βάθρο του «δυνατού» και κυρίαρχου, θέτει ως αναγκαιότητα ο Μάρτης, μέσω του Δία Ανάδρομου στο ζώδιό σου. Η φιλική συμμετοχή του Κρόνου, της Αφροδίτης, του Άρη και του Ερμή αλλά και δύο ισχυρών Εκλείψεων, σου ζητούν επιτακτικά σημαντικές αναθεωρήσεις στον τρόπο που σχετίζεσαι και αντιλαμβάνεσαι την αξία σου, αλλά και την αξία των γύρω σου. Η τάση σου να πιστεύεις πως για να γίνεις αποδεκτός πρέπει να είσαι κάτι άλλο και όχι ο εαυτός σου, είναι Καρμικά αυτό που έρχεται να αναθεωρήσει σε βάθος όλη αυτή η περίοδος. Και αυτό το κάτι άλλο δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τέλειος άμεμπτος, πανίσχυρος, παντοδύναμος, μονίμως χαρούμενος σαν κλόουν, που παριστάνεις ότι είσαι. Ο ρόλος του «Θεού» που όλοι κρέμονται απ’ αυτόν, μπορεί σαν προσωπικότητα να σε γοητεύει, αλλά σαν ύπαρξη σε διαλύει. Η πεποίθησή σου πάλι που φτιάχτηκε με Σπαρτιάτικη εκπαίδευση και τόνους αλαζονείας στα παιδικάτα σου, πως μόνο ως τέλειος και σούπερ σταρ μπορείς να αγαπηθείς, κλυδωνίζεται Καρμικά σε βάθος και αν αντισταθείς στις απαραίτητες Καρμικές αλλαγές εξανθρωπισμού σου, αυτή την περίοδο εύκολα θα βρεθείς από το βάθρο στο βάραθρο, που δε σου πάει και καθόλου σαν χαρακτήρας. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι ένας άνθρωπος που φοβάται να αποδεχθεί και να δείξει την ευαλωτότητά του, την ανεπάρκειά του, την ανικανότητά του και προβάλει ψευδώς αυτό που αυτός λέει «δύναμη», είναι αδύνατο να αγαπηθεί και να αγαπήσει. Είναι αδύνατο να σχετιστεί ισότιμα με σεβασμό και σίγουρα στην προσπάθειά του να επιβληθεί με τη «δύναμη» του στους άλλους, αναπαράγει βία, μίσος και σε καμία περίπτωση αγάπη. Αυτά χρειάζεται να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις, όσο ο Δίας παραμένει Ανάδρομος, για να δεχθείς, όταν ευθυγραμμίσει πραγματικά δώρα αγάπης και ενδυνάμωσης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Μάρτιος ξεκινά με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου και εσένα να προσπαθείς να εκλογικεύσεις, να στραγγίξεις, να ξεσκονίσεις και να «τακτοποιήσεις» κατά την αγαπημένη σου συνήθεια αισθήσεις και συναισθήματα, που ξεπηδάνε οργισμένα από μέσα σου και σου χαλάνε την τάξη και τη λογική. Παρότι ο Κυβερνήτης σου ο Ερμής πέρασε σε ευθύδρομη πορεία, η περίοδος αυτή που διανύεις, σου ζητά να φτιάξεις αντοχές πέρα από την τάξη που κατέχεις, και να αναθεωρήσεις την αγαπημένη σου συνήθεια να κουκουλώνεις κάτω από το χαλί τα συναισθήματά σου και τις ανάγκες σου. Η Έκλειψη του Ηλίου στο απέναντί σου ζώδιο των Ιχθύων κατά τα μέσα του μήνα έρχεται να σου βροντοφωνάξει πως το σημαντικό δεν είναι τα επιτεύγματά σου, αλλά η ύπαρξή σου. Αυτή η ύπαρξη που τη διαχειρίζεσαι χρόνια τώρα μπαμπέσικα, αγνοώντας τις ανάγκες της, τις αντοχές της, τα συναισθήματά της και τις επιθυμίες της, με στόχο να εξυπηρετείς ανάγκες