4,2 εκατομμύρια ευρώ για το «Καινούργιο Ρέμα»

Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Μαραθώνος ικανοποιείται ύστερα από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που εγκρίνει το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων €, μέσω ΕΣΠΑ, για έργα διευθέτησης του «Καινούργιου Ρέματος» Μαραθώνα που ξεκινά από την περιοχή Μπέη και αφού διατρέχει μεγάλο μήκος καταλήγει στη θάλασσα.

Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να δώσει σημαντικές λύσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων από τα συχνά φαινόμενα πλημμυρών και μεγάλη προστασία με προφανείς ευεργετικές συνέπειες για την περιοχή, αφού η κοίτη του «Καινούργιου Ρέματος» παρουσιάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις ανεπαρκής, ιδιαίτερα σε έντονες βροχοπτώσεις.

Tο σύνολο των εργασιών που προβλέπει το έργο στο «Καινούργιο Ρέμα», εντοπίζεται

σε τμήμα μήκους 3.636 μ. από τη Γέφυρα στην οδό Σουλίου έως την εκβολή του ρέματος στη θάλασσα. Η μελέτη και το έργο θα εκπονηθούν με ευθύνη και επίβλεψη της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που έγινε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνος, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Στάμος, ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό και τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων για την εισήγηση και υπερψήφιση ενός τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθροΗ τέχνη του (αντικομμουνί)ζειν πολιτικώς
Επόμενο άρθροΚΗΠΟ-ΞΕ-ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