του Πέτρου Κατσαμάκη, Αστρολόγος-Ερευνητής, “ΗΛΙΟΦΩΤΟ”
Λ.Μεσογείων 330, Αγ. Παρασκευή, Τηλ. 2103300145

 

Κριός

Σε φανερό επίπεδο, ο Φεβρουάριος δείχνει ευνοϊκός για σένα κρύβοντάς σου όμως, μια ισχυρή Έκλειψη Σελήνης που πλησιάζει απειλητικά στο απέναντί σου ζώδιο του Ζυγού σε όψη με τον Ουρανό στο ζώδιό σου, τον Πλούτωνα και το Δία. Που θα πει, πως ο άθλος «οι κόπροι του Αυγεία» συνεχίζεται. Που θα ξαναπεί ότι οι εκκαθαρίσεις και οι «αποχαιρετισμοί», με ό,τι «νεκρό» και τοξικό κρατάς από το παρελθόν και το μοστράρεις με χάρη στο παρόν και το μέλλον σου, πρέπει να κλείσει οριστικά. Όλο το Σύμπαν καρμικά σου ζητάει να «δυναμώσεις», αφήνοντας πίσω σου ό,τι σε αποδυναμώνει και σε καθηλώνει. Τα φώτα πέφτουν για σένα και αυτό το μήνα στον τομέα των σχέσεων, αλλά και σε σημαντικές στρεβλώσεις στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεσαι ή επιλέγεις αυτούς με τους οποίους σχετίζεσαι. Ο τρόπος που επιλέγεις συντρόφους, συνεργάτες, επαγγελματικές συνεργασίες αλλά και σχέσεις στην καθημερινότητά σου μπάζει από παντού νερά, και πίστεψέ με δεν ευθύνονται γι’ αυτό οι άλλοι, αλλά το κριτήριο με το οποίο τους επιλέγεις. Βρίσκεσαι σε φάση ανάπτυξης, και είναι σημαντικό να επιλέξεις τι θα αναπτύξεις αυτή τη φορά: τον πόλεμο, την οργή και τα παιχνίδια επιβολής ή τη συνεργασία, την αγάπη και τις ισότιμες σχέσεις.

 

Ταύρος

Την ανάγκη σου για ασφάλεια και σταθερότητα φέρνει στο φως ο Φεβρουάριος πιέζοντάς σε με την Πανσέληνο στο Λέοντα και τον Ερμή ανάδρομο στον Υδροχόο να συνειδητοποιήσεις, πως η ασφάλεια είναι αποκλειστικά και μόνο εσωτερική υπόθεση. Όσο επιλέγεις να «δεσμεύεσαι» σε τρόπους και συμπεριφορές εξαιρετικά ασαφείς, παιδικές στρεβλώσεις και σχέσεις βίαιες και απειλητικές για την ισορροπία σου, η ασφάλεια πάει περίπατο. Όλο το Σύμπαν αυτή την περίοδο σου τονίζει πως η ασφάλεια εκπορεύεται από την ικανότητα και το κριτήριο του καθενός να επιλέγει το κατάλληλο περιβάλλον κάθε φορά για την εξέλιξή του, να απομακρύνεται από ακατάλληλα περιβάλλοντα, αλλά και από την ικανότητα να μπορεί να διασφαλίζει ο ίδιος τις ανάγκες του. Εσύ πάλι πιστεύεις, ότι η ασφάλεια είναι μια κυρία που θα έρθει να σε επισκεφτεί και μετά να σε υιοθετήσει έτσι στα καλά καθούμενα, επειδή σε συμπάθησε. Συνεχίζεις, ενώ μεγάλωσες, να πιστεύεις πως η ασφάλεια θα έρθει από τους άλλους σε εσένα και ματαιοπονείς. Για αυτό και αυτή η Πανσέληνος σε σύνοδο με το Δία ανάδρομο, ήρθε να σου δώσει να καταλάβεις πως οι «Προστάτες» ΤΕΛΟΣ. Όσο αναζητάς την προστασία σου στους άλλους σε κάθε τομέα της ζωής σου, τόσο θα τρομάζεις, θα πονάς και θα ματαιώνεσαι. Ήρθε η ώρα, σου λέει το Σύμπαν, να μάθεις πως η προστασία σου είναι απολύτως και μόνο δική σου ευθύνη και δέσμευση, βάζοντας σε αμφισβήτηση και κρίση το πόσο πραγματικά προστατευμένος είσαι με αυτά που επιλέγεις να συνυπάρχεις και να σχετίζεσαι.