τρίτων. Αυτές οι χρόνια καταπιεσμένες ανάγκες θα σου κάνουν γιουρούσι αυτή την περίοδο ζητώντας δίκαια το μερτικό τους, και αν δεν τις ακούσεις, έχεις την επιλογή αγνοώντας τις να καταρρεύσεις. Οι Εκλείψεις στον Άξονά σου και ο Κρόνος σε Όψη με τον Ποσειδώνα απέναντί σου για τα επόμενα χρόνια, έρχονται να σου θέσουν ξεκάθαρα Καρμικά πως ή θα φροντίσεις τον εαυτό σου στην ολότητά του ή σταδιακά θα τον απολέσεις. Είναι η στιγμή να κοιτάξεις μέσα σου, να νιώσεις και να δώσεις επιτέλους τον απαραίτητο σεβασμό στις ανάγκες σου και στα όριά σου, αλλάζοντας την πεποίθηση πως αξίζεις να σε αγαπάνε μόνο και όταν είσαι χρήσιμος και παράγεις. Χρειάζεται να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, σου λέει μια ολόκληρη πλειάδα Πλανητών και Αστρολογικών γεγονότων και όταν δεν μπορεί, δεν αντέχει ή δεν τα καταφέρνει. Κυρίως τότε, γιατί τότε σε έχει ανάγκη και όχι να του φέρεσαι με απαξίωση και επίκριση σαν την Τασώ Καββαδία στη «Στεφανία».

ΖΥΓΟΣ

Για άλλη μία φορά βρίσκεσαι ως ζώδιο και ως άνθρωπος, στο επίκεντρο των γεγονότων. Αυτό που συμβολίζει το ζώδιό σου – οι ισότιμες σχέσεις – που προάγουν σεβασμό και αγάπη, είναι Καρμικά αυτό που έρχεται και πάλι στο επίκεντρο των γεγονότων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμια κοινωνικά επίπεδο. Ο Άρης και η Αφροδίτη απέναντί σου σε Σύμπραξη με την Όψη «βόμβα» του Ουρανού και του Πλούτωνα, που ευθύνεται για όλες αυτές τις ανατροπές των τελευταίων χρόνων, Καρμικά ενισχύεται για τελευταία φορά με την Έκλειψη της Σελήνης στο ζώδιό σου, που πλησιάζει, δημιουργώντας ισχυρές ανατροπές σε σχέσεις κάθε είδους, οι όποιες χρειάζεται να αναθεωρηθούν οριστικά εκ βάθρων. Η τάση σου να εκχωρείς άνευ όρων τον εαυτό σου με στόχο να εισπράξεις αυτήν την πολυπόθητη αγάπη και συμπάθεια, είναι το κυρίαρχο Καρμικό μάθημα για σένα. Η προσπάθειά σου να χωράς εκεί που δε χωράς και να προσπαθείς να εξομαλύνεις και να απορροφήσεις εντάσεις και ανισορροπίες καταπονώντας εσένα, είναι αυτό που θα φέρει μπροστά σου αυτή η περίοδος. Πόσο δηλαδή, για αυτή την περιβόητη αρμονία και ισορροπία γύρω σου, αν-ισορροπείς εσένα σε όλα τα επίπεδα. Η περίοδος αυτή σου ζητάει επιτακτικά να απ-εξαρτηθείς από τη στρεβλή πεποίθηση πως υπάρχεις μόνο όταν οι άλλοι σε αναγνωρίζουν και να πάρεις τις απαραίτητες αποστάσεις που σου επιτρέπουν να υπάρχεις και αυτόνομα, χωρίς να εκχωρείς και να ξεπουλάς τις ανάγκες σου, παραβιάζοντας τα όρια και τις αντοχές σου για τους εκάστοτε σημαντικούς άλλους. