Γράφει η Μάτα Χάρι

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Πέρασαν χρόνια από το «Ανδρική ειλικρίνεια-γυναικεία ανασφάλεια 1-0», χρόνια που έγιναν πολλά, άλλαξαν περισσότερα. Η «Μάτα», σταθερά 33 χρόνων, πέρασε από οργισμένο νιάτο σε ώριμη γυναίκα για να ξανά γίνει πληγωμένο παιδί και να επιστρέψει σε ορεξάτη γυναίκα με παιδική ενέργεια.

Χρόνια, που σκέψεις και προβληματισμοί ήρθαν, έφυγαν, λύθηκαν ή όχι, προβλημάτισαν παραπάνω, καθησύχασαν, διασκέδασαν, πλήγωσαν και έδωσαν χώρο για κουβέντες, συζητήσεις, καβγάδες και επιλογές.

Εκθέτοντας γεγονότα, άλλοτε αντικειμενικά και άλλοτε υποκειμενικά, διακωμωδώντας και σοβαρολογώντας, ρεαλιστικά και σεναριακά, κατάφερα σε ένα άγνωστο κοινό να μιλήσω για ό,τι δεν έχω καταφέρει σε ανθρώπους οικείους, γνωστούς και αγαπημένους.

Με λύπη, συγκίνηση και χαρά σάς γράφω για τελευταία φορά, καθώς νιώθω πως επικοινώνησα όλα όσα αποτελούν taboom (μπείτε και λίγο στο σάιτ μας και ανατρέξτε σε ορισμό, που έχω δώσει παλαιότερα).

Στα τόσα χρόνια αναθεώρησα πολλά. Οι απαράδεκτες συμπεριφορές δεν ταυτίζονται με το φύλο, η συναισθηματική αναπηρία δεν είναι ανίατη κατάσταση, η ελεύθερη έκφραση δεν είναι ταλέντο αλλά συνεχής αγώνας, το timing δεν είναι τύχη-κάρμα αλλά αποτέλεσμα συνειδητοποιήσεων, ο συμβιβασμός δεν είναι υποταγή, η υποταγή δεν είναι συμβιβασμός, η ανάγκη δεν είναι επιθυμία απαραίτητα, η πρωτοβουλία δεν είναι εγωισμός, η αλλαγή είναι εξελικτική και πολλές φορές δημιουργική διαδικασία, η αποδοχή δεν είναι αυτοσκοπός, το διαφορετικό είναι τροφοδότης, το συναίσθημα είναι κίνητρο, η λογική είναι διαχειριστής και εμείς οι άνθρωποι είμαστε κοινωνοί όλων αυτών.

Στα τόσα χρόνια άλλαξα πεποιθήσεις, καταστάσεις, δουλειές, φίλους, συντρόφους, σπίτια, διαθέσεις, στόχους και κατάλαβα ότι στο τέλος όλων μένεις εσύ με τον εαυτό σου να αναρωτιέσαι. Ανάλογα με τον χαρακτήρα και τα βιώματα διαμορφώνονται και τα ερωτήματα. Όσο καλύτερη η σχέση με τον εαυτό σου, τόσο πιο ξεκάθαρα τα ερωτήματα, τόσο πιο ειλικρινείς οι απαντήσεις.

Το πρώτο άρθρο με τίτλο «Ανδρική ειλικρίνεια- γυναικεία ανασφάλεια 1-0», γράφτηκε όταν ήμουν 27 νομίζω. Σήμερα στα 36 μου έρχομαι να πω πως η ειλικρίνεια δεν είναι αντρική υπόθεση και πως η ανασφάλεια δεν είναι γυναικείο κακό. Θα πω ότι η ανασφάλεια καλλιεργείται όταν δεν υπάρχει ειλικρίνεια.

Σας ευχαριστώ θερμά για όλη τη νοερή συντροφιά και την αναγνωστική αγκαλιά. Θερμά θέλω να ευχαριστήσω και τον αγαπημένο φίλο μου Βασίλη, που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα.

Εν καιρώ ίσως τα πούμε διαφορετικά…

Με ανασφάλεια, Taboom

Mε αγάπη, Μάτα

Με ειλικρίνεια, Νίκη… Εις το επανιδείν…

Προηγούμενο άρθροΦρικτό ατύχημα: Έσπασε σε τρία σημεία το μόριό του κατά την διάρκεια του σεξ
Επόμενο άρθροΠώς έγινε το ατύχημα με την οχιά – Αναφυλακτικό σοκ έπαθε η ερπετολόγος