Φούσκες τελικά αποδείχτηκαν όσα «κουλά» μας έλεγε τις προάλλες ο Ηλίας για δήθεν πτωχεύσεις και δήθεν πάρτυ και κομπίνες στα οικονομικά του Δήμου, αφού από τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, η εικόνα των οικονομικών του Δήμου είναι ακόμα καλύτερη και από αυτή που παρουσίασε ο Ιορδάνης Λουίζος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρα από το …οφσάιντ που σφύριξε στον Ηλία ο Αργύρης, πληροφορίες λένε ότι τού ‘δειξε και κίτρινη κάρτα…

Βέβαια απ’ όσα μαθαίνουμε εκ των έσω, ο Ηλίας τώρα τα ρίχνει όλα πάνω στον εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρίας που έχει βάλει να ελέγξει τα οικονομικά του Δήμου. Είναι μαθαίνουμε φουλ έξαλλος μαζί του, γιατί λέει ότι τον παραπληροφόρησε με τα στοιχεία που του έδωσε και τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη. Κάτι τέτοια όμως Ηλία μου, οι καλοί …manager τα διπλοτσεκάρουν.

 

Και μέσα σ’ όλα, τίγκα τα σκουπίδια στις γειτονιές, στοπ στη Δημοτική Συγκοινωνία και στις μεταφορές νηπίων στους Παιδικούς σταθμούς, κλειστό το γήπεδο μπάσκετ στον Μαραθώνα και κλειστά τα γήπεδα ποδοσφαίρου στη Βάση. Ευτυχώς που άνοιξε και το «Αλίκη». Κι αυτό με δυο μήνες καθυστέρηση.

Είναι βαριά η …καλογερική Ηλία μου. Χρόνια τώρα το λένε όσοι ξέρουν απ’ αυτά. Δεν ρωτάς καλύτερα και τον πατέρα Σεβαστιανό που έχεις δίπλα σου για πνευματικό και Γενικό Γραμματέα του Δήμου; Αυτός σίγουρα κάτι θα ξέρει περισσότερο…

Το σήριαλ με τον ΧΥΤΑ σίγουρα θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα, παρά τις όποιες δηλώσεις της Δούρου και του Ψηνάκη ότι το έργο δεν πρόκειται να προχωρήσει. Καλό λοιπόν θα ήταν να περιμένουμε λίγο ακόμα. Όμως απ’ όσα μας έλεγε πρόσφατα Κυβερνητικός παράγοντας, σε ταβέρνα του Γραμματικού, το έργο δεν πρόκειται να σταματήσει και τελικά θα λειτουργήσει. Απλά θα το ονομάσουν κάπως αλλιώς και μάλιστα αυτοί που θα το εγκαινιάσουν θα είναι η Δούρου και ο Ψηνάκης. Και ότι αυτοί που σήμερα αντιδρούν και διαμαρτύρονται, θα τους δούμε να είναι από κάτω στα εγκαίνια και θα χειροκροτούν ενθουσιασμένοι.

Λες; Για να δούμε. Μήπως δεν τα ‘χουμε δει όλα ακόμα;

Α, και κάτι άλλο που μας είπε. Κι έχει πολύ ενδιαφέρον. «Σε κάθε έργο υπάρχουν πάντα κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που αντιδρούν. Πρώτοι αυτοί που θίγονται τα συμφέροντά τους. Μετά αυτοί που πιστεύουν ότι θίγεται το περιβάλλον. Έπειτα αυτοί που από συνήθεια φωνάζουν ακολουθώντας κομματικές γραμμές. Οι πιο πολλοί από αυτούς φωνάζουν πολύ δυνατά, ελπίζοντας ότι θα πάρουν το …κατιτίς τους από τον εργολάβο, ώστε να πάψουν να φωνάζουν. Για του λόγου το αληθές, δίπλα σας είναι τα Σπάτα. Δεν  ρωτάτε κάποιον εκεί για να μάθετε τί έγινε κάποτε και με το Αεροδρόμιο;»    

Εντόπισαν, λένε οι ειδήσεις, φυτεία κάνναβης στην Καλαμάτα. Εντάξει, σιγά το πράγμα. Είδηση θα ήταν αν είχαν πιάσει κι έναν εξωγήινο να την ποτίζει…

Βλέποντας σε γωνιακό καφέ στην πλατεία το ματς ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, πρόσεξα κάποιους γνωστούς …γαύρους να πανηγυρίζουν το γκολ του Καρέλλη, περισσότερο από όσο το πανηγύρισαν στο πρόσφατο ματς της Εθνικής. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός; Λέτε;

Προηγούμενο άρθροΗ Δεύτερη τετραετία του Ζαγάρη – Εκλογές 1982
Επόμενο άρθροkλιk Νοεμβρίου