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως, αν δεν αγαπάς και δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το εισπράξεις. Σημαντικοί αποχωρισμοί και «κλεισίματα» σχέσεων που δεν προάγουν άλλο την εξέλιξή σου, είναι σημαντικό να γίνουν με αγάπη και σεβασμό, ανοίγοντας το δρόμο σε καινούργιες επιλογές, άνετες και κερδοφόρες για την εξέλιξή σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Μάρτης έρχεται με τη διάθεση ισχυρών αποκαλύψεων, απελευθερώνοντας σε από κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, που σε εμποδίζουν να εξελιχθείς, και σε γεμίζουν τρόμο, αγωνία, ανασφάλεια και στρες. Εσύ πάλι χρειάζεται να καταλάβεις πως όσο πιστεύεις ότι αυτό που είσαι είναι κακό και λάθος και «κρύβεις» γεμάτος ενοχές ολόκληρα κομμάτια του εαυτού σου, τόσο δεν αφήνεις κανένα περιθώριο στο «φως» να εισέλθει μέσα σου και να τα θεραπεύσει. Ο Δίας στο Λέοντα σε Ανάδρομη πορεία σε δύσκολη Όψη με το ζώδιό σου σε ωθεί να φωτίσεις και να αγαπήσεις σε βάθος τον εαυτό σου, έτσι όπως είναι, και να φροντίσεις με αγάπη όλα τα ευάλωτα και «πονεμένα» κομμάτια μέσα σου, παύοντας να τα κρύβεις σαν την Ελένη από το Κωσταλέξι. Η Έκλειψη του Ηλίου στους φιλικούς σου Ιχθύες σου ζητούν να αγαπήσεις Καρμικά την ευαλωτότητα σου, τον πόνο, τον φόβο και τα τραύματά σου, αλλά και όσα πιέστηκαν και διαστρεβλώθηκαν, βγάζοντας τα στο φως, ώστε να εξυγιανθούν και να μην αποφασίζουν πλέον αυτά για την πορεία σου, αλλά εσύ και μόνο εσύ. Ο «καυτός» Δίας από το ζώδιο του Λέοντα, οι Εκλείψεις και η Όψη Ουρανού – Πλούτωνα έρχονται να κάνουν απόψυξη στα συναισθήματά σου, δημιουργώντας σου έντονη ευ-συγκινησία. Ένας κύκλος απωλειών και πένθους μπορεί να κλείσει οριστικά για σένα, αρκεί να θελήσεις να αφήσεις τον πόνο πίσω σου, και να ανοιχτείς σε νέες επιλογές χαράς. Η Αφροδίτη απέναντί σου άλλωστε, σου δίνει αυτό το μήνα σημαντικές ευκαιρίες σε κάθε τομέα, που σε ανατροφοδοτούν και σου ανοίγουν δρόμους προς την αγάπη και την αφθονία. Εσύ πάλι πρέπει να κατανοήσεις πως ήρθε η ώρα να σπάσεις τα μαύρα με κάτι πιο εμπριμέ, και πως αυτό δε λέγεται προδοσία. Λέγεται απλώς διάθεση να ζήσω και να χαρώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το κέφι συνεχίζεται και αυτό το μήνα, διότι πλέον, εκτός της ξέφρενης Όψης Κρόνου – Ποσειδώνα, έχεις να διαχειριστείς και την Πανσέληνο από την Παρθένο και την Έκλειψη Ηλίου από τους Ιχθύες σε δύσκολη Όψη με το ζώδιό σου, να θέτουν ως ζητούμενο στην καθημερινότητά σου τη λογική, και ως καθεστώς την παράνοια και την τρέλα. Εσύ πάλι μπροστά σε διλήμματα που φτιάχνει αδιάκοπα το μυαλό σου, τάσσεσαι μία υπέρ και μία εναντίον των όσων συμβαίνουν, ψάχνοντας με αγωνία να βρεις τη θέση σου. Αυτή την περίοδο, οι αμφιβολίες θα είναι η μόνιμή σου παρέα. Αμφιβολίες που σε φέρνουν αντιμέτωπο με την αναγκαιότητα να διαμορφώσεις μια νέα ηθική πέρα από το ευχάριστο, με στόχο το ουσιαστικά Καλό. Η τάση σου για φυγή και αποφυγή σε ό,τι δεν σου «αρέσει» βάζοντας το κεφάλι στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο, έφτιαξε όπως σου λέει ο Κρόνος στο ζώδιό σου, μια σωρεία χάους και διαστρεβλώσεων, που χρειάζεται να