Ένας 23χρονος προγραμματιστής λογισμικού, ο Alexander Zhadan, χρησιμοποίησε AI και άλλα bots για να φιλτράρει και να αποκλείσει κάθε πιθανό κακό ταίριασμα στο Tinder. Με αυτόν τον τρόπο, ισχυρίζεται ότι κατάφερε να βρει την «αδελφή ψυχή» του, κάνοντας online ραντεβού με περισσότερες από 5.000 γυναίκες μέσα σε ένα χρόνο.

Χρησιμοποίησε το ChatGPT και άλλα bots για να αλληλεπιδράσει με τις γυναίκες και να τον βοηθήσουν να ξεκινήσει συζητήσεις, να φλερτάρει και να αξιολογήσει την συμβατότητα με τα «ταίρια« του.

Μετά από χιλιάδες διαδικτυακές συνομιλίες, κατέληξε να συναντήσει από κοντά μια γυναίκα που ονόμαζε Karina και τώρα δηλώνει ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής του.

Ο Alexander, ένας άτυχος στα ερωτικά Ρώσος, κατάφερε να μειώσει τις 5.239 γυναίκες σε μόλις μία, την “εκλεκτή και διαλεγμένη από την AI αδελφή ψυχή” του, Karina Imranovna.

Όπως αποκάλυψε ο Alexander, το bot του απέρριπτε ακατάλληλα ταίρια, “έκανε μικρές κουβέντες εκ μέρους του”, έκλεινε ραντεβού και τελικά τον βοήθησε ακόμα και να της κάνει πρόταση γάμου, σύμφωνα με το Cointelegraph.

Ο ίδιος ξεκίνησε αναπτύσσοντας ένα σύστημα που φιλτράριζε όλες τις γυναίκες που είχαν δημοσιεύσει προκλητικές φωτογραφίες ή των οποίων τα προφίλ περιλάμβαναν το ζώδιό τους.

Ο Alexander δήλωσε πως ξεκίνησε την αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη αφού η προηγούμενη σχέση του τελείωσε και το Tinder, στο οποίο κατέφυγε, του φάνηκε “αδιέξοδο”. Τα AI bots φέρεται να ακούγονταν σαν αυτόν όταν μιλούσαν στις γυναίκες μέλη του Tinder.

«Το ChatGPT βρήκε καλύτερα κορίτσια και συνομίλησε περισσότερο […] Το ChatGPT έκανε δεξιά swipe σε 353 προφίλ, 278 tags, συνέχισε τη συζήτηση με 160, συνάντησα 12 από αυτές», εξήγησε.

Παρόλα ταύτα, το λογισμικό του δεν ήταν αψεγάδιαστο. Τα συστήματα AI υποσχέθηκαν να στείλουν λουλούδια και σοκολατάκια στις γυναίκες που τον ενδιέφεραν, χωρίς να το γνωρίζει, οδηγώντας τις γυναίκες αυτές στην απογοήτευση.

Η πρόταση γάμου με συμβουλές… AI

Μετά από περίπου ένα χρόνο, ο Alexander κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των υποψήφιων σε τέσσερις και σύντομα “σοβαρεύτηκε” μόνο με μία, την Karina.

Αλλά η ιστορία αγάπης με “προξενήτρα” την AI δεν σταμάτησε εκεί. Τον Νοέμβριο του 2023, το ChatGPT φέρεται να πρότεινε στον Alexander να κάνει πρόταση γάμου στην Karina, η οποία είναι επίσης στις αρχές των 20 της και έχει πτυχίο οικονομικών από ένα πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Το chatbot βοήθησε μάλιστα τον Alexander να επινοήσει ένα πονηρό σχέδιο για να της κάνει πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο Χονγκ Κονγκ, προτείνοντάς του λέξεις που μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Εκείνη είπε ναι και ο γάμος είναι προγραμματισμένος για τις 3 Αυγούστου.

Δεν είναι γνωστό τι έκανε η Karina σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής AI που οδήγησε στο πρώτο της ραντεβού με τον νυν αρραβωνιαστικιό της.

Πριν από ένα χρόνο, ο Alexander φέρεται να αντιμετώπισε κάποια… προβληματάκια, αφού χρησιμοποίησε το ChatGPT για να γράψει τη διατριβή του στο Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Του επετράπη να κρατήσει το δίπλωμά του αφού παραδέχτηκε την πράξη του. «Εν ολίγοις, η συγγραφή μιας διατριβής με το ChatGPT είναι ωραία», είπε.

«Πρέπει οπωσδήποτε να το επεξεργαστείτε μόνοι σας, αλλά το μηχάνημα παράγει το μεγαλύτερο μέρος από μόνο του». Τελικά τα βρήκε με το πανεπιστήμιο με τη διαμεσολάβηση δικηγόρου.

ΠΗΓΗfoxreport.gr
Προηγούμενο άρθροΚακός χαμός σε γάμο όταν «τσάκωσαν» τη νύφη με τον θείο του γαμπρού
Επόμενο άρθροΣοκ στο Ρέθυμνο – 12 άτομα φέρονται να έχουν βιάσει ή ασελγήσει σε ανήλικο κορίτσι