Δίδυμος

Μια καθόλου εύκολη για σένα περίοδος ορίζει ο Φεβρουάριος. Η δυσκολία της έγκειται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα. Είναι καλό που έχεις ένα ικανό μυαλό, αλλά η τάση σου να του αφήνεις τα ηνία της ζωής σου και να πελαγοδρομείς αδιάκοπα σε σκέψεις, φαντασίες, σενάρια, ασάφειες, ψευτοδιλήμματα, στρεβλώσεις, παιδικές αγωνίες, φόβους και ενοχές θα σε οδηγήσει σε επικίνδυνα για όλους τους τομείς της ζωής σου μονοπάτια. Ο Κρόνος στο απέναντί σου ζώδιο του Τοξότη, σε έντονη όψη με τον Ποσειδώνα, την Αφροδίτη και τον Άρη, αλλά και τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων σου βροντοφωνάζει να βάλεις επιτέλους όρια σε αυτό το χαμό που γίνεται μέσα στο κεφάλι σου, που μία σε πετάει στο παρελθόν, μία στο μέλλον, μία στον παράδεισο και μία στην κόλαση. Προσγειώσου στην πραγματικότητα. Το κύριο μέλημά σου άλλωστε όλη αυτή τη χρονιά, αλλά μη σου πω και την επόμενη, είναι να διαφυλάξεις ως κόρη οφθαλμού τη σχέση σου με την πραγματικότητα και να μην επιτρέψεις σε καμία περίπτωση να χαθείς μέσα σε ασάφειες, παράνοιες, απάτες και τρέλα. Αυτό που θα σε σώσει είναι η «δέσμευσή» σου να ζεις, να αισθάνεσαι, να νιώθεις και να αναπνέεις σύμφωνα με την πραγματικότητα, και να δεσμεύεσαι κάθε στιγμή στις ανάγκες του ενήλικα που είσαι σήμερα, και όχι του παιδιού που ήσουν κάποτε. Φρόντισε την ψυχική και σωματική σου ισορροπία και ζήτα χωρίς αναστολές βοήθεια, όπου δεν επαρκείς.

Καρκίνος

Ο Φεβρουάριος σου δίνει τη δυνατότητα να αναθεωρήσεις πολλά από τα συναισθηματικά σου «κολλήματα», αλλά και τις λάθος δεσμεύσεις που σε φυλακίζουν σε σχέσεις εξάρτησης και ατελείωτες ενοχές. Η επιρροή των Εκλείψεων που πλησιάζουν είναι ήδη ισχυρή για εσένα, και η ασάφεια που κάνει πάρτυ στην καθημερινότητά σου, σου καθιστά αναγκαίο και απαραίτητο να βάλεις σε τάξη, τόσο μέσα σου, όσο και γύρω σου σχέσεις και επιλογές που παραντουράνε χρόνια τώρα, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Είναι η στιγμή να αφήσεις πίσω σου μία σωρεία δεσμεύσεων που πήρες ως παιδί για τη σωτηρία τρίτων, και να κοιτάξεις να περισώσεις τον εαυτό σου, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις που σε προχωράνε με συνέπεια στο καλό για εσένα. Αν αφήσεις τα αυτιά σου και τα μάτια σου ανοιχτά, θα διαπιστώσεις πως γύρω σου βρίσκονται κυρίως αξιόπιστοι άνθρωποι, που είναι σε θέση να σε βοηθήσουν να διαφύγεις οριστικά από λαβυρίνθους και φαύλους κύκλους αποδυνάμωσης. Η Νέα Σελήνη στο φιλικό σου ζώδιο των Ιχθύων και η ισχυρή επιρροή των Εκλείψεων σε ωθούν να αφήσεις κάτω τις ευθύνες των άλλων, και να βγάλεις τη μπέρτα του σούπερ ήρωα, αλλά και να συνειδητοποιήσεις πως παιδιαρίζοντας και βαφτίζοντας δύναμη αυτό που σε καταναλώνει, δεν αφήνεις κανένα περιθώριο θετικών προοπτικών για σένα.