εξυγιάνεις επειγόντως. Η τάση σου Καρμικά να επιλέγεις πολύ συχνά το ευχάριστο και βολικό, και να κουκουλώνεις ή να αποστρέφεσαι το δυσάρεστο που όμως κρύβει μαθήματα και εξέλιξη για σένα, είναι το μάθημά σου για τα επόμενα χρόνια, και πιθανόν να βρεις μια γενναία ποσότητα αδιευθέτητων και παραμελημένων καταστάσεων στο παρόν, που ζητούν επιτακτικά αντιμετώπιση. Η εύνοια του Άρη και της Αφροδίτης, αλλά και του Δία σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία, σε βοηθούν να δεχθείς τη στήριξη σημαντικών προσώπων, αρκεί να μη στηριχθείς στη μόνιμη κωλοφαρδία σου, αλλά να σχετιστείς μαζί τους ξεκάθαρα και ενήλικα, χωρίς τσαχπινιές και παιχνιδάκια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένα μπαράζ ανατροπών φέρνει στο προσκήνιο η Όψη Ουρανού – Πλούτωνα, σε Σύμπραξη με τον Άρη και την Αφροδίτη αλλά και την Έκλειψη Σελήνης που πλησιάζει, βάζοντας εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχέσεις σε κάθε τομέα. Η Πλανητική αυτή συγκυρία πραγματοποιείται για τελευταία φορά, ζητώντας σου οριστικές και καίριες αποφάσεις, στους τρόπους με τους οποίους έχεις ανάγκη να υπάρχεις και να συναλλάσσεσαι. Σημαντικοί αποχαιρετισμοί σε καταστάσεις, πρόσωπα και γεγονότα που δείλιασες να δεις καθαρά, και να τα πεις με το όνομά τους στο παρελθόν, χρειάζεται να ειπωθούν πλέον ως έχουν, επιβάλλοντας όρια και αποστάσεις απαραίτητες τόσο για τη δική σου εξέλιξη, όσο για των γύρω σου. Εσύ πάλι μην προσπαθήσεις για άλλη μία φορά να θέσεις αυτά τα όρια με τα κέρατα κάτω, αλλά διαχειρίσου χωρίς θυμό προς τους άλλους και με αμέριστη αγάπη για τον εαυτό σου τους εν λόγω αποχαιρετισμούς, κρατώντας όσα καλά μπόρεσες να πάρεις και ελευθερώνοντας τον εαυτό σου να πάει παρακάτω για τα ακόμη καλύτερα. Η εύνοια της Αφροδίτης από τον φιλικό σου Ταύρο άλλωστε, σου δίνει ένα ισχυρό περιβάλλον υποστήριξης, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα, ώστε να μεταβείς από το φόβο της επιβίωσης, στη χαρά της ζωής, αφήνοντας πίσω σου ρόλους και παιχνίδια επιβολής.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Την αναγκαιότητα να «δεσμευτείς» προς την ουσιαστική εξέλιξή σου, αφήνοντας πίσω σου μεγαλομανή σενάρια και αλαζονικές πεποιθήσεις, αλλά και σχέσεις εξάρτισης που παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, σου θέτει ο Μάρτιος. Αυτό που Καρμικά καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι το συνεχόμενο παιχνίδι «ρόλων» που παίζεις στη ζωή σου, κοντεύοντας να ξεχάσεις ποιος πραγματικά είσαι εσύ και ποια είναι η θέση σου. Ο Μάρτιος σου εφιστά την προσοχή μιας και η σχέση με την πραγματικότητα είναι το καίριο ζητούμενο, με διάφορες παρανοϊκές συνθήκες να φτάνουν τα γεγονότα στα όρια της τρέλας. Η τάση σου να κινείσαι ανορθόδοξα και κόντρα στο ρεύμα σαν το σολομό, αυτή τη φορά δεν θα σου βγει σε