Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά από το σύλλογό μας η ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, ο υπερμαραθώνιος Μαραθώνα.

Μια ομάδα υπερμαραθωνοδρόμων ξεκίνησε στις 6:45 το πρωί για να διανύσει, ως προπόνηση, μια απόσταση 73 χιλιομέτρων τρέχοντας δίπλα από αξιοθέατα του Δήμου Μαραθώνα.

Οι αθλητές διέσχισαν την περιοχή Προβάλυνθος (τη σημερινή Νέα Μάκρη και τα περίχωρα της), την Τρικόρυνθο (περιοχή Κ.Σούλι- Σχοινιά), την Οινόη (περιοχή Βρανά και Πύργου Οινόης) και τον Μαραθώνα.

Έτρεξαν επίσης και στις περιοχές του Γραμματικού και του Βαρνάβα και γνώρισαν από κοντά τις ομορφιές και των 4 κοινοτήτων που αποτελούν το σύγχρονο Δήμο Μαραθώνα.

Οι δρομείς ξεκίνησαν από τον Άγιο Ανδρέα Νέας Μάκρης και κατευθύνθηκαν προς το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρεξίζα και στη συνέχεια προς τον Τύμβο Μαραθώνα, και το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα. Θαύμασαν την ομορφιά του πευκοδάσους του Σχοινιά και παραπλεύρως του υδροβιότοπου του Σχοινιά διέσχισαν μια όμορφη διαδρομή με ελαιώνες και αμπελώνες ως τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα.

Στη συνέχεια ανηφόρισαν προς το Γραμματικό και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα. Στην επιστροφή προς το Μαραθώνα κατευθύνθηκαν προς το Μεσαιωνικό Πύργο της Οινόης, το σπήλαιο του Πανός, την έπαυλη του Ηρώδη Αττικού Μαραθώνιου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο και τερμάτισαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Στον τερματισμό υπήρξε γεύμα από τοπικούς συλλόγους και οι αθλητές τιμήθηκαν από τον πρόεδρο του Τελμησσού Βλάση Καραβασίλη με μετάλλιο και δίπλωμα της Τετραπόλεως καθώς και με ένα αθλητικό μπουζάκι.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκρισή τους και τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους αθλητές με τα εδέσματά τους ο Σύλλογος Κρητών Νέας Μάκρης Μαραθώνα, ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής, ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Μάκρης Μαραθώνα, ο Σύλλογος Γυναικών Μαραθώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού και ο Εξωραιστικος και Πολιτιστικός Σύλλογος ο Τύμβος.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά το Ωδείο Μαραθώνα και τη διευθύντρια του, μουσικό Δώρα Ρούση και το σύζυγό της Βασίλη Θεοδωράκη καθώς και το δάσκαλο μουσικής Πέτρο Καψάλη για το ξεχωριστό μουσικό μέρος της εκδήλωσης.

Οι ειλικρινείς μας ευχαριστίες ανήκουν επίσης στους χορηγούς μας, το Οινοποιείο Ζεγγίνη για τα κρασιά που προσέφερε στους αθλητές, την εταιρεία Γαϊδαράκος για τα δωράκια της και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου για τα δωράκια του καθώς και για τη θερμή υποδοχή στο Βαρνάβα από τον υπεύθυνο του Μουσείου Πέτρο Κατσίκη, που περίμενε τους αθλητές να τους δροσίσει και να τους προσφέρει φρεσκοψημένα ψωμάκια, κουλουράκια και άλλες νοστιμιές.

Οι υπερμαραθωνοδρόμοι εντυπωσιάστηκαν από την πανέμορφη διαδρομή, από τον αρχαιολογικό πλούτο και τις φυσικές ομορφιές του σύγχρονου Δήμου Μαραθώνα και ευελπιστούμε του χρόνου με κάποιες βελτιώσεις και τη στήριξη του Δήμου Μαραθώνα και της τοπικής κοινωνίας να τους υποδεχθούμε στον 1ο αγώνα ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, Υπερμαραθώνιο Μαραθώνα, ένα όνειρο του αθλητή υπερμαραθωνοδρόμου και εμπνευστή αυτής της ιστορικής διαδρομής του Βλάση Καραβασίλη.

Τα εγκάρδια συγχαρητήριά μας ανήκουν στους υπερμαραθωνοδρόμους που κόσμησαν με τη συμμετοχή και τη δύναμη σώματος και ψυχής την ιστορική αυτή διαδρομή: στον Γιώργο Τάσιο, στον Γιώργο Θεόδοτο, στον Φίλιππο Τσαπατώρη, στη Βικτόρια Νατσιοπούλου, το Δημήτρη Κουτιό, τον Ανδρέα Μακρυπίδη, τον Παύλο Μπασδέκη, τον Γιώργο Μελέκο, τον Άλκη Μπο, τον Λεωνίδα Κατσάτο, τον Γιώργο Καπιράκη, τον Αλέξανδρο Γεωργαντζά, τον Ανδρέα Γεωργόπουλο, τον Απόστολο Καλαιτζή, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Βιλιώτη, τον Αντώνη Αηδόνη, τον Πέτρο Μάρκου, τη Ράνια Μάρκου, τον Γιώργο Μπλέτσα, τη Χαρούλα Λέντζου και τον Βλάση Καραβασίλη.

Η διοργάνωση του μη αγωνιστικού αυτού υπερμαραθωνίου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεισφορά των φίλων εθελοντών μας που για μια ακόμη φορά υπερέβαλαν εαυτούς.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του ΔΣ Ελευθερία Δημαντώνη, Θανάση Σαρρή και Χάρη Γκανάτσιο καθώς και τους ακούραστους εθελοντές Πανταζή Βασταρδή, Μαρίλια Παπακυριακού, Χριστίνα Κλεφτάκη, Νίκο Κουρουνάκο, Γιώργο Παπαπαύλου και Χρήστο Μαλέτσικα.

Με αυτόν τον υπερμαραθώνιο στοχεύουμε στην ανάδειξη και την προβολή του τόπου μας αλλά ταυτόχρονα προσδοκούμε να βάλουμε στο χάρτη των υπεραποστάσεων και τον ιστορικό δήμο Μαραθώνα.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και τη διευθύντρια του κα Ειρήνη Σπανού που φιλοξένησαν την εκδήλωση και που στηρίζει πάντα τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και τους αντιδήμαρχους του Δήμου Μαραθώνα Χρήστο Στάμο και Ευάγγελο Κυπαρίσση για την παρουσία τους και ευελπιστούμε στη στήριξη τους και τη συνεργασία του Δήμου Μαραθώνα για τη διοργάνωση του 1ου Αγώνα ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ- Υπερμαραθώνιος Μαραθώνα.

Προηγούμενο άρθροΣεκιουριτάς σε κατάστημα ξαπλώνει τον έναν επίδοξο κλέφτη μετά τον άλλον (vid)
Επόμενο άρθροΝαυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα: 15 γυναίκες νεκρές, δεκάδες αγνοούμενοι – Συγκλονιστικά βίντεο