Το παντρεμένο ζευγάρι πίσω από το νέο εμβόλιο κορωνοϊού είναι τόσο αφιερωμένο στην ιατρική έρευνα που, όπως έχουν αποκαλύψει, πέρασαν την ημέρα του γάμου τους στο εργαστήριο.

Ο Ugur Sahin, 55 ετών και η σύζυγός του, Ozlem Tuereci, 53 ετών, έχουν χαρακτηριστεί ως η «dream team», μετά τα χθεσινά νέα για το εμβόλιο στο οποίο συμμετέχει η εταιρείας τους, BioNTech και η Pfizer.

Τη Δευτέρα και οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν ότι το εμβόλιο τους είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό στην προστασία από τον κορωνοϊό.

Οι γονείς και των δύο μετανάστευσαν στη Γερμανία. Η 53χρονη και ο 55χρονος αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ιατρική επιστήμη.

Και οι δύο είναι καθηγητές ογκολογίας και δημιούργησαν μαζί την BioNTech το 2008. Πριν από την BioNTech είχαν δημιουργήσει την εταιρεία Ganymed Pharmaceuticals, η οποία πουλήθηκε για 1.06 δισεκατομμύρια λίρες το 2016. Μαζί εξέτασαν το ανοσοποιητικό σύστημα ως δυνητικό σύμμαχο στην καταπολέμηση του καρκίνου διερευνώντας τη μοναδική γενετική σύνθεση κάθε όγκου. Μέσω της BioNTech ελπίζουν να αναπτύξουν περισσότερα εργαλεία ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου.

Το Ίδρυμα The Bill & Melinda Gates Foundation έχει επενδύσει 41.8 εκατομμύρια λίρες στην BioNTec, η οποία επίσης ασχολείται με τον HIV και προγράμματα για τη φυματίωση.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, το ζευγάρι αυτή τη στιγμή είναι ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία.

Παρά τους γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς οι συνεργάτες τους περιγράφουν τον Dr Sahin ως ήρεμη δύναμη και ως μετρημένο άνθρωπο, ο οποίος ενδιαφέρεται περισσότερο στο να διαβάζει επιστημονικές μελέτες, παρά να ελέγχει το πόσο αξίζει η εταιρεία του.

ΠΗΓΗenikos.gr
Προηγούμενο άρθροΌλα τα αθλήματα που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του lockdown
Επόμενο άρθροΕλικόπτερο που μετέφερε καρδιά για μεταμόσχευση προσέκρουσε στην ταράτσα του νοσοκομείου