Λέων

Η Πανσέληνος στο ζώδιό σου σε σύνοδο με το Δία ανάδρομο σου ζητά να αναθεωρήσεις σε βάθος το τι είναι για σένα δύναμη. Η τεράστια προσπάθειά σου να καταναλώνεσαι στο να είσαι ο πρώτος και καλύτερος πολύ συχνά σε οδηγεί να αγνοείς την ευαλωτότητά σου, αλλά και την ανεπάρκειά σου. Ήρθε η ώρα, σου λέει ο Δίας ανάδρομος αγκαλιά με την Πανσέληνο, να μάθεις πως δύναμη είναι να μπορείς να συνυπολογίζεις με την ίδια αγάπη και καθαρότητα, τις δεξιότητες και τις αδυναμίες σου, την επάρκεια και την ανεπάρκειά σου, τόσο στους στόχους σου, όσο και στις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου και τους γύρω σου. Ξεκαβάλα το καλάμι που έχεις καβαλήσει παριστάνοντας το Θεό, τον άτρωτο και τον παντοδύναμο και επανατοποθετήσου στα όρια του πραγματικού, του εφικτού και του ανθρωπίνως δυνατού. Όσο δεσμεύεσαι σε αυτά που δεν μπορείς να κάνεις και σε μαστιγώνεις για να τα κάνεις, και υπόσχεσαι ότι μπορείς όλα αυτά που δεν μπορείς, τόσο η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και η αυτοεκτίμησή σου και η εκτίμηση των άλλων στα λεγόμενά σου θα κάνουν τραμπάλα μία στο υπέροχος και μία στο απαράδεκτος. Το Σύμπαν σου δίνει όλες τις προϋποθέσεις να μεγαλουργήσεις αρκεί να στηρίξεις τους στόχους αυτή τη φορά σε αυτό που πραγματικά μπορείς και όχι σε αυτό που θα ήθελες να μπορείς. Και αυτό που πραγματικά μπορείς, είναι πραγματικά σημαντικό, πίστεψέ με σου λέει η Πανσέληνος στο ζώδιό σου.

Παρθένος

Ο Φεβρουάριος είναι για σένα μάλλον πιο βαρύς από αυτό που μπορείς να αντέξεις. Ο Άρης απέναντί σου στους Ιχθύες, η Αφροδίτη, ο Ποσειδώνας σε εξαιρετικά δύσκολη Όψη με τον Κρόνο, αλλά και ο Κυβερνήτης σου Ερμής ανάδρομος, διασαλεύουν κάθε τάξη και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Εσύ πάλι που χωρίς τάξη και «καθαριότητα» δεν μπορείς να λειτουργήσεις βάλε με νου σου τι σου έλαχε να αντιμετωπίσεις. Για την ακρίβεια αυτό που σου’ λαχε καρμικά είναι η επίγνωση, ότι σε αυτό τον κόσμο τον αγγελικά φτιαγμένο κατά τα άλλα, περνοδιαβαίνουν και κατοικοεδρεύουν εκτός από τη λογική, την καθαρότητα, την τάξη και την «υγεία», και το χάος, το παράλογο, η «μόλυνση», η παράνοια, η τρέλα και κάθε λογής παθολογία. Και ο καλός σου ο Κρόνος, σου λέει πως ήρθε η ώρα να δεχθείς πως υπάρχουν κατ’ αρχήν και εκ δευτέρου να μάθεις να τα διαχειρίζεσαι και ενδεχομένως να τα αποφεύγεις, διότι όσο τους επιτρέπεις να σε τρομάζουν και να σε καθηλώνουν, χάνεις σημαντικές ευκαιρίες αλλά και τη δική σου ισορροπία. Ο Φεβρουάριος, με τη νέα Σελήνη απέναντί σου στους Ιχθύες, σου ζητάει να κάνεις τη διάκριση ανάμεσα στο υγιές και το παθολογικό, την αλήθεια και το ψέμα, τη φαντασία και την πραγματικότητα, εξυγιαίνοντας κάθε τομέα της ζωής σου, αλλά και ολόκληρα κομμάτια του εαυτού σου, που σε ανισορροπούν και σε διαστρεβλώνουν.