καλό. Αντιθέτως ενδέχεται να σε φέρει αντιμέτωπο με ακραίες συμπεριφορές και επικίνδυνα παιχνίδια βίας. Η Όψη του Ουρανού με τον Πλούτωνα, δύο ισχυρές Εκλείψεις, η Αφροδίτη και ο Άρης σε Σύνοδο με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό σου φωνάζουν πάρ’ το αλλιώς, γιατί θα βρεις. Κοινώς, ξεκαβάλα και συνειδητοποίησε πως διαφορετικός δεν είναι αυτός που περιφέρεται σαν UFO πάνω από τα γεγονότα, αλλά αυτός που είναι σε θέση να τα διαχειριστεί γειωμένα και ουσιαστικά. Όπως επίσης ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει αντιδραστικά το αντίθετο από αυτό που του είπαν να κάνει, αλλά αυτός που σέβεται τη θέση του άλλου και τη δική του παράλληλα. Ο Δίας Ανάδρομος απέναντί σου, σου ζητάει να συνειδητοποιήσεις πως όσο αντιδράς και δε δρας, κάνεις στην ουσία τον άλλο κυρίαρχο των αποφάσεων σου και των επιλογών σου.

ΙΧΘΥΕΣ

Με την Πανσέληνο απέναντί σου, την Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου και την Όψη Κρόνου – Ποσειδώνα να σου ζητά απεγνωσμένα να βάλεις όρια σε παραλογισμούς, παράνοιες και τρέλες τόσο γύρω σου όσο και μέσα σου, σε υποδέχεται ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Η αλήθεια είναι πως δέχεσαι έντονα πυρά αυτή την περίοδο, μιας και μια ολόκληρη Πλειάδα Αστρολογικών γεγονότων έχει βάλει στο μάτι το ζώδιό σου, ζητώντας σου σημαντικές εκκαθαρίσεις και αποφασιστικές εξυγιάνσεις σε εξαρτήσεις, καταχρήσεις και σχέσεις που κινούνται στα όρια του παράλογου. Εσύ θα χρειαστεί να ρίξεις άπλετο φως στον τρόπο που αγαπάς και αγαπιέσαι, συνειδητοποιώντας πολλές φορές ότι αυτό που έχεις μάθει να λες αγάπη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έννοια της αγάπης αυτή κάθε αυτή, κάνοντας συχνά τη ζωή σου μπάχαλο. Σημαντικές ανατροπές σε κάθε τομέα, σου θέτουν ως αναγκαιότητα το οριστικό κλείσιμο τόσο σχέσεων όσο και ολόκληρων φάσεων ζωής, αφήνοντας πίσω σου «παιδικές αρρώστιες» και μπαμπούλες που συντηρείς μέχρι και σήμερα στην ζωή σου, αλλά και ινδάλματα και καταστάσεις εξιδανίκευσης, που σε πετάνε διαρκώς εκτός πραγματικότητας. Είναι η στιγμή, σου λέει το Σύμπαν, να αναλάβεις αποφασιστικά την ευθύνη της ύπαρξής σου, αλλά και της πραγματικής δύναμής σου, παύοντας να κάνεις το καλό παιδάκι που θέλει να το αγαπάνε όλοι αδιακρίτως, χωρίς όρους και όρια. Αυτό το χωρίς όρους και όρια από τη μια και με όρια από ατσάλι από την άλλη, να κατεβάζεις ρολά προς κάθε κατεύθυνση, Καρμικά, αν δεν το προσέξεις, είναι αυτό που μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο. Η διάκριση και τα λειτουργικά όρια είναι από την άλλη αυτό που εγγυάται τη σωτηρία σου και την εξέλιξή σου.

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν εξέταση μαστού και τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες
Επόμενο άρθροΤαινίες στο “Αλίκη” για τις 5-11 Μαρτίου