Φωτογραφίες του Νίκου Μανώλια

 

 

 

Ταξίδι στο Περού, ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες. Εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη σας. Εικόνες μαγικές, μοναδικές και σίγουρα πολύ διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει στη Μεσόγειο.

Ο φωτογραφικός φακός της Marathon Press σάς ταξιδεύει στο Περού και στην πρωτεύουσα της χώρας που είναι γνωστή ως «το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας» αλλά και στη Μάτσου Πίτσου.

Το Περού βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Νότιας Αμερικής και συνορεύει με τον Ισημερινό και την Κολομβία. Έχει περίπου 30 εκατομμύρια κατοίκους και οι πόλεις είναι πολυπολιτισμικές, αποτέλεσμα σύγκρουσης του πολιτισμού των Ίνκας και εκείνου των Ισπανών αποίκων.

Η Λίμα (πρωτεύουσα του Περού), ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πισσάρο το 1535. Είναι μια συναρπαστική πόλη με μεγάλη ιστορία. Κατά το ταξίδι σας μπορείτε να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους των Ίνκας ή ακόμα και τους καθεδρικούς ναούς και τα πολυτελή παλάτια τα οποία χρονολογούνται από την εποχή της ισπανικής αποικιοκρατίας.

Θα περάσετε υπέροχα εξερευνώντας τις γειτονιές της πόλης και κυρίως τις παραλιακές περιοχές, οι οποίες διαθέτουν μεγάλες αγορές, καλά εστιατόρια και υπέροχα ξενοδοχεία.

Το θρυλικό Μάτσου Πίτσου για πολλούς αποτελεί και τον κυριότερο λόγο να επισκεφτεί κανείς το Περού. Ένας τόπος απίστευτης αρχαιολογικής αξίας και ομορφιάς, που παρέμενε μυστήριο μέχρι την ανακάλυψη του το 1911. Οι πέτρινοι ναοί, τα ανάκτορα, τα υδραγωγεία και οι πύργοι, θεμελιωμένα καθώς είναι στην απόκρημνη πλαγιά, μαρτυρούν τα ίχνη του φωτισμένου πολιτισμού των Ίνκας.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς προηγούμενο…
Επόμενο άρθροThat’s it, That’s fit Φεβρουαρίου