Ζυγός

Σημαντικές αναθεωρήσεις με τον Ερμή ανάδρομο στο φιλικό σου ζώδιο του Υδροχόου, αλλά και σημαντικές ανατροπές και αποκαλύψεις με την όψη του Ουρανού απέναντί σου με τον Πλούτωνα, να φορτίζονται ήδη έντονα από την Έκλειψη στο ζώδιό σου που πλησιάζει, έχει για σένα ο Φεβρουάριος σε ημερήσια διάταξη. Οι σχέσεις είναι και πάλι το πεδίο που καρμικά καλείσαι να αναμετρηθείς και να οριοθετήσεις. Και αυτή την περίοδο θα χρειαστεί να αποχαιρετίσεις ολόκληρα «κομμάτια» της ζωής σου, αν θες πραγματικά να προχωρήσεις παρακάτω, σε συνέπεια με τις ανάγκες σου και όχι υποτασσόμενος στις ανάγκες των άλλων. Παρόλα αυτά, ένας κύκλος κλείνει για σένα και ένας καινούργιος ανοίγει, δίνοντάς σου πραγματικές προοπτικές σε κάθε τομέα μόνο, που είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να τον βαδίσεις εντελώς μόνος και αγέρωχος. Μιας και αυτές οι καινούργιες διαδρομές εξέλιξης δείχνουν να αφορούν εσένα και κανέναν άλλον. Εσύ πάλι που ακόμη και στην τουαλέτα θέλεις παρέα, έχεις να μάθεις αυτό που ξέρει πολύ καλά το απέναντί σου ζώδιο του Κριού, την αυτονομία, την αυτό-οργάνωση, την αυτάρκεια, και ενδεχομένως τη χρήσιμη και απολύτως απαραίτητη για την ισορροπία σου αλλά και την «απελευθέρωσή» σου, μοναχικότητα, χωρίς να την μπερδεύεις και να την συνδέεις με τη μοναξιά. Μπορείς να μάθεις να «μοιράζεσαι» με σένα, όταν δεν είναι εφικτό να συμβεί με τους γύρω σου. Και μέσα από την μοναχικότητα, να αλλάζεις όλο το πεδίο δράσης και επιλογών σου στον τομέα των σχέσεων.

Σκορπιός

Από τη μία κάτι «γλυκαίνει» και «μαλακώνει» μέσα σου το Φεβρουάριο, με μία πλειάδα Πλανητών και τη Νέα Σελήνη στο φιλικό σου ζώδιο των Ιχθύων, και από την άλλη η Πανσέληνος στο Λέοντα, ο Ήλιος και ο Ερμής ανάδρομος στον Υδροχόο σε έντονη όψη με το ζώδιό σου, σου ζητάνε ισχυρές αναθεωρήσεις με στόχο να προσεγγίσεις την ουσία της πραγματικής σου δύναμης. Της δύναμης που πηγάζει απ’ την αυθεντική αγάπη για τον εαυτό σου, και όχι από τις ενίοτε «Πύρρειες Νίκες» και την πεποίθηση ότι ο νικητής είναι αυτός που επικρατεί έναντι του νικημένου. Η αναθεώρηση της πηγής της δύναμής σου από την επιβολή και την υποτίμηση των άλλων, στην πραγματική αγάπη για τον εαυτό σου, είναι καρμικά το κλειδί, που θα σε βγάλει ουσιαστικά νικητή από μία μεγάλη περίοδο πενθών, απωλειών και αδιέξοδου πόνου. Η Όψη του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, σου ζητά επιτακτικά να «θεραπεύσεις» μέσα σου ενοχές και τύψεις και να δεχθείς τον εαυτό σου στην πραγματική ανθρώπινή του διάσταση. Εσύ έχε τα μάτια σου ανοιχτά και απέφυγε με κάθε κόστος να εμπλακείς σε παιχνίδια επιβολής, δύναμης και υποταγής, μένοντας απλά ακλόνητος στη δέσμευσή σου να αγαπάς τον εαυτό σου και να σέβεσαι τα όρια και τις αντοχές του, και να αποδεσμεύεσαι αυτομάτως από ό,τι σου ζητά να τα υπερβείς άσκοπα. Ένας κόσμος φωτεινός με σημαντικές προϋποθέσεις αγάπης ανοίγεται για σένα, ζητώντας σου να αφήσεις πίσω σου ό,τι δεν είναι αγάπη για σένα.

