Καλοκαίρι επιτέλους! Αγαπημένη και γνώριμη περίοδος. Απολαύσεις απενοχοποιούνται και νέες εμπειρίες σαλπάρουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Μένοντας για πολύ καιρό στα 33 μου χρόνια, πίστευα πως απέκτησα γνώση και πείρα για πολλές συνθήκες και καταστάσεις, προφανώς κυρίως δυσάρεστου περιεχομένου.

Έτσι ξαφνικά, όπως μπήκε στη ζωή μου ένας καινούργιος άνθρωπος, νομίζω πως κάπως αυτό το τσιμεντένιο οικοδόμημα συναισθηματικών δικλείδων και η ατσάλινη άμυνα σαρκασμού απέναντι στην συναισθηματική αναπηρία, άρχισαν να υγροποιούνται και… τα πάντα ρει, όπως είπε και ο Ηράκλειτος.

Μη βιαστείς να φτιάξεις στο μυαλό σου σενάριο. Όχι, δεν φύσηξε έρωτας βοριάς, μήτε φούρνος γκρεμίστηκε, μήτε τα παραμύθια θα βγουν αληθινά, ούτε ο Ερμής βρήκε μια νορμάλ πορεία.

Μια γνωριμία ασυνήθιστη. Μια γνωριμία με κάποιον ήδη γνωστό από το παρελθόν. Ένας άνθρωπος που θέλησε να ξανασυστηθεί, όχι γιατί άλλαξε αυτός, αλλά γιατί περίμενε πότε θα ωριμάσω εγώ.

Κάποιος, που υπομονετικά περίμενε να κάνω την επανάστασή μου, να ψάξω τα θέλω μου και τώρα πάλι χαμογελαστός σε έναν καναπέ είναι έτοιμος να προσφέρει.

Μέσα σε μια αποσαθρωτική διάθεση, εμφανίζεται ένα νέο υλικό για να πλάσεις συναίσθημα υγιές. Πράγματι, λοιπόν, μη κατασκοπεύοντας τις ζωές των άλλων αλλά τη δική μου, παρατηρώ να μου συμβαίνει κάτι καινούργιο.

Ο διάλογος δεν αφήνει απορίες, η προσφορά δε γεμίζει ανασφάλεια, η αγκαλιά δε γεννά αδάμαστα πάθη, η ηρεμία δε δημιουργεί καχυποψία, το χαμόγελο δεν κρύβει ειρωνεία. Όλα είναι αυτά που είναι. Η σκέψη μοιράζεται, το συναίσθημα εκφράζεται, ο προβληματισμός συζητιέται και η χαζομάρα βρίσκει διαφυγή σε απλές καθημερινές τρέλες.

Έτσι ξαφνικά, όπως ξαναβρέθηκε στη ζωή μου, ήρθε μια ισορροπία στο μυαλό και μια ησυχία στο συναισθηματικό τραμπολίνο.

Κάθεται ήρεμος και χαμογελαστός. Σίγουρος για δυο και μου αραδιάζει ένα σωρό προγράμματα για καλοκαιρινές αποδράσεις, που χωράνε εμάς, τους φίλους, τις τρέλες και τις χαλαρές στιγμές, μόνοι και μαζί. Πλάνα εφικτά και ισορροπημένα. Πλάνα ρομαντικά και πρακτικά.

Διαφορετικό καλοκαίρι. Χωρίς πάθη και εντάσεις, ανεξέλεγκτα συναισθήματα, επιστροφές και καταστροφές. Ας το ζήσουμε, λοιπόν, πηγαίνοντας καλύτερα στα 34! Γιατί καμιά φορά μπορεί να μην χρειαστεί τελικά να αλλάξεις εσύ, αλλά η οπτική σου.

Να πως τελικά θα διαχειριστώ ένα καλοκαίρι αρκετά διαφορετικό!

Προηγούμενο άρθροΗ «πράσινη ανάπτυξη» και οι δύο βασικές θεωρήσεις
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από τη Doctor Who