της Μάτα Χάρι
Με λένε Μάτα Χάρι και κατασκοπεύω ανθρώπινες σχέσεις.. χρόνια τώρα (όχι πολλά είμαι μόλις 33). Χωρίς ταμπού, μετά πάθους και άνευ φόβου θα μοιραστώ όλες μου τις εμπειρίες μαζί σας.

Σάββατο, κάπου στα Εξάρχεια, δυο νέοι σε λίγο θα συναντηθούν από κοντά. Θα καθίσουν στο μπαρ και θα παραγγείλουν μπύρες, μεγάλες, βαρελίσιες. Τα πρώτα λεπτά αμηχανίας θα κυλήσουν με αδιάφορες πληροφορίες για την καθημερινή ζωή ενός αγνώστου μέχρι τη στιγμή του match.

Αμφότεροι θα εξηγήσουν πώς βρέθηκαν να χρησιμοποιούν το tinder, ενώ ταυτόχρονα θα σκέφτονται πως στις φωτογραφίες φαίνονταν καλύτεροι.

Άλλα δε βαριέσαι! Και τι να έκανες Σάββατο βράδυ κλεισμένος στο σπίτι… πόσο χάλια να εξελιχθεί η βραδιά;

Οι δεύτερες μπύρες καταφθάνουν, καθότι οι πρώτες ρουφήχτηκαν ταχύτατα. Έχει ήδη περάσει το πρώτο μισάωρο και κανείς δεν έχει σχηματίσει ακόμη κάποια εικόνα για τον άλλο. Το αρσενικό σιγά σιγά θα ετοιμαστεί για την «επίθεση», κάνοντας την αρχή με μια ερώτηση πιο προσωπική.

– Και για πες μου, κάνεις γυμνισμό;
– Εεε, έχει τύχει, αλλά γενικά δεν το συνηθίζω.
– Γιατί; Είναι ωραία η αίσθηση του γυμνού, αν και καμιά φορά συμβαίνουν και πράγματα που μπορεί να με χαλάσουν. Να φέτος έκατσε ένας άσχετος με όλη του τη γύμνια στην πετσέτα μου…
– Συγγνώμη, γιατί το έκανες αυτό;
– Ποιο;
– Μόλις έχουμε γνωριστεί και κατάφερες να έχω στο μυαλό μου το άγνωστο μαραφέτι ενός αγνώστου στην πετσέτα σου, πραγματικά δεν είχες τίποτα άλλο να μοιραστείς μαζί μου;
– Οκ! Σόρυ…

Τα επόμενα λεπτά του ήδη κατεστραμμένου ραντεβού θα είναι μια προσφορά ατελείωτου γέλιου για εμένα, τον παρατηρητή αυτού του ζευγαριού στο μπαρ.

Ο νεαρός θα αρχίσει ξαφνικά να λικνίζεται σε έναν άλλο ρυθμό από εκείνον της μουσικής που ακούμε όλοι. Η κοπέλα θα του μιλά και εκείνος θα επιμένει να χορέψει μαζί του. Όμως, η φίλη μας έχει υπομονή και μάλλον μεγάλη περιέργεια.

Έτσι, λοιπόν, δε θα φύγει και θα παραμείνει στο μπαρ να παραγγείλει κι άλλη μπύρα, μεγάλη κι αυτή τη φορά. Ο φίλος μας θα τη ρωτήσει αν παίρνει ναρκωτικά και θα της εξιστορήσει τις εμπειρίες του. Καθώς μιλά, στην παρέα τους θα ενταχθούν και άλλα άτομα από την μπάρα. Ξαφνικά οι δυο άγνωστοι νέοι θα περικυκλωθούν από άλλα τέσσερα άτομα. Τρία αγόρια και μια κοκκινομάλλα.

Η ώρα περνά και ο φίλος μας θα αρχίσει να μιλάει στην κοκκινομάλλα όλο και περισσότερο μέχρι που θα καταλήξει να φιλιέται μαζί της παθιασμένα.

Η φίλη μας χαρούμενη που ξεφορτώθηκε το αποτυχημένο ραντεβού και δε θα χρεωθεί και το δεκάλεπτο της αμήχανης στιγμής της καληνύχτας, θα αρχίσει να φλερτάρει με τον μπάρμαν.

Όλοι θα ανταλλάξουν τηλέφωνα και θα κλείσουν ραντεβού για να βρεθούν τετ α τετ αύριο, Κυριακή. Πόσο χάλια να εξελιχθεί η βραδιά; Και τι να κάνεις κλεισμένος μέσα στο σπίτι;
Καλή αρχή για μια χρονιά όλο εκπλήξεις!