Τοξότης

Εξαιρετικά έντονος θα είναι για σένα ο Φεβρουάριος, ζητώντας σου σημαντικές καρμικές αποφάσεις εξυγίανσης σε κάθε τομέα της ζωής σου που νοσεί, αλλά και των πεποιθήσεων και των επιλογών σου. Μια πλειάδα Πλανητών, αλλά και η Έκλειψη Ηλίου που πλησιάζει στο ζώδιο των Ιχθύων, σε δύσκολη Όψη με το ζώδιό σου και τον Κρόνο εκεί, φαίνεται πως θα σου ανοίξουν όλη αυτή την περίοδο δουλειές με «φούντες». Το κυρίαρχο καρμικό ζήτημα για σένα όλη αυτή την περίοδο και ίσως για τα επόμενα δυόμιση χρόνια, είναι η διάκριση ανάμεσα στο υγιές και το παθολογικό, το πραγματικό και το φανταστικό, το «παιδικό» και το «ενήλικο», που στρεβλώνουν ανεπανόρθωτα, την πιο ισχυρή δομική έννοια της ύπαρξης, που είναι η Αγάπη. Όπως επίσης και η διάκριση ανάμεσα στο πότε δίνεις πραγματική αγάπη τόσο στον εαυτό σου όσο και στους γύρω σου, και πότε ολισθαίνεις σε επικίνδυνα παιχνιδάκια, που διασαλεύουν την ηθική, την τάξη και την ισορροπία σου. Η Πανσέληνος στο φιλικό σου ζώδιο του Λέοντα, σε βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση αρκεί να αφήσεις κατά μέρος την ξεροκεφαλιά σου, που πηγάζει από την πεποίθηση ότι πρέπει να τα ξέρεις όλα. Μείνε «ανοιχτός» γιατί έχεις πάρα πολλά να μάθεις, και μάλιστα τόσο «ανοιχτός» και διαθέσιμος, ώστε να αναθεωρήσεις εκ βάθρων, ολόκληρα κομμάτια πεποιθήσεων και επιλογών σε κάθε τομέα της ζωής σου. Με στόχο καινούργιες υγιείς επιλογές που σε κατευθύνουν στην ευτυχία σου.

Αιγόκερως

Ένα μπαράζ παραλογισμού και φόβου εύκολα μπορεί να σε βγάλει εκτός πορείας, αν δεν προτάξεις σθεναρά τα στήθη σου, αλλά και δεν προστατεύσεις αποτελεσματικά και χωρίς ταρατατζούμ τον εαυτό σου αυτή την περίοδο. Κράτα σαν δεδομένο ότι ο εχθρός μπορεί να βρίσκεται και εντός των πυλών. Η Έκλειψη Σελήνης που πλησιάζει σε έντονη όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου, αλλά και η εξαιρετικά δύσκολη όψη του Κυβερνήτη σου του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, εγείρουν σοβαρά καρμικά θέματα ασυνέπειας και παράνοιας, θέτοντας ως κεντρικό ζητούμενο για σένα όλη αυτή την περίοδο την επαφή με τη λογική και την πραγματικότητα. Το κοινωνικό status στο οποίο είχες μάθει να επαναπαύεσαι και να αράζεις, κλειδωνίζεται έντονα χωρίς αυτό απαραιτήτως να είναι απειλητικό για εσένα, εκτός και αν έχεις ταυτίσει την ύπαρξή σου με τα επιτεύγματα και τα αποκτήματά σου. Μια πλειάδα Πλανητών στους Ιχθύες, αλλά και στο γειτονικό σου Υδροχόο άλλωστε, σου μαθαίνει όλη αυτή την περίοδο πως μπορείς και να αγαπιέσαι χωρίς να χρειάζεται να κάνεις και τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή σε μια μέρα. Προκλήσεις, αναθεωρήσεις και ανατροπές που φέρνει μπροστά σου η πραγματικότητα σου δείχνουν άλλωστε πως ο παλιός τρόπος να υπάρχεις δε «δουλεύει» πια, και χρειάζεται να «εμπιστευτείς» καινούργιους τρόπους που δεν υπόσχονται τίτλους και περγαμηνές αλλά την ευτυχία σου, την ελαφρότητά σου και τον εξανθρωπισμό σου. Εσύ πάλι πρέπει να θυμάσαι πως δεν είσαι απλώς σε φάση αλλαγών, αλλά σε φάση μετάλλαξης και να πράξεις τα δέοντα.

