Δύσκολη η χρονιά που ολοκληρώνεται. Δύσκολες οι μέρες που περάσαμε. Κι ίσως να πρέπει να νιώθουμε και τυχεροί, γιατί αυτά τα οποία -όχι άδικα- μας γεννούν παράπονα και μας φέρνουν γκρίνια, σε κάποιες γωνιές του κόσμου ακούγονται και φαίνονται αστεία. Δευτερεύοντα.

Στο φετινό μας κάλεσμα για Γράμματα στον Άγιο Βασίλη, ανταποκρίθηκαν παιδιά από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης.

Κι είναι εντυπωσιακό ότι τα περισσότερα δεν ζήτησαν το παραμικρό για τους εαυτούς τους κι όσα το έκαναν, έδωσαν προτεραιότητα σε τρίτους.

Έβαλαν μπροστά τον πόλεμο, τη φτώχεια, τη δυστυχία, τις αρρώστιες. Ζήτησαν ένα καλύτερο 2023 για τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, για τα αδέσποτα και για το περιβάλλον. Ζήτησαν να εξαφανιστεί ο κορονοϊός, να βγουν οι μάσκες και να νικηθεί ο καρκίνος.

Να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας. Μας παραδίδουν μαθήματα, μας χαρίζουν χαμόγελο και μας γεμίζουν ελπίδα.

Καλές γιορτές, με αγάπη και αλληλεγγύη!

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Με λένε Παναγιώτη και φέτος, αν μπορείς, θέλω η πλατεία της πόλης μου να είναι καθαρή και ωραία. Επίσης, θέλω αν μπορείς, όσα παιδιά είναι στο νοσοκομείο για οποιονδήποτε λόγο, να γίνουν σύντομα καλά και να χαρούν όπως κι εμείς τη νέα χρονιά του 2023 με όλα τα αγαθά.
Παναγιώτης Δαλαμάγκας

Άγιε μου Βασίλη,

Φέτος τα Χριστούγεννα θα ήθελα αντί να μου φέρεις εμένα ένα δώρο, να δώσεις στα παιδιά και στις οικογένειες της Ουκρανίας το καλύτερο δώρο, τη λήξη του πολέμου.
Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη,

Με λένε Ρέα Ανδρόνικου. Ενώ κάθε χρόνο ζητάω κάποιο αντικείμενο, φέτος θα σου ζητήσω μία χάρη. Φέτος, θέλω να βοηθήσεις στη συντήρηση των κτιρίων και των σχολείων για την ασφάλεια και την εικόνα της περιοχής μας. Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ αν πραγματοποιήσεις αυτή μου την ευχή.
Ρέα Ανδρόνικου

Αγαπημένε μου Αϊ Βασίλη,

Τι κάνεις, καλά είσαι; Εγώ είμαι μια χαρά. Εύχομαι στα παιδιά να έχουν χαρά και χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Εγώ θα ήθελα να μου φέρεις ένα άρωμα που να μυρίζει ωραία.
Καλλιόπη Αρσένη

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη,

Φέτος θα ήθελα όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι υγιή, ασφαλή, κοντά στις οικογένειές τους. Αλλά και τα παιδιά στα ιδρύματα να έχουν ό,τι θέλουν για τα Χριστούγεννα. Και να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα. Για εμένα δεν θα ήθελα κάτι, μόνο άμα μπορούσες να μου φέρεις κάτι αναμνηστικό.
Με αγάπη,
Αλεξάνδρα Μίνο

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη,

Στην εποχή μας υπάρχουν πολλά δύσκολα θέματα. Οπότε θα ήθελα όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον δήμο μας και το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά σκουπίδια κάτω, πολλά αδέσποτα σκυλιά και άστεγοι. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι! Βάλτε ανθρώπους να βοηθήσουν, να αναλάβουμε δράση. Μην πετάτε σκουπίδια κάτω επειδή βαριέστε, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάδος, κρατήστε τα στο χέρι σας.
Ειρήνη Μάλλη

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα ήθελα κάτι σε δώρο, θα ήθελα να φέρεις ΕΙΡΗΝΗ στην Ουκρανία, να σταματήσουν οι αρρώστιες και ο Covid19. Επίσης, τα φτωχά παιδιά να βρούνε φαγητό για να έχουν να φάνε. Εμένα αν μπορείς να μου φέρεις παπούτσια για το ποδόσφαιρο, να είναι τάπες 38 νούμερο με μαύρο χρώμα..
Μαργαρίτα Αρσένη

Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη,

Η επιθυμία μου για το 2023 είναι να μην υπάρχουν ασθένειες, ώστε να μην υποφέρουν οι άνθρωποι και τα ζώα.
Με αγάπη,
Γιώργος Χωριανόπουλος

Αϊ Βασίλη,

Φέτος θα ήθελα να φέρεις ειρήνη, δηλαδή να σταματήσει ο πόλεμος της Ουκρανίας. Επίσης, να φύγει ο κορονοϊός και άλλες ιώσεις για να είναι ελεύθερος ο κόσμος και αν μπορείς να μου φέρεις ότι σχέδιο θέλεις, 40 νούμερο, άσπρα Nike παπούτσια.
Δημήτρης Αρσένης