Υδροχόος

Με την Πανσέληνο στο απέναντί σου ζώδιο του Λέοντα και τον Ερμή ανάδρομο σε σύνοδο με τον Ήλιο στο ζώδιό σου, ξεκινά τσαχπίνικα ο Φεβρουάριος για σένα. Ο μήνας των γενεθλίων σου, σου ζητά σημαντικές καρμικές αναγεννητικές επιλογές, με στόχο την ενδυνάμωσή σου και το άνοιγμα της καρδιάς σου, αλλά και το ξεσκαρτάρισμα πεποιθήσεων παιδικών και εφηβικών που σε καθηλώνουν και σε αποδυναμώνουν. Το τι είναι πραγματική δύναμη, είναι το μάθημα στο οποίο έχεις να δώσεις εξετάσεις, τόσο το Φεβρουάριο όσο και όλη τη φετινή χρονιά, με το Δία μία ανάδρομο και μία ευθύδρομο απέναντί σου. Εσύ πάλι για να βρεις την πραγματική σου δύναμη χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις πως πηγάζει απ’ την αυθεντική αγάπη προς τον εαυτό σου, που δρα απολύτως απελευθερωτικά. Ό,τι λες αγάπη και σε εγκλωβίζει ή με το πρόσχημα αυτής της αγάπης εγκλωβίζεις τους γύρω σου, είναι εξ ολοκλήρου καρμικά προς αναθεώρηση. Ανασκουμπώσου, σήκωσε τα μανίκια, πάρε τη μάνικα και άρχισε να ξεπλένεις ευθύς αμέσως δραματοποιήσεις, συναισθηματικοποιήσεις, εξαρτήσεις, παιχνίδια επιβολής, καταχρήσεις και ό,τι άλλο κρατάς σε αυτή τη λογική από τα παιδικάτα σου. Αποδέξου με σεβασμό και ταπεινότητα τις επιλογές των γύρω σου, χωρίς να απαιτείς να τις αλλάξουν, συνειδητοποιώντας επιτέλους πως αγάπη δεν είναι να κάνουν οι άλλοι αυτό που θες εσύ, αλλά και ούτε είναι να κάνεις εσύ αυτό που θέλουν οι άλλοι. Συνειδητοποιώντας ότι η Αγάπη είναι Ελευθερία.

Ιχθύες

Όλα τα φώτα αστρολογικά αυτό το Φεβρουάριο είναι στραμμένα επάνω σου. Μια πλειάδα πλανητών στο ζώδιό σου, η Έκλειψη Ηλίου επίσης στο ζώδιό σου που πλησιάζει και καθιστά ήδη την επιρροή της ισχυρή, αλλά και τη δολοφονική όψη του Κυβερνήτη σου του Ποσειδώνα με τον Κρόνο να απλώνει σε όλα τα ύψη και τα βάθη, θέματα χάωσης, ασυνέπειας, συναισθηματικών επιθέσεων, ενοχών, τρέλας και παράνοιας. Σ’ όλη αυτή την ονειρεμένη φάση, εσύ πάλι πρέπει να κρατήσεις γερά τα πόδια σου στη γη, να αποφύγεις δια ροπάλου καταχρήσεις και σχέσεις και καταστάσεις που παραπαίουν στην τρέλα και την αποσύνθεση σαν την Αστέρω, και να οπλιστείς, γιατί οι επιθέσεις θα χτυπήσουν την «Αχίλλειο πτέρνα» σου που είναι οι ενοχές. Ο Φεβρουάριος ζητά καρμικά βαθιές αποφάσεις εξυγίανσης και την αναθεώρηση του τι εννοείς καλοσύνη και αγάπη. Διότι για να είσαι «καλός» και να θεωρούν οι άλλοι ότι τους «αγαπάς», συχνά έπαψες να αγαπάς εσένα και έγινες εξαιρετικά κακός με τον εαυτό σου. Τι έχουν να ακούσουν τα αυτάκια σου αυτή την περίοδο δεν περιγράφεται. Θα σου ζητηθούν με ένα ισχυρό μπαράζ ενοχών, που στοχεύουν να σου προκαλέσουν, ένας ορυμαγδός από παράλογες απαιτήσεις, θυσίες και εξοντωτικές εκδουλεύσεις με στόχο να σε «αγαπάνε». Εσύ πάλι, με την επίγνωση ότι η αγάπη δεν μπορεί επ’ ουδενί να είναι μέσο πίεσης και εξαναγκασμού, πράξε τα δέοντα, προτάσσοντας συχνά μια απλή λεξούλα με τρία γράμματα που θα διασφαλίσει την ψυχική και σωματική σου ακεραιότητα, αλλά και τη δυνατότητα να αγαπάς τον εαυτό σου: το Όχι. Προχώρα ξεκαθαρίζοντας σε ημερήσια βάση το παθολογικό από το υγιές, επιλέγοντας με κάθε κόστος το δεύτερο.

Προηγούμενο άρθροΤο βραχιόλι του Μάρτη
Επόμενο άρθροΜεγάλη επιτυχία στην Κρήτη: Ερευνητές δημιούργησαν το πιο ισχυρό λέιζερ στον κόσμο