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Για φέτος τα Χριστούγεννα, θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι στη Γη να σέβονται το περιβάλλον. Δηλαδή, να πετάμε όλοι μας τα σκουπίδια μας στους κάδους απορριμμάτων για να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον. Επίσης, θα ήθελα να μην υπάρχει ο ρατσισμός, γιατί όλοι οι άνθρωποι, αγόρια, κορίτσια, άσπροι, μαύροι, είμαστε ίσοι και αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει σε όλη τη Γη!
Στέφανος Κλόσι

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Φέτος τα Χριστούγεννα θα ήθελα να μου κάνεις ένα διαφορετικό δώρο από όλα τα άλλα, το οποίο είναι: όλοι οι άνθρωποι και τα ζώα να έχουν αγάπη, ελευθερία και να έχουν μια καλή ζωή. Επίσης, στη φύση να μην υπάρχουν φωτιές, μολύνσεις, ρυπάνσεις, σκουπίδια, κοψίματα δέντρων, λουλουδιών και άλλα πολλά. Αν αυτό το δώρο γίνει πραγματικότητα, δεν θα είμαι μόνο εγώ πολύ χαρούμενη, αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι, πάρα πολλά ζώα και η ίδια η φύση!
Μελίνα Παπγή

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Είμαι ο Χρήστος, είμαι 11 ετών και μένω στη Νέα Μάκρη. Φέτος, για τα Χριστούγεννα ήμουν καλό και υπάκουο παιδί, το μόνο που εύχομαι είναι η υγεία, καθώς υπάρχει ο κορονοϊός που ταλαιπωρεί όλον τον κόσμο και πολλοί πεθαίνουν από αυτή αλλά και άλλες αρρώστιες. Και επίσης, θέλω ειρήνη σε όλο τον κόσμο, καθώς γίνονται πόλεμοι σε αρκετές χώρες. Ελπίζω να πραγματοποιηθούν οι ευχές μου.
Χρήστος Κοζαΐτης

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Για τα Χριστούγεννα θα ήθελα να έχουμε κυρίως ένα χαρούμενο 2023! Εγώ θα ήθελα φέτος τα Χριστούγεννα να έχουμε πατινάζ στην πλατεία της Νέας Μάκρης. Επίσης, στην πλατεία δεν θα ήθελα μόνο πατινάζ, αλλά και διάφορα άλλα παιχνίδια για να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων! Καλές γιορτές.
Με αγάπη,
Αντονέλα Χατζιου

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Φέτος τα Χριστούγεννα θα ήθελα κάτι απλό και δύσκολο την ίδια στιγμή. Θα ήθελα να δοθούν χρήματα για τα αδέσποτα ζωάκια και για τους ιππικούς ομίλους, γιατί όπως ξέρεις αγαπώ τα ζώα και ιδιαίτερα τα άλογα. Ελπίζω αυτό που ζήτησα να πραγματοποιηθεί γιατί τα ζώα είναι τα πιο αθώα πλάσματα.
Βικτωρία Συρίγου

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Για τα Χριστούγεννα θέλω να σταματήσει ο πόλεμος στη Ρωσία και στην Ουκρανία. Κάποιες φορές βλέπω παιδιά που τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί και δεν έχουν πού να μείνουν και δεν έχουν φαγητό στο τραπέζι και στενοχωριέμαι. Ελπίζω η ευχή μου να πραγματοποιηθεί.
Μαλαλάι

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Εγώ για τα Χριστούγεννα θέλω να σταματήσει ο πόλεμος της Ουκρανίας και της Ρωσίας, γιατί πολλοί άνθρωποι και παιδιά αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους, μακριά από τους φίλους τους και τις οικογένειές τους. Γιατί τα παιδιά δεν νιώθουν ασφαλή και υγιή.
Γιάννος Τσέλιος

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Συνήθως τις προηγούμενες χρονιές, σου ζητούσα παιχνίδια, αλλά τις τελευταίες μέρες βλέπω τα πράγματα με μια άλλη ματιά! Λίγο τα βίντεο στο YouTube, λίγο η φυσική, η γλώσσα και η γεωγραφία και αυτά που βλέπω κι ακούω κάθε μέρα με έκαναν να σκεφτώ σοβαρά την οικολογική καταστροφή! Είναι λοιπόν καιρός να αλλάξουμε τον κόσμο! Εσύ που είσαι παντοδύναμος και μπορείς να πραγματοποιήσεις τις ευχές, θα μπορούσες να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο φέρονται οι άνθρωποι στον πλανήτη Γη;
Δήμητρα Μπαλατσούκα

Προηγούμενο άρθροΤα τρία ζώδια που θα έχουν τύχη στα οικονομικά τους το 2023
Επόμενο άρθροΣκηνοθέτησε τον θάνατό της στο Facebook για να αποφύγει χρέος 250 ευρώ